חלה עגולה לשבת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

חלה עגולה לשבת

מקסים מקסים החלות יוצאות נהדר, כמה רכות יש בחלה אחת, מתכון משגע קל והחלות זהובות ורכות איזה כיף היה לאכול אותן כל ביס תענוג.

8 חלות

מרכיבים:

קילו קמח שמרים של שמרית
150 ג' סוכר (שלושת רבעי כוס)
כף מלאה מלח
160 מ"ל שמן (2 /3 כוס)
460 מ"ל מים חמימים (2 כוסות פחות 2 כפות)

לציפוי:
ביצה טרופה
כפית סילאן
שומשום

הכנות:

1. לשים את הקמח במיקסר להוסיף את הסוכר והמלח לערבב מעט, להוסיף את שאר המצרכים ולעבד לבצק חלק ורך. לשים בקערה משומנת ולהתפיח כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק לשמונה חלקים, כל חלק לרדד לאליפסה מאורכת באורך 40 ס"מ, לגלגל לגליל ולהניח בצד, להמשיך להכין את כל חתיכות הבצק.

3. כל גליל להאריך לאורך 85 ס"מ, להתפיח כ 10 – 15 דקות, להאריך את הגלילים לאורך מטר וקצת, לקפל לשניים ולקלוע רצועה אחת על השנייה, להתחיל לגלגל מהקצה הפתוח עד הסוף, את קצה הבצק לדחוף מתחת.
אם משהו לא ברור תסתכלו בתמונות או בסרטון.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות, להתפיח כ 15 דקות.

*5. לטרוף ביצה וסילאן להבריש את החלות ולפזר שומשום, לאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב.

כדאי לדעת ש…
החלות יוצאות נהדר ואפשר אפילו להקפיא, חימום במיקרו וזה כאילו הכנתי ברגע זה הילדים חגגו על זה בארוחת ערב.
הבצק מאוד נוח לעבודה, אפשר להתפיח במקרר התפחה ראשונה בקערה משומנת 8 – 9 שעות, להוציא את הבצק מהמקרר לתת לו להגיע לטמ"פ החדר ואז לעבוד איתו.
כשעושים את הגלילים סבלנות השלב הזה לוקח קצת זמן והגלילים צריכים להיות ארוכים, תקפידו על התפחות שיהיה אפשר להאריך בקלות.
החלות יוצאות מקסים למי שמארח בסוכות תחשבו כמה יפה להכין סלסלה עם חלות במרכז השולחן, בעצם כבר עדיף להכין כפול.

5031 צפיות 5 צפיות היום

חלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבת

חלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבת

גולשים מכינים וממליצים:

נעמה : "מתכון מעולה!
עשיתי קילו אחד בבוקר, ובערב- קילו נוסף…
הדיוק והאסתטיקה שלך מדהימים!"

מורן : "אין דברים כאלה!!! חלות פשוט מושלמות!! היו הלהיט של סוכות לא הפסקנו לאכול!! יפות וטעימות❤❤❤"

אורטל : "ניקי יצא מעולה טעים ויפה, המון תודה!"

צליל : "יצאו חלות מדהימות, יפיפיות, וטעימות מאוד!!
נהניתי גם מהתהליך…"

תגובות

27 תגובות ב "חלה עגולה לשבת"

  הרשם  
עדכן

היי ניקי,
וואו, זה נראה כל כך יפה
הולכת לעשות ידני ללא מיקסר מקווה שאצליח!!
שתי שאלות: אפשר עם שמן זית וכמה זמן ניתן להקפיא?

יצא טירוףף
אבל משום מה מלא שמן כאילו אכלתי צ'יפס
איפה טעיתי?

הי ניקי,
האם ניתן להכפיל כמויות?

חלות נהדרות! נשארות טריות ורכות גם למחרת.

למה אני רואה פה רק את התמונות ללא הסרטון?

כמה שמרים טריים צריך להוסיף?