לחמניות אצבעות שום וגבינה צהובה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמניות אצבעות שום וגבינה צהובה

לחמניות אצבעות שום וגבינה צהובה

אל תאמינו לי אם אני אומר לכם כמה שזה טעים, תכינו תטעמו ותתמכרו ואז תבינו כמה שזה טעים, נישנוש מדליק לארוחת ערב או סתם לאכול ככה כי מתחשק. תדאגו לטעום לפני שהלדים מגיעים כי אחר כך לא נשאר כלום…

30 אצבעות

מרכיבים:

420 ג' קמח (3 כוסות)
כף שמרים יבשים
כפית מלח
3 כפיות סוכר
100 ג' שמנת חמוצה
75 ג' חמאה רכה
50 ג' גבינה צהובה מגורדת
160 מ"ל מים פושרים

להברשה:
חצי כוס שמן זית
2 כפיות שום כתוש
2 כפיות פטרוזיליה קצוצה דקדק
חצי כפית מלח

הכנות:

1. לערבב קמח שמרים סוכר ומלח להוסיף את שאר המצרכים ולעבד לבצק רך ומעט דביק.

2. להניח בקערה משומנת לכסות ולהתפיח במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.

3. לרדד למלבן גדול לחתוך לרצועות של 3 – 4 ס"מ
לערבב את המצרכים ולהבריש את האצבעות להעביר לתבנית לאפות כ 14 דקות או עד שמזהיב.

4. כשהאצבעות יוצאות מהתנור להבריש אותן במשרה שנותר.

לטרוף!

1273 צפיות 7 צפיות היום

SN850838

SN850833

 

SN850846

SN850856

SN850877

גולשים מכינים וממליצים:

חופית : "וואי מדהים, הכנה מהירה וקלה ויצא מושלם!!!"

אסתי : "מה אני אומר??? פשוט שחיתותתתתת. . .
זה לטרוף בלי הפסקה, אחד אחרי השני….
הכנתי כפול, אני מכירה את עצמי…. ויש ב"ה משפחה. .
אלפי תודות!
מתכון אלוףףףף, בצק נוח ממש."

תגובות

190 תגובות ב "לחמניות אצבעות שום וגבינה צהובה"

  הרשם  
עדכן

שלום ניקי, מחפשת נשנוש לבוקר לילדים וזה נראה לי יהיה מצוין…
אפשר להחליף את השמנת ביוגורט? (אין לי שמנת והמכולת פה רחוקה…)

טעים!!:) פשוט לחסל את כל התבנית… תודה!
רק שאלה קטנה, יצא לי בצק מאוד דביק ולא נוח לעיצוב.
קראתי שוב את המתכון ואני רואה שמהשמנת צריך לשים 100 גר'. אני שמתי גביע של 200 מ"ל. מה הכמות הנכונה מגביע כזה? (או שבכלל זה לא הסיבה שיצא דביק?)

הי ניקי
שאלה כללית על שמרים.כמה זמן מחזיקים מעמד שמרים יבשים ? יש לי שקית פתוחה ששמורה בקופסא אטומה במקרר.

הי ניקי.
יש לי שאלה כללית על שמרים.
שמרים יבשים שקית פתוחה,שמור במקרר כמובן.
כמה זמן מחזיק מעמד מאז שפתוח?

.

היי ניקי,
אני מחפשת בצק שמתאים גם לבסיס לפיצה וגם לאצבעות שום. (אני מעוניינת לחלק את הכמות ומכל חצי להכין משהו אחר).
תוכלי בבקשה לכוון אותי למשהו מתאים?

הכנתי את הלחמניות ושמתי שום טרי שכתבתי אותו ופטרוזיליה ויצא טעיםםםםם ברמותתתת!!!!! שווה לנסות.

הי ניקי,
ניסיתי את הבצק עם חצי קמח לבן וחצי קמח כוסמין מלא , אותה כמות מים , ויצא בצק דביק מאוד!!
נאלצתי להוסיף עוד כחצי כוס קמח רגיל… בינתיים הבצק כבר חצי שעה בהתפחה ולא תופח… השתמשתי בכף שמרית ( לא הקוביה אלא השמרים בשקית). כמה זמן להתפיח???
תודה

הכנתי לאורחים בשבוע שעבר ויצא מושלם! אפילו אני אכלתי מזה למרות שאני לא אוהבת שום בכלל…! ומה שנשאר אבא שלי לקח לעבודה וטען שטרפו את זה.
מה גם שאין לי סבלנות ואני שונאת להתעסק עם בצקים, הבצק הזה היה נורא נוח לעבודה. תודה רבה 🙂

היי ניקי,
אין על המתכונים שלך! תמיד מצליחים!
לאיזה גודל של ריבוע לרדד את הבצק?

ניקי המדהימה שלום! האם ניתן להבריש את האצבעות בביצה וסומסום במקום משרה שמן זית פטרוזיליה ושום? הבת שלי לא אוהבת את המשרה הנ" ל.
תודה!

עכשיו החברה שלי סיימו את הצום עם הלחמניות וקודם עם מאפינס שוקולד לבן… ממש התלהבו

ניקי הי. הכנתי כבר כמה פעמים ופשוט — מופלא!! אחד הדברים הטעימים והפשוטים עלי אדמות. את מדהימה!

רציתי לדעת אם אפשר בלי הגבינה דברים חלבים וללא התפחה

ניקי יקירתי!!! וואו אני מאמצת לחלוטין יצא ממש טעים!!!! אין כמוך!!! הכנתי עם שקשוקה תרד – ש ל מ ו ת!

ניקי שלום וחג שמח,
יש לי שתי שאלות:
1. באיזה ממתכוני הלחמניות אפשר להמיר את הקמח הלבן במלא?
2. האם לבן יכול לשמש כתחליף לשמנת חמוצה?
תודה רבה – ורד

ניקי היקרה,
טעים טעים טעים !
ממליצה להכין כמות כפולה ולהקפיא.
אך אצלי זה לא עבד, איך שזה יצא מהתנור זה התחסל צ'ק צ'ק
תודה רבה על מתכון מעולה!
מומלץ בחום!