פוקצ'ה מולטי עם רוזמרין ומלח גס מעולה!

פוקצ'ה מולטי עם רוזמרין ומלח גס מעולה!

פוקצ'ה מולטי עם רוזמרין ומלח גס מעולה!

יש אירוח חלבי בלי פוקצ'ה ? ברור שלא. פוקצ'ה חמה  מהתנור רוזמרין קצת מלח גס, טעים ברמות ומומלץ בחום. אחת הפוקצ'ות שמכינים שוב ושוב כל השנה. שווה ביותר.

6 פוקצ'ות קטנות  או 3 גדולות

מרכיבים:

300 ג' קמח (2 כוסות + 2 כפות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמרים טריים
1/4 כוס שמן קנולה
160 מ"ל מים חמים (2/3 כוס מים)
3/4 כף סוכר
כפית מלח
רוזמרין
מלח גס

הכנות:

1. לערבב את כל המצרכים להתפיח כ 30 דקות מכוסה במקום חמים.

2. לחלק את הבצק לשלושה חלקים כל חלק למתוח לאורך 25 ס"מ ולעשות בורות עם האצבעות, להתפיח כ 10 דקות.

3. לחמם את את התנור ל 220 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. להבריש עם שמן זית לפזר רוזמרין ומלח גס.

5. לאפות כ 15 דקות עד שהפוקצ'ה זהובה ויפה. לתת הברשה נוספת של שמן זית כשהפוקצ'ה יוצאת מהתנור ומעט מלח גס

*אפשר להכין בלי הרוזמרין.

337 צפיות 34 צפיות היום

פוקצ'ה מולטי עם רוזמרין ומלח גס מעולה!פוקצ'ה מולטי עם רוזמרין ומלח גס מעולה!

פוקצ'ה מולטי עם רוזמרין ומלח גס מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

שני : "איזו אליפות!
כבר מזמן שאני יודעת שבכל מתכון שלך אני חייבת להכפיל כמויות.
בזכותך יצאה לנו ארוחה חגיגית ועשירה עם הרבה ירקות וגבינות מסביב.
שוב, תודה ענקית על האפליקציה ועל כל מתכון ומתכון"

שושנה : "פוקצ'ות רכות ומדהימות!!!"

גל : "הפוקאצ׳ות יצאו טעימות מאוד, רכות מבפנים וקריספיות מבחוץ, תענוג!!!"

ורד : " פעם ראשונה בחיי שהכנתי משהו עם שמרים ואני לא יודעת לעבוד עם בצק אבל יצא פשוט מעולה!! אפילו הבעל התלהב ואכל איזה 4 פוקצ'ות.."

דבש : "מ-ש-ו-ב-ח!!!! הבצק הזה מדהים במיוחד, רך וקל להתעסקות והכי חשוב טעייים!!! הכנתי ממנו גם אוזן המן גדולה עם מילוי ירקות מאודים (טסט לפני פורים…) ויצא מאלף!!! תודה ניקי!!"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

120 תגובות

עדי אלעזר

היי ניקי המלח גס והרוזמרין לא נכנסים בבצק נכון?

השב
מאיה

בצק מעולה! המרתי חצי מהקמח בקמח מלא והגשתי עם מרק עגבניות ועדשים עשיר , גם הוא מהאתר. יצא מעדן! אין כמו לטבול פוקצ׳ה במרק חם!

השב
ליאת

היי ניקי,
הייתי חייבת לשתף אותך שיצא טעים!! הכנתי עם שמן זית וזעתר והילדים ובעלי נהנו מכל ביס. אמנם לא תפח משום מה, אבל זה לא ממש משנה.
תודה!

השב
לורה

הי ניקי
המתכון נשמע מעולה! רציתי לשאול אם אפשר להמיר חלק מהקמח בקמח מלא, ואם כן מה עוד צריך לשנות ?
תודה רבה על האתר המדהים והתשובות הסבלניות לכולם
לורה

השב
niki

היי לורה
מומלץ להחליף מחצית מכמות הקמח במלא ועוד מעט נוזלים ממש קצת.

השב
דפנה12

בוקר ושבוע טוב!
שוב אני… אז אתמול הכנתי את הבצק הנפלא, טפח לו שעה בחוץ… ואז קטנה עם חום שינתה את התוכניות.
הוא נכנס למקרר ללילה. לפח או שאפשר לנסות להכין? ובאופן כללי כמה זמן בצק שמרים יכול להיות במקרר?
תודה! ושוב שבוע מבורך ורק בריאות!!!

השב
דפנה12

ערב טוב ניקי, הריח והטעם כבר היו לי בפה וגיליתי שאין לי שמרים! מה דעתך על אוסם תופח? אפשרי?
תודה רבה

השב
רויטל דבוש

איזה בצק!
יצא מעולה!!@
הכנתי פיצות אישיות לילדים והן נטרפו !
תודה:)))

השב
כריסטינה גינת

היי ניקי,
אשמח להבהרה 🙂
כתבת 300 גרם קמח (2 כוסות +2 כפות)..כשאת כותבת 2 כוסות כמה יש בכוס שלך? משהו פשוט לא מסתדר לי.
תודה

השב
גל

שלום,
האם אפשר להכין במטולטי קייק בתבנית של הפיצות?
תודה ושבת שלום 🙂

השב
עופר

היי ניקי,
האתר וכל המידע שבו פשוט מהמם.
מתכון מעולה וקל מאוד להכנה. זה מתכון מנצח.
הפוקצ'ות יוצאות טעימות ומדהימות.
ההברשה בסיום עם שמן זית משדרג את המנה בכמה דרגות.

שוב, תודה

השב
אושרת

פוקאצ'ה מעולה!!! בצק קל להכנה, נעים לעבודה והתוצאה משגעת!!!! מומלץ בחום!!

השב
יערה

הי ניקי! מה שלומך?

שאלה אולי קצת מטופשת – אך לאיזה עובי יש לרדד את הפוקצה? דק?

תודה מראש,

יערה

השב
niki

היי יערה
אני לא מרדדת למרות שאפשר, אני מותחת עם הידיים ואז מעט לשטח ולעשות בורות עם האצבעות. או לרדד זה לא אמור להיות דק ולעשות בורות.

השב
לימור

שבת שלום
ניסיתי את שלושת המתכונים של הפוקצ'ות וזה הכי טוב
הבצק יוצא מדהים,רך וטעים!!!
מדהים!!

השב