לחמניות ז'ברה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמניות ז'ברה

לחמניות ז'ברה

מתכון חמוד ביותר, הילדים מחסלים את הלחמניות ואיזו התלהבות זה יוצא כל כך מקסים. שבת מתקרבת תחשבו חלות , לחמניות חמות עם ריח טוב. כבר עדיף להכין כפול ליתר ביטחון.

25 לחמניות

מרכיבים:

חצי קילו קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
חצי שקית שמרים טריים
שליש כוס שמן
2 כפות סוכר
כפית מלח
230 מ"ל מים פושרים (טיפה פחות מכוס)

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק חלק רך, להתפיח בקערה משומנת מכוסה עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 25 חתיכות בגודל כדור פינג, מעט לעגל ואז לרדד לעלה מאורך.

3. לעשות מרובע באורך 20 ס"מ ולחתוך שאריות, לחתוך פסים בבצק בחלק התחתון עד חצי גובה ואז לגלגל מהחלק הלא חתוך כלפי מטה.

4. להתפיח כ 15 דקות, לחמם תנור ל 180 מעלות להבריש בביצה לפזר שומשום, לאפות כ 15 דקות או עד שמזהיב.

5. ניתן להקפיא.

הערות:
מי שרוצה לחמניות גדולות יותר שיכין כדורים יותר גדולים.

4041 צפיות 16 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחמניות ז'ברה

לחמניות ז'ברהלחמניות ז'ברהלחמניות ז'ברהלחמניות ז'ברהלחמניות ז'ברה

גולשים מכינים וממליצים:

מור : "ניקוש הכנתי את הלחמניות ויצא פגזזזז!!!!! תודה על עוד מתכון מנצח שיצטרף אל רשימת המתכונים שלי!
הכי חשוב שבעלי נהנה!! תודה לך יקירה"

ימימה : "ניקי את לא מאמינה זה יצא מדהים מה שהקטנה הזאת עשתה ל ב ד , והיא כמובן הרגישה בעננים ..
תודה רבה לך!"

תגובות

67 תגובות ב "לחמניות ז'ברה"

  הרשם  
עדכן

ניקי היקרה ערב טוב. הכנתי היום את הלחמניות זברה, מה אומר, יצאו מ-ו-ש-ל-מ-ו-ת! בטעם ובריח המגרה, באוריריות, ובצורה היפה והמושכת. ההכנה קלי קלות. הבצק נעים לעבודה. כולם נהנו, ובעלי לא הפסיק לשבח: אין דברים כאלה. תודה לך בזכותך כל המשפחה שמחה

היי רציתי לדעת כמה כפות שמרים זה חצי שקית?

שלום ניקי
אני זוכרת שהיו תמונות שמראות איך לחתוך את הריבועים
לאן התמונות נעלמו?

מוצלח מאוד. יצא בדיוק כמו בתמונה. תודה!

היי ניקי ותודה על מתכונים מעולים! במידה ואני רוצה להכין מראש לשבת עדיף להקפיא לאחר האפייה ולהפשיר בשבת או להקפיא לפני האפייה, להפשיר ואז לאפות?

1 3 4 5