לחמניות שום

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לחמניות שום

אין אירוח חלבי בלי לחמניות, תמיד אפשר לקנות נכון אבל איזה כיף להגיש לאורחים לחמניות home made. הפעם הלכתי על לחמניות שום,  זה יותר מעניין יצא נהדר וזה כזה חמוד בהגשה.

מרכיבים:

500 ג' קמח
רבע כוס סוכר
כוס מים פושרים
כף שמרים יבשים / חצי שקית / חצי קובייה
2 כפיות מלח שטוחות
50 ג` חמאה מומסת / 1/4 כוס שמן
חלמון
ביצה שלמה
ביצה טרופה להברשה

לציפוי:
1/4 כוס שמן זית
כפית שום כתוש
כפית פטרוזיליה מיובשת
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק. להתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 8 חלקים, לגלגל לנקניק, ליצור קשר צופצ'יק למעלה.

3. לסדר בתבנית מרופדת בנייר אפיה, להתפיח עד הכפלת הנפח, להבריש בביצה טרופה.

5. להכניס לתנור חום בינוני, בסביבות 15 דקות. או עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב.

6. לערבב את מצרכי הציפוי ולהבריש את הלחמניות כשהן יוצאות מהתנור

3000 צפיות 60 צפיות היום

לחמניות שום

לחמניות שוםלחמניות שוםלחמניות שוםלחמניות שוםלחמניות שוםלחמניות שום

גולשים מכינים וממליצים:

שירלי : "ניקי הלחמניות יצאו מהתנור, עברו תיבול וגרמו לי לחייך 🙂 מתכון מושלם הן טעימות ויפות וקצרו כל כך הרבה מחמאות. שוב ותמיד תודה על מתכון מוצלח."

תגובות

188 תגובות ב "לחמניות שום"

  הרשם  
עדכן

היי ניקי,
המצרכים פשוט נעלמו מהמתכון… את יכולה לכתוב שוב?

פורים שמח יקירתי.
הכנתי את הלחמניות עכשיו למשלוח מנות למחר. שאלתי היא האם אני יכולה לשמור אותם במקרר? רוצה לארוז ביחד עם המטבל עגבניות וגבינת שום שמיר.
או האם לשמור אותם בחוץ? (בשקית סגורה)

ניקי היקרה, הלחמניות האלה מושלמות! אדירות ! מטריפות וכ"כ טעימות.
אני מכינה אותם כל שבוע כמעט ותמיד לא מצליחה להתאפק כזה יוצא מהתנור.
תודה רבה רבה על כל המתכונים שלך

הי ניקי, מה שלומך?
אני רוצה להכין את הלחמניות האלו למשלוחי מנות. אם אני עושה 4 קילו אז להכפיל פשוט את החומרים?
והאם אפשר להקפיא את הלחמניות? עם התיבול או שעדיף שלא?
תודה!!

היי ניקי הכנתי עכשיו את הבצק ובטעות שמתי עוד ביצה שלמה ולא חלמון.
זה קריטי ממש???

היי ניקי! תודה על המתכונים הנפלאים!
רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בשמן קוקוס ואם כן, האם זו אותה כמות של שמן רגילה או כמות אחרת?

הי ניקי,
תודה על האתר.
יש מצב להוסיף ללחמניות בצל מטוגן?- במקום התיבול.
ועוד שאלה על מתכון אחר- אם אין לי חמאה מלוחה, אפשר לשים חמאה רגילה ומלח?
תודה:)

ערב טוב ניקי הכנתי עכשיו את הבצק שמתי את השמרים בגודלה בתוך הבצק ומסביב המלח וכנראה בגלל זה הבצק לא תופח.. האם עדין לקלוע ממנו לחמניות או שאין טעם?

היי ניקי, יש לי רק שמרים טריים… ותכננתי להכין למחר- מה לשנות במתכון?

היי ניקי
אמצע ההכנה גיליתי שאין לי שמרים, יצא משהו אם אני אכין בלי?

שאלה קצת מרגיזה.. כמה לחניות בערך יוצא? אני צריכה להיערך לכמות יפה. אם ברצוני להכפיל. לעשות פשוט את כל המצרכים פי שניים או שהיחס אחר?
תודה

בוקר טוב!
האם אפשר לעשות עם קובית פטרוזיליה קפואה?
תודה

שלום ניקי,
הכנתי את הבצק, שמתי את המצרכים במיקסר והפעלתי על מהירות בינונית 6-7 דקות, כמו שראיתי בתגובות, אבל יצא לי דביק, להוסיף קמח או להתפיח ככה וזה יסתדר?
תודה רבה!

היי ניקי,
האם אפשר להכין את הלחמניות כלחמניות רגילות ללא הציפוי? אודה לתשובתך! תודה.

היי ניקי, הכנתי את הלחמניות יצאו טעימותתתתת
האם אפשר להכין כחלה?