פוקצ'ה מולטי עם רוזמרין ומלח גס מעולה!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פוקצ'ה מולטי עם רוזמרין ומלח גס מעולה!

פוקצ'ה מולטי עם רוזמרין ומלח גס מעולה!

יש אירוח חלבי בלי פוקצ'ה ? ברור שלא. פוקצ'ה חמה  מהתנור רוזמרין קצת מלח גס, טעים ברמות ומומלץ בחום. אחת הפוקצ'ות שמכינים שוב ושוב כל השנה. שווה ביותר.

6 פוקצ'ות קטנות  או 3 גדולות

מרכיבים:

300 ג' קמח (2 כוסות + 2 כפות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמרים טריים
1/4 כוס שמן קנולה
160 מ"ל מים חמים (2/3 כוס מים)
3/4 כף סוכר
כפית מלח
רוזמרין
מלח גס

הכנות:

1. לערבב את כל המצרכים להתפיח כ 30 דקות מכוסה במקום חמים.

2. לחלק את הבצק לשלושה חלקים כל חלק למתוח לאורך 25 ס"מ ולעשות בורות עם האצבעות, להתפיח כ 10 דקות.

3. לחמם את את התנור ל 220 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. להבריש עם שמן זית לפזר רוזמרין ומלח גס.

5. לאפות כ 15 דקות עד שהפוקצ'ה זהובה ויפה. לתת הברשה נוספת של שמן זית כשהפוקצ'ה יוצאת מהתנור ומעט מלח גס

*אפשר להכין בלי הרוזמרין.

4555 צפיות 5 צפיות היום

פוקצ'ה מולטי עם רוזמרין ומלח גס מעולה!פוקצ'ה מולטי עם רוזמרין ומלח גס מעולה!

פוקצ'ה מולטי עם רוזמרין ומלח גס מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

שני : "איזו אליפות!
כבר מזמן שאני יודעת שבכל מתכון שלך אני חייבת להכפיל כמויות.
בזכותך יצאה לנו ארוחה חגיגית ועשירה עם הרבה ירקות וגבינות מסביב.
שוב, תודה ענקית על האפליקציה ועל כל מתכון ומתכון"

שושנה : "פוקצ'ות רכות ומדהימות!!!"

גל : "הפוקאצ׳ות יצאו טעימות מאוד, רכות מבפנים וקריספיות מבחוץ, תענוג!!!"

ורד : " פעם ראשונה בחיי שהכנתי משהו עם שמרים ואני לא יודעת לעבוד עם בצק אבל יצא פשוט מעולה!! אפילו הבעל התלהב ואכל איזה 4 פוקצ'ות.."

דבש : "מ-ש-ו-ב-ח!!!! הבצק הזה מדהים במיוחד, רך וקל להתעסקות והכי חשוב טעייים!!! הכנתי ממנו גם אוזן המן גדולה עם מילוי ירקות מאודים (טסט לפני פורים…) ויצא מאלף!!! תודה ניקי!!"

תגובות

130 תגובות ב "פוקצ'ה מולטי עם רוזמרין ומלח גס מעולה!"

  הרשם  
עדכן

האם טוב בהקפאה ? מחפשת מאפה שיצא טעים לאחר הקפאה

היי ניקי,

האם ניתן להקפיא שבוע מראש?
תודה!

היי ניקי ב.
קודם כל חייב לציין שאני נהנה בכל פעם מחדש לפנק את אישתי במתכונים הכיפיים שלך 🙂
להניח את הבצק במקום חמים הכוונה לטמפ' החדר?
בתודה מראש על הסבלנות

יכול להיות שאני טועה, אבל הכנתי את המתכון הזה כמה פעמים בעבר, ועכשיו נכנסתי והוא קצת שונה… הגיוני? ולא שמרתי עותק. זכור לי למשל שהיה 3/4 כף שמרים ו-3/4 כוס מים

היי ניקי המלח גס והרוזמרין לא נכנסים בבצק נכון?

1 7 8 9