מאפה כבד וירקות בבצק עלים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מאפה כבד וירקות בבצק עלים

מאפה כבד וירקות בבצק עלים

מאפה בצק עלים חם פריך וזהוב, מילוי טעים של כבד וירקות שאפילו מי שלא אוהב כבד לא עומד בפניו, מרגישים את המילוי בכל ביס זאת מנה ראשונה מעולה! מומלץ להגיש עם רוטב פטריות אח כמה טעים

15 יחידות

מרכיבים:

שליש חבילת פילאס / בצק עלים
בצל בינוני
300 ג' כבד
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
ביצה
מעט פירורי לחם
כפית פפריקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לחתוך את הבצל לקוביות לטגן עד הזהבה, לחתוך את הגזרים לקוביות קטנות להוסיף לבצל לטגן עד שמתרכך.

2. לחתוך את הכבד ולהוסיף לבצל לתבל ולבשל כמה דקות לצנן ולהוסיף את הביצה.

3. לפרוס את הבצק לפזר פירורי לחם לשים מהמילוי מעט אחרי ההתחלה ולגלגל לרולדה.

4. להבריש בביצה ולפזר סומסום, חום בינוני 180 מעלות כ 40 דקות.

הערות:
אפשר לעשות חתכים לפני הכניסה לתנור.
מומלץ להגיש עם רוטב פטריות

804 צפיות 13 צפיות היום

 

מאפה כבד וירקות בבצק עלים מאפה כבד וירקות בבצק עלים
מאפה כבד וירקות בבצק עלים מאפה כבד וירקות בבצק עלים
מאפה כבד וירקות בבצק עלים מאפה כבד וירקות בבצק עלים
מאפה כבד וירקות בבצק עלים מאפה כבד וירקות בבצק עלים

 

מאפה כבד וירקות בבצק עלים

תגובות

51 תגובות ב "מאפה כבד וירקות בבצק עלים"

  הרשם  
עדכן

ראיתי שמרכיבים רשום ביצה, הבנתי שזו לא ביצה קשה, אבל בסוף כתוב להבריש בביצה, אז יש סה"כ שימוש ב2 ביצים, נכון?

הי ניקי, רק רציתי לוודא, הגזרים לא מבושלים מראש, נכון?

בוקר טוב,אמרת שאפשרי בעלי סיגר. בתנור או במחבת?

בוקר אור ניקי יקרה,
כמה דק' בערך לבשל את הכבד?
חוששת שיתייבש לי בתנור…

רוב תודות
שבת שלום

שלום ניקי, קודם כל – אני מבשלת כמעט רק מהאתר שלך, הכל מעולה וקל להכנה גם לחסרי ביטחון במטבח כמוני… תודה רבה!
ושאלה – אני רוצה להכין את המאפה לאחת מארוחות החג, האם ניתן להכין חלק מראש (היום או מחר) ולהקפיא? ואם כן – איך? (רק המילוי, הכל..?) תודה רבה ושנה נפלאה.

הי ניקי, שוב אני

פשוט מושלם עם רוטב הפטריות (וגם בלי)! תודה רבה!

הי ניקי,
אני יכולה להשתמש בתערובת למילוי של טורטיות? ואם כן, האם הבישול במחבת מספיק?

הוא רק צלוי ללא תיבול רק על האש, ככה אני קונה אותו (כשרות)..

הכבד שאני קונה הוא כבר צלוי, זה הולך טוב? לחתוך את זה לקוביות?
כתבת לצנן ולהוסיף ביצה.. איזה ביצה? קשה ? טרופה ?
תודה!

נראה לך קשור לשלב כאן בטטות?
ואפשר לעשות את זה עם עלי סיגר?
תודה רבה!

שלום לניקי המקסימה,
המתכון נראה קליל ומעולה!
הבעיה שלי שזו תהיה הפעם הראשונה שאעבוד עם בצק עלים.
קניתי את הבצק.
האם הכוונה לשליש בצק?
האם יש צורך להפשיר את הבצק טרם העבודה?

תודה רבה לך!

שלום ניקי.
אתמול ארחתי חברים הכל על תהרת ניקי
ורציתי מאד להודות לך יצא הכל מדהים.
שבת שלום ותודה על המתכונים.

ניקי יקרה, האם אפשר להחליף את הכבד בחתיכות קטנות של חזה עוף? (אני שומרת כשרות ולא יודעת לצלות כבד)
תודה מראש

ניקי, שלום,
האם אפשרי במתכון זה להחליף את בצק העלים בבצק פילו ( 0% שומן) , אם כן,
מהו זמן האפייה בתנור עם בצק פילו ?

תודה מראש

המיצרכים הם לרולדה אחת?

לפי ההלכה כבד צריך צליה לפני טיגון. ללא צליה הכבד אינו כשר לאכילה.

המתכון כלבבי
אלא שפרט אחד חסר לי – איזה כבד (עוף/בקר וכד')

ועוד שאלה ניקי…הגזר מגורד אן חתוך לקוביות (יש הבדל בין המצרכים לאופן ההכנה)

ניקי שלום. בסעיף 2 -האם הכוונה לביצה קשה?