אצבעות שום נחטפות!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

אצבעות שום נחטפות!

אצבעות שום נחטפות! לפני הרבה שנים אכלתי את האצבעות האלה בסבארו. מזמינים אותן כנישנוש לפני הפיצה ובעצם הן הרבה יותר טעימות מהפיצה עצמה. עכשיו אני מכינה אותן תוצרת בית כי אין כמו אצבעות שום מתובלות שמכינים בבית. השמן זית והשום נותנים טעם נפלא. לא תחזרו לקנות אף פעם.

מרכיבים:

חצי קילו קמח
2 כפות גדושות סוכר
כוס מים פושרים
כף שמרים יבשים
2 כפיות מלח שטוחות
50 ג` חמאה מומסת / 1/4 כוס שמן
חלמון
ביצה שלמה

תיבול:
חצי כוס שמן זית
2 – 3 כפיות פטרוזיליה מיובשת
3 – 4 כפיות שום כתוש
כפית מלח גס (לפי הטעם להוסיף או להפחית)

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק, להתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.

2. לרדד למלבן גדול, לחתוך לאצבעות בלי לרווח לערבב שמ"ז, שום, מלח ופטרוזילה, כאן מגיע הטריק: להבריש בנדיבות את האצבעות, כן כולן ביחד (חיים קלים) להעביר את האצבעות בנפרד לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 10 – 12 דקות או עד שהתחתית מזהיבה, כשהאצבעות יוצאות מהתנור להבריש אותן שוב (במידה וחסר שמ"ז להוסיף )

לטרוף

הערות: ניתן להקפיא.

17166 צפיות 31 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

אצבעות שום נחטפות!

אצבעות שום נחטפות!

גולשים מכינים וממליצים:

שמואל : צריך לקרוא לאצבעות "אצבעות זהב של ניקי " הרגע יואים מהתנור 3 תבניות אחת אחרי השניה ואני מתאפק לא לחסל לפני שמתקרר. הבירה במקרר ובערב יהיה משתה האצבעות של ניקי ,פשוט מעדן ,מתכון קלי קלות להכנה והתוצאה 10+++++. ת ו ד ה

ליאת : "מעולה!!! הבצק קל להכנה וקל לעבודה. האצבעות יצאו מושלמות!! תודה."

צליל : "הכנתי את אצבעות השום היום והן פשוט מעולות!!!!!!! ניסיתי כמה פעמים להכין לים שום ממתכונים שונים-לא יצא לי כזה מעדן!!! תודה רבה על מתכון קל וטעים"

חיה : "ניקי, אין כמוך!!! הכנתי עכשיו את האצבעות, יצא מעדןןןן בעלי לא מפסיק לשבח והם עוד שניה נגמרות. כדאי לכתוב במתכון להכפיל פי 10 כי זה תמיד טרי ומושלםםם"

שרתי : "תודה!
חוזרת לעדכן שיצא מדהים!!הייתי בטוחה שיישאר לי להקפאה אבל התבנית כולה חוסלה עד לפירור האחרון.."

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

934 תגובות

לירון

היי ניקי היקרה,
1. אצבעות השום יצאו נהדרות וטעימות להפליא! הבעיה היחידה שהבצק יצא דביק וקשה לעבודה. יש לך עצה כיצד אוכל להימנע מזה בפעם הבאה?
2. וגם – האם יש אפשרות לחפש מילה בתגובות למתכון? לפעמים יש לי שאלות שאני בטוחה ששאלו כבר וחבל לי להטריד אותך שוב
תודה!!

השב
ניקי ב

בוקר טוב
חשוב שתקפידי על כמויות מדויקות, כוס = 240 מ"ל. בנוסף תני למיקסר לעבוד על מהירות נמוכה המצרכים מתגבשים לבצק חלק ואחיד, סבלנות. חיפוש אי אפשר לעשות מה שכן תלחצי על F3 ותרשמי מילה המילה תופיע באתר צבועה.

השב
רחלי

היי ניקי, אפשר להשתמש בפטרוזיליה טריה והאם אפשר להוסיף גם בזיליקום וצנוברים?

השב
ניקי ב

בוקר טוב
את צריכה לקצוץ את עשבי התיבול דק דק בשביל להשתמש, צנוברים מיותר, לדעתי הבזיליקום מיותר.

השב
ליאור

היי ניקי! האם אפשר להשתמש בפטרוזיליה רגילה במקום? אם כן, מה הכמות הנדרשת? תודה.

השב
חיה ו

הי ניקי,
כמה שאלות לגבי התיבול.

1. שום- האם אפשר להשתמש בשיני שום במקום שום כתוש? ואם כן כמה?

2. פטרוזיליה מיובשת – זה בא כמו תבלין?

3. מלח גס – חייבים?! או שאפשר גם מלח רגיל?

תודה רבה!!!

השב
ניקי ב

הי חיה
לא הן ישרפו, פטרוזיליה מיובשת זה תבלין, מלח רגיל זה בסדר.

השב
חיה ו

וואוו איזו תגובה מהירה!!!

מחפשת משו טעים לצאת הצום ורק מלראות את כל התמונות האלו אני נהיית רעבה יותר… (-;

תודה רבה!!

השב
מיכל

היי ניקי, יש מצב להכין בלי שמרים? עכשיו שמתי לב ששלי לא בתוקף:(

השב