חלה מתוקה

חלה מתוקה

חלה מתוקה

מתכון מעולה לחלה מתוקה, קל ביותר ללא ביצים. כשהחלה יוצאת מהתנור קשה לי להתאפק ולא לנסות לקרוע חלק ממנה, זה כל כך רך ומריח טוב ואפשר בקלות לגמור חלה שלמה כך, מזל שיש עוד 3 חלות…

4 חלות בינוניות

מרכיבים:

קילו קמח
שקית שמרים טריים + משפר אפייה / קוביית שמרים
200 ג' סוכר (כוס)
2 כפיות מלח גדושות מלח
160 מ"ל שמן
460 מ"ל מים פושרים

לצבע זהוב עדין:
ביצה טרופה

לצבע זהוב חזק יותר:
2 חלמונים
2 כפות סילאן יפות
כף וחצי מיץ לימון

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, להתפיח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 12 חלקים, לעגל מעט כל חלק. לרדד כל עיגול לאורך לגלגל וליצור עלה מאורך. (מי שלא בא לו לעבוד קשה פשוט ליצור גליל מאורך)

3. ליצור צמה, שלושת הרצועות לתפוס בקצה ולהעביר כל פעם רצועה לאמצע.

4. להתפיח כ 15 – 20 דקות, בינתיים להדליק את התנור, להבריש את החלות בביצה לפזר שומשום לאפות ב 180 מעלות כ 20 דקות או עד שהחלות זהובות ויפות.

שאלות ותשובות :

מה עם חלה לא מתוקה ?  100 ג' סוכר (חצי כוס) + 3 כפיות מלח
יוצאות כ 4 חלות בינוניות, הבצק מאוד נוח לעבודה, לא דביק או משהו בסגנון, כוס לפי 240 מ"ל
ניתן להקפיא את החלות. מעולות!

520 צפיות 38 צפיות היום

להכין 3 רצועות

חלה מתוקה

 להתחיל לקלוע צמה

חלה מתוקה

 לא להפריע לתפיחה

חלה מתוקה

 עוד קצת לחכות ואז להבריש לפזר שומשום ולתנור

חלה מתוקה

חלה מתוקה

חלה מתוקה

חלה מתוקה

 חלה מתוקה שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה..
חלה מתוקה.

צבע זהוב עדין יותר מי שמעדיף
IMG_1075

גולשים מכינים וממליצים:

טולי : "ניקי אהובתי,
פעם ראשונה שאני מכינה חלות בלי ביצים, ויצא פשוט מושלם… לא התאפקתי וטעמתי אחת חמה מהתנור, ויצא כלכך רך וטעים!"

קרן : "ניקי את אלופה!!! הבצק יצא מדהים, הבת שלי מחר אמא של שבת ועשיתי לילדים חלות אישיות. הריח שהופץ בבית גרם לי ולבעלי לאכול אחת איך שיצאו מהתנור. אין ספק שבזכותך הילדים מחר יהנו מחלות של בית טעימות להפליא. הולכת לאמץ את המתכון. תודה לך!"

הגר: "הכנתי את החלה עם חצי מהכמות קמח מלא, יצא מושלם! תודה רבה: )"

מיכל : "יצאו חלות מהממותתתת (כצפוי..)
התחרטתי שלא עשיתי 2 קילו, חלה אחת נגמרה באותה שניה שיצאו מהתנור והיתר בליל שבת…
פשוט אלופה!!! ותודה על המענה היעיל והמהיר עם המים ביום שישי… הצלת את הבצק.."

רות : "פשוט מושלמות!
פעם ראשונה שהכנתי חלות, והן פשוט התחסלו!!!! ממש תענוג!
תודה על המתכונים הנהדרים שלך"

רייצל : "לא להכין פחות מ2 קילו!!"

אהובה : "הכנתי שלוש חלות ובציפוי עירבבתי שתי ביצים עם שתי כפיות דבש. יצא טעים וממש כמו במאפייה!"

נטלי : "וואו יצא לי מושלם. מתכון מעולה. ללקק את האצבעות כמו כל מתכון שלך"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

518 תגובות

איריס

פעם היו מידות של שמן ומים לפי מס' כוסות במתכון הזה, לא? תמיד היה יוצא לי מעולה והיום ניסיתי ופתאום לא ראיתי כמות מדויקת של שמן ומים, ניחשתי( אין לי כלי מדידה) ויצא בצק נוראי. אולי תכתבי?

השב
ניקי ב

כמויות מדויקות של שמן ומים רשומות לפי משקל אין יותר מדויק מזה, שום דבר לא השתנה. לפי ניחוש הגיוני שלא יצא טוב. מה רצית שיהיה כתוב ? תמיד את יכולה לשאול אני עונה בכיף.

השב
טולי

ניקי אהובתי,
פעם ראשונה שאני מכינה חלות בלי ביצים, ויצא פשוט מושלם… לא התאפקתי וטעמתי אחת חמה מהתנור, ויצא כלכך רך וטעים!
תודה רבה ושבת שלום לך ולכל המשפחה!

השב
niki

לא, מה שאפשר לעשות זה להחליף מחצית מכמות הקמח במלא ולהוסיף מעט נוזלים.

השב
שמרית

היי ניקי,

אני גרועה בהכנת לחמניות/חלות בעלות צורה יפה ובמיוחד בקצוות.. יש לך פיתרון?
ותודה על אתר נפלא, ממש ממכר… אני הולכת להכין מיני עוגיות שלך בע'ה בפעם הראשונה 🙂

השב
ליזי

יש לי רק שמרים יבשים, ראיתי שכתבת שאפשר לשים 2 כפות
השאלה מה לגביי משפר אפייה? כי אין לי כרגע.
האם משפר אפייה זה קריטי או שאפשר לוותר עליו?
תודה מראש על התשובה 🙂

השב