לחמניות מקמח מלא

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמניות מקמח מלא

לחמניות מקמח מלא

לחמניות מקמח מלא, אני אוהבת להתעסק עם שמרים, התוצאות כל כך טובות אין משהו שיכול להתחרות במאפה שמרים חם מהתנור, רך וזהוב, להנות מהריח זה הכי בעולם.
אתם יודעים איך הילדים מתלהבים כשיש לחמניות בתנור ? 🙂 הפעם לחמניות עם קמח מלא.

12 לחמניות

מרכיבים:

250 ג' קמח מלא 70%
250 ג' קמח רגיל
80 מ"ל שמן
חצי שקית שמרית (שמרים טריים)
1/4 כוס סוכר
כפית וחצי מלח
250 מ"ל מים פושרים ( כוס + כף)

חלמון
כף סילאן
כף וחצי מים

הכנות:

1. לשים את כל המצרכים במיקסר, להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה ולעבד את המצרכים לבצק, מומלץ ללוש טוב לפחות כמה דקות, לשמן את הקערה ולהניח את הבצק. לכסות עם מגבת ולהמתין עד שהבצק יכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 12 יחידות, לעגל קצת כל חלק.

3. לקחת כל עיגול ולרדד לאורך לצורת אליפסה ולגלגל לגליל, לעשות קשר וליצור שבלול.

4. להתפיח כ 15 דקות, להבריש בביצה לפזר שומשום ולאפות כ 25 דקות על 180 מעלות, לחמם את התנור מראש.

הערות:
אפשר להחליף את כל הקמח לקמח מלא
הלחמניות לא מתוקות
להקפיד על לישה טובה ועל כמויות מדויקות.
ניתן להקפיא, הלחמניות מעולות!

10946 צפיות 9 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחמניות מקמח מלאלחמניות מקמח מלאלחמניות מקמח מלא

גולשים מכינים וממליצים:

מורן : "יצא פשוט מעולה כל מילה מיותרת"

גיטית : "ניקי, הכנתי חלות מהבצק.
יצא מדהים!!
שילשתי כמויות מראש, והחלות התחסלו!
אגב, לשתי בידיים, 8 דקות כל לישה. היה קשה, אבל שווה את המאמץ!!
תבורכי!!"

שרה : "הכנתי היום בחול המועד סוכות, יצא משגע, הכפלתי כמויות.. הבנות שלי כבר ביקשו שאכין להן לבית ספר..
ממש מעולה,"

הדס : "לחמניות מעולות בטירוף. פעם ראשונה עשיתי חצי חצי, ואז עשיתי רק 70%, ויצא גן עדן. גם אחרי הקפאה נשאר גן עדן."

תגובות

54 תגובות ב "לחמניות מקמח מלא"

  הרשם  
עדכן

הי ניקי. בא לי לגוון. כי אנחנו אוכלים רק את הלחמניות האלה על השבוע ובשבת. יש מצב לשים לפני האפיה בצל חי מעל הביצה!? אני עושה בלי סילאן

ערב טוב, הכנתי עכשיו את הלחמניות ויצאו מאד טעימות!! תודה רבה!
2 שאלות:
1. האם הבצק אמור לצאת קצת יבש?
2. האם אפשר לשמור את הבצק במקפיא או במקרר לפחות עד מחר אחה"צ?
תודה.