ארוחת ליל הסדר 2017 תפריט מפורט

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
סודות האירוח חג הפסח 2017

ארוחת ליל הסדר 2017 תפריט מפורט

אז התארגנו על תפריט הכל כבר מסודר בראש ואנחנו יודעים מה להכין. עכשיו הגיע הזמן לעשות סדר מתי להכין, איך מסתדרים, מה אפשר להכין כמה ימים מראש.
בקיצור איך מכינים את הארוחה לפסח בקלות ובלי לעבוד קשה וכמובן לקבל כמה שיותר מחמאות. כל ההסברים המפורטים בפוסט, מומלץ לשמור במועדפים.

מרכיבים:

סודות האירוח פסח 2016

אני מתחילה עם המנה הראשונה :
מרק קניידלך – מסורת או לא מסורת ?

הכנות:

מנות עיקריות:
חצילים ממולאים בשר טחון – אני מתה על המתכון הזה, החצילים רכים והבשר נהדר.
בקר ברוטב עגבניות – אין מצב לארגן ארוחה בלי מנת בקר, מתכון נהדר לכל אירוח.
פרגיות עם פלפלים – אחד המתכונים הכי מבוקשים באתר.

תוספות:
תפוחי אדמה מעוכים – טעים טעים טעים, תפוחי אדמה משגעים.
שעועית ירוקה עם פטריות – יש לכם 5 דקות ? מעולה זה המתכון בשבילכם.
כרובית אפויה – לא הכנתם עוד ? שווה ביותר הכרובית יוצאת כאן נפלא
תבשיל עגבניות מעולה – נוסטלגיה, התחלתי להכין את זה לפני 12 שנה וזה עדיין מלווה אותי
קוגל תפוחי אדמה – אחרי כל התוספות האלה מי בכלל ירצה בשר ?
אגרולז – רק למקרה שאין מספיק ירקות בארוחה.

סלטים:
סלט זיתים חריף – חריף וטעים!
כבד קצוץ – חובה בפסח ואפילו עם צורת הגשה מיוחדת
סלט ירוק עם רוטב מעולה
סלט קינואה

קינוח:
בראוניז פרווה מעולה!

איך מתארגנים ?

שבוע מראש
הכנתי את הבראוניז והכנסתי להקפאה.

יומיים מראש
הכנתי את הקניידלך עד שלב המרק והכנסתי למקרר, סלט זיתים, תבשיל עגבניות, חצילים ממולאים, כרובית אפויה והקוגל הכל נכנס למקרר שיחכה שם. את רוטב העגבניות לבשר הכנתי (קיצור דרך קל), פרגיות עם פלפלים.

יום מראש
הכנתי את הבקר, לא לשכוח את הרוטב במקרר, מרק לקניידלך (לא להוסיף), כבד קצוץ הכנתי והכנסתי לשקית זילוף, הכנתי את האגרולז עד שלב הטיגון.

יום ההגשה
הכנתי את הפיתות, הזלפתי את הכבד לצלחת הגשה מומלץ לעשות את זה לקראת ההגשה, תפוחי אדמה מעוכים, שעועית מוקפצת עם פטריות, סלטים כולל תיבול.
לסיים עם האגרולז ולשמור מכוסה בנייר כסף, יותר מאוחר להכניס לתנור מכוסה לחימום קצר.
לכסות את הזיתים, תבשיל עגבניות, כרובית, בשר בקר, חצילים ממולאים והקוגל. כשעה וחצי לפני ההגשה לדאוג שהתנור יהיה חם ולהתחיל לחמם את כל הדברים, כדאי להתחיל עם הבקר והחצילים הממולאים ואחר כך לעבור לשאר.
לערוך יפה את השולחן לראות שלא חסר כלום, אם יש אפשרות לעשות את זה אפילו ערב קודם.
להוציא את הקינוחים כשעתיים לפני ההגשה למקרר. כ 30 דקות לפני ההגשה לחמם את המרק ולהוסיף את הקניידלך. 10 דקות לפני ההגשה להקפיץ כשתי דקות על אש חמה את השעועית והפטריות. לתבל את הסלטים.

למי שמחפש חיים קלים יותר הנה לאפות לפסח, 10 דקות הכנה וזה מוגש לשולחן,
מומלץ בחום. המתכון נמצא בקישור הזה, מוזמנים להיכנס.

8360 צפיות 11 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

3 תגובות

הדסה

הי ניקי. המתכונים שלך מעולים תמיד! תודה.
הכנתי שנה שעברה בלי סוף פיתות בפסח המכילות תפוח אדמה מבושל. כמעט בטוחה שזה מתכון שלך!! לא מוצאת באתר.. יש קישור מארוחת ליל הסדר לפיתות אך הקישור לא עובד..
תודה!

השב