לחמניות מקמח כוסמין

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמניות מקמח שיפון מלא

לחמניות מקמח כוסמין

יופי של קמח, מאוד נוח לעבוד איתו הלחמניות יוצאות רכות זהובות והילדים חיסלו אותן. הם אפילו לא הבחינו שהיה איזה שינוי וזה בעצם לא הלחמניות הרגילות שאני מכינה. כיף של מתכון קל וטעים.

16 לחמניות

מרכיבים:

250 ג' קמח כוסמין
300 ג' קמח רגיל
חצי שקית שמרים טריים
כף גדושה סוכר
חצי כף מלח
100 מ"ל שמן
300 ג' מים פושרים

ביצה טרופה להברשה
שומשום


הכנות:

1. לשים את כל המצרכים במיקסר, להפעיל על מהירות נמוכה במשך כמה דקות ולעבד את הבצק, הוא מעט דביק.

2. להתפיח כשעה וחצי – שעתיים, במהלך הזמן של ההתפחה אחת ל 30 דקות לתת לישה קצרה ביותר ולהמשיך להתפיח. בסופו של דבר הבצק מכפיל את הנפח שלו, הבצק יוצא חלק רך וגמיש.

3. ליצור שבלולים או כדורים, להתפיח כ 20 דקות. לחמם תנור ל 180 מעלות להבריש את הלחמניות ולפזר שומשום. לאפות כ 20 דקות.

7254 צפיות 31 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

רינת : "הכנתי עכשיו
יצא מדהים!!!!"


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

13 תגובות

עינת

היי ניקי

האם אפשרי להשתמש במיקסר ידני .

המוכרת אמרה לי שלא יצא לי בצק עם מיקסר ידני .

מה דעתך?

השב
ניקי ב

אם הוא מיקסר טוב לא צריכה להיות בעיה, אני מניחה שיקח לו יותר זמן מאשר למיקסר רגיל.

השב
eti

היי ניקי האם אפשר להכין את המתכון מקמח כוסמין בלבד ? מה הטיפים שזה יצליח ולא יהיה קשה . תודה

השב
ניקי ב

עבדת עם בצק שמרים בעבר ? חשוב לתת לישה טובה ונמרצת לפחות כמה דקות, התפחות טובות שהבצק יהיה תפוח ומלא אוויר, יש מצב שתצטרכי להוסיף מעט מים.

השב
כרמית סרי

היי ניקי, ניתן להשתמש בשמרים יבשים במקום שמרים משקית? ואם כן, כמה לשים?

השב
יפית קולטקר

היי ניקי יש אפשרות לעשות שני קילו קמח בסך הכל? אם כן מה הכמויות?
האם לא צריך ביצים למתכון הזה?

השב
ניקי ב

תכפילי לפי כמה שאת צריכה יפית ותגיעי לשני קילו הכל מוכפל (אני עמוסה עם המון שאלות) יש ביצה טרופה לפני הכניסה לתנור.

השב