אצבעות שום נחטפות!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

אצבעות שום נחטפות!

אצבעות שום נחטפות! לפני הרבה שנים אכלתי את האצבעות האלה בסבארו. מזמינים אותן כנישנוש לפני הפיצה ובעצם הן הרבה יותר טעימות מהפיצה עצמה. עכשיו אני מכינה אותן תוצרת בית כי אין כמו אצבעות שום מתובלות שמכינים בבית. השמן זית והשום נותנים טעם נפלא. לא תחזרו לקנות אף פעם.

מרכיבים:

חצי קילו קמח
2 כפות גדושות סוכר
כוס מים פושרים
כף שמרים יבשים
2 כפיות מלח שטוחות
50 ג` חמאה מומסת / 1/4 כוס שמן
חלמון
ביצה שלמה

תיבול:
חצי כוס שמן זית
2 – 3 כפיות פטרוזיליה מיובשת
3 – 4 כפיות שום כתוש
כפית מלח גס (לפי הטעם להוסיף או להפחית)

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק, להתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.

2. לרדד למלבן גדול, לחתוך לאצבעות בלי לרווח לערבב שמ"ז, שום, מלח ופטרוזילה, כאן מגיע הטריק: להבריש בנדיבות את האצבעות, כן כולן ביחד (חיים קלים) להעביר את האצבעות בנפרד לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 10 – 12 דקות או עד שהתחתית מזהיבה, כשהאצבעות יוצאות מהתנור להבריש אותן שוב (במידה וחסר שמ"ז להוסיף )

לטרוף

הערות: ניתן להקפיא.

4394 צפיות 2 צפיות היום

אצבעות שום נחטפות!

אצבעות שום נחטפות!

גולשים מכינים וממליצים:

שמואל : צריך לקרוא לאצבעות "אצבעות זהב של ניקי " הרגע יואים מהתנור 3 תבניות אחת אחרי השניה ואני מתאפק לא לחסל לפני שמתקרר. הבירה במקרר ובערב יהיה משתה האצבעות של ניקי ,פשוט מעדן ,מתכון קלי קלות להכנה והתוצאה 10+++++. ת ו ד ה

ליאת : "מעולה!!! הבצק קל להכנה וקל לעבודה. האצבעות יצאו מושלמות!! תודה."

צליל : "הכנתי את אצבעות השום היום והן פשוט מעולות!!!!!!! ניסיתי כמה פעמים להכין לים שום ממתכונים שונים-לא יצא לי כזה מעדן!!! תודה רבה על מתכון קל וטעים"

חיה : "ניקי, אין כמוך!!! הכנתי עכשיו את האצבעות, יצא מעדןןןן בעלי לא מפסיק לשבח והם עוד שניה נגמרות. כדאי לכתוב במתכון להכפיל פי 10 כי זה תמיד טרי ומושלםםם"

שרתי : "תודה!
חוזרת לעדכן שיצא מדהים!!הייתי בטוחה שיישאר לי להקפאה אבל התבנית כולה חוסלה עד לפירור האחרון.."

תגובות

901 תגובות ב "אצבעות שום נחטפות!"

  הרשם  
עדכן

היי,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין או מלא?

האם אפשר לוותר על הביצה או לשים תחליף אחר? הבן שלי אלרגי לביצים ולחלב…

אין לי פטרוזיליה אפשר גם עם זעתר?

אפשר לשים שום רגיל במקום הקפוא? לא מצאתי בחנות.. תודה רבה על התשובה המהירה

שום כתוש הכוונה לשום קפוא או פשוט שן שום מגורדת תודה רבה

הי ניקי הכנתי עכשיו והבצק יצא קשה.. יש סיבה? אולי זה אמור להיות ככה?

תודה רבה ניקי האלופה!! איך ממליצה להקפיא? אחד אחד בניילון נצמד? בקופסא יחד? ממש תודה אני כל היום עם המתכונים שלך. תבורכי!!

עשיתי את הלחם שום,יצא פצצה,הילדים כל הזמן קונים שלוש ב….. במאפיות מזדמנות ,והיום הכנתי להם ממש הפתעה ,תודה ניקי,ממש מתכון מבטיח

ניקי, האצבעות פשוט יצאו מושלמות!!!!! (אני לא הסתדרתי עם הטריק של מריחה של השמן לפני העברה לתבנית כי הכל נזל, אבל העברתי את האצבעות לתבנית ושם מרחתי אותם וזה אחלה באותה מידה 🙂
רציתי לשאול איך אפשר להפשיר אותם בלי שהם יצאו יבשות? עשיתי כמות והקפאתי אבל כשהוצאתי ונתתי פולסים במיקרוגל של הפשרה, הם יצאו קצת יבשות 🙁
יש לציין שכשהם יוצאות מהתנור הם פשוט מטריפות את חושי הטעם והריח!!!!!

ניקי ניקי ניקי..
כמו תמיד, מושלם! הכנתי את זה השנה למשלוח מנות וזכיתי לתואר המשלוח המצטיין של השנה מחמותי.. 😉 חחח
תודה! ♡

עניין נוסף, בבוקר לא תהיה אפשרות להכניס לתנור כי בעלי צריך לקחת את אצבעות השום לעבודה.. אז אפשר רק להפשיר?

אם אני צריכה את האצבעות שום למחר בבוקר, עדיף להתפיח במקרר כל הלילה (אני חוששת שהבצק לא יגיע לטמפ' החדר בזמן) ולהכין בבוקר או להכין כבר הערב? ואז להקפיא ישר? בבוקר עדיף לחמם או להפשיר לבד?
סליחה על כל השאלות המציקות.

וואוווווווו ריח מאפייה..ניקי מאז שהכרתי את האתר שלךך אני מאוהבת במטבחח..הבעל מאושר…המתכוניםם שלךך מעוליםםם ואין להם תחליף!!!תודההה

הי, איזה מטבלים פרווה הולכים עם הלחם שום?

ניקי יקרה, תודה על אינספור מתכונים שווים!!! שאלה- אני חושבת שלא הבנתי: אחרי שאני חותכת ומורחת טיבול- אז אני מעבירה רצועה רצועה לתבנית אחרת?? או מכניסה כולם יחד בלי להרים אחד אחד? תודה!

1 18 19 20