ארוחת קציצות תפוחי אדמה ואורז

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

ארוחת קציצות תפוחי אדמה ואורז

בגלל החגים פרוייקט ארוחות הצהריים קצת התעכב, עכשיו זה חוזר בחזרה.
למי שעדיין לא מכיר אני מצלמת את הארוחות צהריים אצלי בבית בשביל לעזור למי שלא יודע מה להכין לצהריים, כל ההסברים כאן.

מרכיבים:

תפוחי אדמה הכי טובים –  זה המתכון הכי קל לתפוחי אדמה והכי טעים שיש, להכין כמה שיותר הם מתחסלים.
קציצות של אהבה – יש כמה מתכונים שכיכבו אצלי כשבעלי ואני יצאנו, זה אחד מהם,  אולי בגלל זה קיבלתי הצעת נישואין, אני חושבת שהוא תיכנן שאני אכין אותן יום יום הוא מת על הקציצות האלה עד היום ועברו הרבה שנים מאז.  בגלל זה קראתי להן קציצות של אהבה.
אורז עם אטריות אפונה וגזר – תוספת טעימה וצבעונית שכתוב עליה ילדים בגדול
לחמניות של גן הילדים – הבצק החביב עליי, לחמניות לארוחת צהריים פינוק לילדים שהם מאוד אוהבים

הכנות:

איך מכינים ?

את הרוב הכנתי ערב קודם, אני לא רואה כל צורך להילחץ ולהכין דברים ברגע האחרון מה שאני יכולה אני אכין קודם כדי להקל.
לחמניות הכנתי ערב קודם, בעודן חמות הכנסתי לקופסא ושהכנסתי להקפאה. חימום של 20 – 30 שניות במיקרו וזה כאילו שהכנתי עכשיו.
הילדים יודעים לחמם לבד במיקרו בקיצור מסתדרים לבד.
זה אולי נשמע קצת בלאגן להתחיל להכין לחמניות ולמי יש ראש באמצע השבוע אבל זה ממש לא.
אני מתעסקת המון עם בצק שמרים ומכינה המון לחמניות מכל הסוגים ופעם לפני שנים זה היה נחשב אצלי פרוייקט אבל היום זה קלי קלות וזה הולך כל כך מהר.
התפוחי אדמה מעולים! זה יוצא כמו תפוצ'יפס  החטיף והתבנית מתחסלת, אני לפעמים עושה קילו וחצי תפוחי אדמה וזה מתחסל בארוחה אחת.
להכין את התפוחי אדמה ערב קודם, לחמם את התנור ל 180 מעלות לכסות את תפוחי האדמה ולחמם כ 15 דקות. אתם תגלו שזה מאוד נוח שמכינים יותר בגלל כל הנישנושים בדרך…. האורז לוקח בדיוק 2 דקות להכין וזה עולה על האש, לומר שכדאי להכין מראש לא בטוח, זמן ההכנה מאוד קצר אז אפשר להכין לקראת הארוחה. אין בעיה לחמם במיקרו, הכנתם מראש ? לחמם מכוסה על 180 מעלות.
הגעתי לקציצות של אהבה, יש כאן כמה אפשרויות, או להכין הכל כולל הכל, לקראת ההגשה לכסות ולאפות על 180 מעלות כ 15 דקות.
האפשרות השנייה להכין הכל עד האפייה / טיגון לשמור במקרר ולקראת ההגשה לאפות. אין בעיה לחמם אותן במיקרו.
עוד אפשרות רק בשביל לעשות לכם את החיים יותר קשים (סתםם) לחמם מחבת עם שמן ולתת להן טיגון קצר.
עוד אפשרות רק בשביל לבלבל אתכם כמובן 🙂 זה לאכול אותן קרות מהמקרר, תכינו פיתה עם חומוס תכניסו שתי קציצות חמות או קרות תוסיפו סלט ומעל הכל להזליף טחינה טובה, לא לשכוח את החריף כי בלי חריף שישרוף את הפה זה לא שווה, מעט ללחוץ שהכל יקבל את כל הטעמים תנו ביס ותשלחו לי חיבוק טוב ?
לגבי הקפאה, לחמניות כבר כתבתי שאפשר להקפיא, תפוחי אדמה לא מקפיאים, אורז אני לא מתלהבת להקפיא, לגבי הקציצות אם תחליפו את תפוח האדמה בגזר אין בעיה להקפיא אחרי האפייה ואם הבשר שקניתם טרי אין בעיה להקפיא לפני האפייה.
תעשו לעצכם טובה אל תיקנו בשר קפוא רק טרי אפילו אם הוא יותר יקר.
פספסתי משהו בדרך או שכיסיתי הכל ?

1482 צפיות 6 צפיות היום

תגובות

13 תגובות ב "ארוחת קציצות תפוחי אדמה ואורז"

  הרשם  
עדכן

היי ניקי לא מצליחה לפתוח את המתכון של הקציצות.

הי ניקי, רציתי להודות לך, היום המתכונים הגיעו למייל השאלה אם לא היו מתכונים חדשים היום כי את אלה אמא שלי שלחה לי ביום א' אחרי שאמרתי לה שלא הגיע לי מייל ממך. זה הזמן לספר לך שב"מחלת ניקי" נדבקתי מאמא שלי היקרה ומאז מכורה כבד לאתר ומתענגת על מתכוניך הנפלאים.

ניקי,

אין מילים…
את מדהימה !!

כל הכבוד.
תבורכי 🙂

היי ניקי נשמע מעולה!!

התמונה של תפוחי האדמה לא פותחת לי מתכון…

ניקי את תותחית!!
הרעיון שלך גאוני,
בזכות המתכונים שלך שהם פשוטים וטעימים ולא מתחכמים זה ממש מציל אותי.
גם ההערות בסוף לגבי צורות ההגשה וההקפאה וכו, זה מידע חשוב, שבדרך כלל אין אותו במתכונים ואני מתה על זה שאת טורחת ומספרת לנו הכל!

תודה תודה ושוב תודה!