לחמעג`ון

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמעג`ון

לחמעג`ון

לחמעג`ון, אני מתה על המאפה הזה. חגיגה של טעמים שמתערבבים בכל ביס. בצק רך רך שעליו יש בשר טחון,
בטטות ועשבי תיבול ומעל הכל להזליף טחינה ביתית.  רציתי לפנק את בעלי (לפעמים מגיע לו ) אז הכנתי לו פיצה בשרית, לחמעג`ון קצת שונה מהרגיל אבל טעים מאוד.

מרכיבים:

חצי קילו קמח
2 כפות גדושות סוכר
כוס מים פושרים
כף שמרים יבשים / חצי קוביית שמרים / חצי שקית שמרים טריים
2 כפיות מלח שטוחות
1/4 כוס שמן
חלמון
ביצה שלמה

מילוי:
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל קצוץ
בטטה חתוכה לקוביות קטנות
כף שטוחה פפריקה אדומה
טחינה שהוכנה בבית
צנוברים קלויים
פטרוזיליה קצוצה
סוכר לפי הטעם
פש"ג
מלח

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק, להתפיח במקום חמים עד שהוא מכפיל את הנפח.

2. הכנת המילוי: להרתיח מים ולבשל את קוביות הבטטה עד שהן רכות (לא לפירה), לסנן. לטגן את הבצל, להוסיף את הבשר לפורר ולטגן עד שכל הנוזלים נעלמים, הבשר משנה צבעו לאפרפר, להוסיף את קוביות הבטטה, לתבל ולבדוק טעמים, לצנן.

3. לחלק את הבצק לחמישה כדורים, לרדד כל כדור לעלה עגול (פיתה), על כל עלה לפזר מתערובת הבשר, להשאיר שוליים.

4. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 15 דקות, התחתית מזהיבה. לפני ההגשה לפזר צנוברים קלויים ופטרוזיליה קצוצה ולזרזף טחינה.

2497 צפיות 1 צפיות היום

לחמעג`ון

גולשים מכינים וממליצים:

לירון : "בוקר טוב ניקי יקרה הכנתי אתמול מהבצק הזה את הלחמעג'ון ויצא מעדןןן הבצק טעים ורך והשילוב של הבשר מעל חלומי!! מתכון מנצח..!!! אני ובעלי התמוגגנו מכל ביס"

עדינה : רק מחמאות!!! יצא מצוין. חצי קמח 70% צריך יותר מים (כוס וקצת)
שידרוג מומלץ: לרכך את הבטטות במיקרוגל-חוסך זמן (פחות מ 5 דקות)
הוספתי לבשר פטריות פרוסות.
יאמי.
תודה

יעל : וואי יצא טעים אין דברים כאלו כולם גנבו את המתכון!!והבצק פצצה!

שרית : היי ניקי, אין אני מכורה. מכורה לאתר!!! לא מתחילה כלום עד שבודקת מה חדש בניוז, הקיצר… יצא מעלףףףף
טעים בטירוף, בצק נמס בפה, כמה מחמאות…. לחמעג'ון כזה מי שלא מכין מפסיד… תודה ניקי יקרה!

יסכה : "ניקי…תענוג בכול ביס…הבצק אליפות.. יאמייייי…כולנו נהנים…פשוט שלימות.❤"

תגובות

355 תגובות ב "לחמעג`ון"

  הרשם  
עדכן

הי ניקי,
אני יודעת שהשאלה כאן חוזרת על עצמה אבל אני רוצה לוודא- את ההקפאה עושים אחרי האפייה אם רוצים לשמור?
מה עם חצי אפיה?

תודה רבה!

היי ניקי המקסימה,
מה שלומך?
מקווה שזו תהיה השאלה האחרונה בעניין הזה (אבל לא יכולה להבטיח…)
אני עושה את הלחמעג'ון מחר בשעות הצהריים המוקדמות (אזור 12), לארוחת שישי בערב. הוא יחומם על פלטת שבת. איפה את ממליצה לשמור אותו?
ניסיתי לחסוך את השאלה וחיפשתי תשובה בתגובות. ראיתי שרשמת לשמור בתוך נייר כסף- אבל איפה? ניתן לשמור בחוץ עד הערב? כדי לא להרוס את מרקם הבצק? כי נראה לי שהמקרר יהרוס (מצד שני- האם ניתן לשמור בחוץ – בגלל הבשר?)
תודה רבה

היי ניקי,

שאלה- האם אפשר שלא לרדד את הבצק , אלא פשוט לסדר אותו בצורת עיגול שהוא קצת יותר עבה על התבנית? אני רוצה שהבצק יצא יותר עבה. השאלה אם זה לא יהפוך לי למשהו מפלצתי. ממתינה לתגובתך.

ניקי יקירתי

עשיתי ויצא נפלא!!!! (אפילו שויתרתי על הבטטות)

תודה רבה ושבת שלום

היי ניקי.. איך בודקים שלשנו מספיק?

היי לאלופת המתכונים! ברצוני לשאול מה אפשר לשים במקום בטטה (אולי פטריות טריות?) והאם אפשר להשתמש בקמח שמרים? במידה וכן, כמה כוסות? תודההה והמשך יום קסום! 🙂 🙂

שלום ניקי
הבצק כבר תפח והבשר מוכן.אני צריכה את זה לארוחת ערב(לעוד כ-5 שעות)
עדיף לאפות עכשיו?-אם כן איך לשמור?
או לאפות לפני הארוחה?

תודה על המתכון אני מכינה כבר פעם שנייה השבוע!

היי ניקי,
בעלי מפנטז על משהו כזה, אז החלטתי שהגיע הזמן.. 🙂
אני רוצה להכין היום את הבשר, אבל אין לי זמן להתפיח את הבצק.
היה לי ניסיון רע עם התפחה בעבר במקרר, אז מצטערת אם השאלה נשמעת דבילית, אני באמת לא יודעת..
אז רק לוודא- אפשר להכין את הבצק הערב, להכניס למקרר, ואז? אני מוציאה מחר וצריכה להתפיח שוב? ישר לעבוד איתו?
תודה רבה!!

היי ניקי אני רוצה להכין לשבת אם אני יכין את זה יום לפני כלומר בערב חמישי האם הטעמים עדיין ישמרו או שאת ממליצה רק טרי

היי ניקי,
קודם כל יצא לי להכין מתכונים מהאתר ופשוט התמכרתי!!
אני מנסה לשמור מתכון למחברת מתכונים, נכנסתי למחברת והיא ריקה..
מה אני עושה לא בסדר?

ניקי יקרה ואלופה!!
כל כך כיף לפתוח את האתר מידי יום ולגלות את הארוחת צהריים שבדיוק מתאימה לי ותמיד קוצרת מחמאות בלי סוף!!! תודה, תודה ושוב תודה!!!!
לשאלתי: את הפיצה הבשרית נראה לך שאפשר להכין גם עם הודו טחון?

שבוע טוב ניקי , האם אפשר להכין את הבצק בלי המיקסר ? פשוט אין לי/:

הי ניקי,
כבר אמרו לך בטח שאין כמו האתר שלך וכו' וכו'…..
אבל באמת שזה לא מהשפה ולחוץ, מליון תודות לך !!!! את אלופה !!!!!
שאלה – כמה כוסות חד פעמיות זה חצי ק"ג קמח? (כוס = 180 מ"ל)
שוב תודה (:

היי ניקי, מה שלומך?

את הבצק לרדד עד לעובי ס"מ בערך או עבה יותר?
ושאלה נוספת, ניתן להכין את המילוי ואת בצק יום קודם ולהרכיב+לאפות את המנה לפני הארוחה? אם כן, לשמור את בצק בהקפאה או במקרר?

תודה מראש 🙂

בכל מוצ״ש אנחנו מזמינים פיצה, הפעם הפתעתי את המשפחה והכנתי פיצה עם הבצק הזה בני בן ה5 אמר ״ אמא אנחנו לא מזמינים יותר פיצה אני רוצה רק את הפיצה הזאת״ תודה לך על מתכון מדהים!!!!❤️

ניקי יקרה ! בוקר טוב
כבר הרבה זמן אני מפנטזת על המתכון הזה והיום זה יתגשם!
שאלה- אני מעדיפה לעשות אותם קטנים.
האם אפשר לרדד לעלה גדול, ואז לקרוץ עם כוס עיגולים שכל אחד מהם יהיה ״מיני פיתה״?
תודה ושבת שלום:)

היי ניקי
אני מכינה את זה חשבת בבוקר
ומכינה את זה ביום חמישי/רביעי .
האם לשים במקרר עד שבת בבוקר או מקפיא?
תודה!

היי ניקי 🙂
הכנתי אז זה עכשיו לארוחת ערב
איפה אניצריכה לשמור כדי שישאר טעים?
יום נעים

אם אני רוצה להכין רק לי ולבעלי (אנחנו רק שניים ולא רוצה לזרוק אוכל) מה אני עושה?
מקטינה כמויות? אם כן, איך?
מקפיאה לאחר אפייה?

היי ניקי! קודם כל תודה רבה על המתכונים שלך! תמיד אני מוצאת פה את מה שאני מחפשת…
רציתי לשאול אם יש אפשרות להקפיא את הבצק ליום אחד לפני האפייה בתנור?
תודה וחג שמח!