לחמניות קרואסון

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לחמניות קרואסון

אחד הדברים הטובים זה מאפה שמרים. אני לא חושבת שיש דבר שיכול להתחרות במאפה שמרים חם, רך מפיץ ריח טוב. זה הכי בייתי שיש, טוב נו חוץ מעוגת תפוחים.
יש אנשים שרואים בבצק שמרים פרוייקט וזה לחלוטין לא נכון. אין כמו להכין לחמניות בבית שאת יודעת מה נכנס אליהם, קמח שמרים טריים (איזה ריח טוב הם עושים).
המגש יוצא מהתנור האפרוח יודע שזה חם אבל לא מוותר "תעטפי לי עם נייר" מגש שלם נעלם תוך כמה דקות, אני מראש מכינה ירקות קודם. יאללה הלכתי להכין עוד סיבוב.

26 יחידות

מרכיבים:

500 ג' קמח (שלוש וחצי כוסות  + כף נוספת)
כף שמרים יבשים / חצי שקית שמרים טריים
100 ג' סוכר(חצי כוס)
כפית מלח
80 מ"ל שמן (שליש כוס)
230 מ"ל מים (כוס פחות כף)

ביצה טרופה

הכנות:

1. לעבד את כל המצרכים לבצק, לשמן קערה ולהתפיח מכוסה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לקחת חצי מהבצק ולרדד לעיגול , אפשר להניח צלחת על הבצק ולחתוך ככה יש עיגול מושלם.

3. לחתוך למשולשים ולעשות קרואסונים, לגלגל מהצד הרחב לצר.

4. להתפיח כ 15 דקות להבריש בביצה ולאפות כ 15 – 20 דקות ב 180 מעלות.

7217 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחמניות קרואסון

גולשים מכינים וממליצים:

גל : "איזה בצק אליפות!!! הלחמניות מתחסלות אחת אחת…"

קטי : "פעם ראשונה שניסיתי אפיה עם שמרים ויצא מושלם. קיבלתי המון פירגונים."

נעמי : "ניקי, איזה בצק זה.. חבל"ז, מהזן המשובח!!! היה כיף לעבוד איתו….. יצא פצצה!"

ניקול : "הכנתי אתמול את הקוראסונים עם ממרח שוקולד והם יצאו פשוט מדהימים! רכים, מתוקים, פשוט נימוחים בפה והריח.. כל המשפחה אכלה ואמרו שיצא כמו במאפייה, אפילו אבא שלי שלא חובב גדול של מתוקים.
אז תודה ענקית לך על המון מתכונים נהדרים :)"

אורית : "טעים טעים טעים!
הרגע יצאו מהתנור והילדים לא מפסיקים לקחת עוד ועוד… לא בטוחה שישאר עד הבוקר…"

עדינה : "התגובה שלך אחד הדברים!!!!!!!!!! אני אופה המון לחמניות , אבל זה נטרף פשוט בשניה…"

תגובות

165 תגובות ב "לחמניות קרואסון"

  הרשם  
עדכן

היי ניקי, לאחר ההכנה שומרים במקרר או בטמפרטורת החדר? ועד כמה ימים?

שלום רב לניקי ב היקירה ! מתנצל על השעה ההזויה עשיתי פעם את עוגת השמרים שלך ( קראנץ') הקפאתי את הבצק והפשרתי בחוץ ומילאתי בריבה ואגוזים עם סוכר ובממרח תמרים ובנוטלה יצא מוששלם !!! ושאלה לי אלייך לגבי הלחמניות אם רוצים אפשר לעצב אותן בצורה אחרת ??

היי ניקי
יש לך מתכון פשוט ללחמניות אישיות ?

שלום ניקי, האם יש לך דרך מדויקת לחתוך למשולשים? ואיך אני ממלא את הבצק כדי שיהיה לי מילוי שוקולד רק מבפנים, שלא יצא כמו רוגעלך.

1 9 10 11