בורקס בשר

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

בורקס בשר

בורקס בשר, יש מה שישתווה לבורקס חם מהתנור ? כזה שמפיץ ריח טעים בכל המטבח ואתה כל כך רוצה לטעום שלא איכפת לך כמה שזה חם העיקר לתת ביס וכמה שיותר מהר.

מרכיבים:

7 עלי מלאווח

למילוי:
200 ג' בשר בקר טחון
בצל קטן קצוץ
1/4 כוס מים
ביצה טרופה
כפית שטוחה גריל עוף
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

ביצה טרופה
שומשום

הכנות:

1. הכנת המילוי: לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי שמפוררים את הבשר והוא משנה את צבעו. להוסיף מים ותבלינים, ולטגן עד שהנוזלים מתאדים. להוריד מהאש ולהוסיף את הביצה לערבב במהירות.

2. להפשיר את המלאווח כשתי דקות שיהיה נוח לעבוד איתו. לחתוך לרבעים, בחלק הרחב של כל משולש להניח מהמילוי קצת פחות מכפית, לגלגל מהחלק הרחב של המשולש לכיוון הצר, לקפל את הרגליים כלפי מטה (כמו סרטן) ולהניח בתבנית כשהסגירה כלפי מטה.

3. להבריש את הבורקסים בביצה ולפזר סומסום, חום בינוני 180 מעלות כ25 דקות או עד שהתחתית מזהיבה.

4. מי שלא רוצה להשתמש במלאווח פילאס, ובצק עלים גם מתאימים. בשביל לא לעבוד קשה מה עכשיו להתחיל לעשות סרטנים ?
לחתוך בצע עלים למרובעים, להניח מהמלית במרכז להבריש את הקצוות בביצה לקפל לריבוע ולהדק בקצוות ולהמשיך כמתואר בסעיף 3.

רוצים רוטב פטריות טעים להגיש יחד עם הבורקס ?

2484 צפיות 43 צפיות היום

גולשים מכינים וממליצים:

ליאת : מתכון פשוט מעולה!!! תודה ניקי..

שם : בני ה"אכלן" מכור לבורקס הזה……….רק לראות את ההתלהבות שלו ולברך אותך ניקי !!!!

חני : "איזה דבר מקסים!! כל כך טעים ועסיסי!!! לאחר שבשבת שעברה הוכן והתקבל בתשואות, השבת מכינה שנית.
יבורכו מתכונייך. תודה."

עדי : "וואו ניקי! אני מכינה המון דברים שלך והפעם הכנתי את הבורקס יחד עם הרוטב..יצא פשוט מדהים! תודה רבה:))"

שירלי : " הכנתי אתמול. יצא מדהים !!"

תגובות

היה הראשון להגיב

  הרשם  
עדכן

ניקי שבת שלום
אפשר להוסיף ירקות ואיזה
מתאימים לתיבול וכמה זמן טיגון
אני מכינה את שבלולי בשר וזה מתכון מדהים

לניקי היקרה
הכנתי את הבורקס בשר עם הרוטב פטריות כמובן שהכנתי כמות כפולה של המילוי ,
הכנתי עם בצק עלים
חלק הכנתי ליום שישי
והכנתי עוד ליום שבת
המשפחה כל כך התלהבה,
ששאלו תוך כדי אכילה
מתי אני מכינה שוב
והודיעו שהם לא מוותרים על זה כל יום שישי !!!
בנוסף הכנתי שניצלונים,אורז עם אטריות,במיה,פטריות מוקפצות בסילאן וכנפיים
הכל יצא טעים ברמות!!
תודה רבה רבה ושיהיה לך ולמשפחתך שבוע נפלא

היי ניקי, תודה על המתכון. כמה אבקת מרק לשים?

שלום ניקי, קודם כל אני חייבת לספר לך שאין ארוחה אצלנו בבית מבלי שיהיה לפחות מתכון אחד שלך. וכל מתכון שלך – מנצח. את פשוט אלופה!!
טיגנתי בצל, ובגלל שמיהרתי, הוספתי את הבשר כמו שהוא לבצל המטוגן, וכבר ערבבתי ביצה ותבלינים. האם לזרוק או שניתן לאפות עם בשר לא מטוגן?
תודה ושבת שלום!

שלום לך ניקי, קודם כל חייבת להגיד לך שהמתכון הזה סוף הדרך !
עשיתי השבוע את המתכון הזה כבר פעמיים והכל חוסל.
התייעצות קטנה- עשיתי בפעם השניה את המלית עם בשר וחצילים על האש ונשאר לי קצת מהמילית. יש לך רעיון מה אני יכולה לעשות מזה ( חוץ מעוד בורקסים ) ?
המלית כבר עם ביצה שערבבתי אז אני אובדת עצות….
האם זה מתאים לבולונז ? קצת אובדת עצות…

וואו.. הלחמניות יצאו מדהים!!
אהבתי את ההפתעה של בעלי כשנגס בלחמניה וגילה את ההפתעה בפנים..
נתתי גם ל2 הקטנים שלי לעזור לי 'להחביא' את הקציצות בתוך עיגולי הבצק.. זו היתה אטרקציה בפני עצמה.. וכמובן שכשהלחמניות היו מוכנות הם היו הראשונים שלא וויתרו..
תודה ניקי!!

היי ניקי. אז עשיתי את הבורקס עם בצק עלים. יצא פשוט מעדן. תכף אכין לזה את הרוטב פטריות שלך. תודה על עוד מתכון מנצח לשבת!

היי ניקי
אפשר להכין את זה כרולדה?

ניקי היקרה, בוקר טוב!
אני רוצה להכין את הבורקס מבצק פילאס, אפשרי להכין היום בשביל מחר?
ואיך מחממים אותם? זה עדיין יראה יפה?
תודה ויום טוב!

שלום ניקי יקרה מה שלומך?
אני רוצה להכין בורקס בשר מבצק עלים לשבת בצהריים כבר הערב (מחר לא אספיק).
האם להקפיא אותו כשהוא מוכן או אפשר לשמור בקירור?
תודה ויום שקט
נילי

שלום ניקי יקרה מה שלומך? אני רוצה להכין כבר הערב לשבת בצהריים, מחוסר זמן מחר. מבצק עלים ולא ממלאווח. אפשר לשמור בקירור יומיים וחצי או עדיף להקפיא?
תודה ויום שקט
נילי

ניקי שלום,
יצאו לי איזה יום קציצות לא כל כך מוצלחות, אני מתבאסת לזרוק והקפאתי.
נראה לך הגיוני לעשות מהן את המילוי?לפורר אותן, להוסיף ביצה
ולהמשיך לפי ההוראות?
תודה

הי ניקי, אני מחפשת מתכון לבצק פילו או אין אם אז בצק פילאס ממולא בשר. אשמח אם תוכלי להפנות אותי למתכון שכזה?

הי ניקי,
יש לי במקפיא בצק שמרים עלים, את חושבת שאפשר להכין איתו את הבורקסים האלה?

תודה מראש!