כדורי זיתים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
כדורי זיתים

כדורי זיתים

הכי יפה להכין את זה לילדים בלי להגיד שיש משהו בפנים סתם לחמניות טעימות ואז הילדים לוקחים ביס ומופתעים לגלות הפתעה קטנה זית מתחבא בפנים, אפשר לקרוא לזה לחמניה, משהו שהילדים אוהבים לנשנש בשורה התחתונה טעים.

20 כדורים קטנים

מרכיבים:

200 ג' חמאה
4 כפות גבינה לבנה
280 ג' קמח תופח (2 כוסות)
2 פרוסות גבינה צהובה מגורדת
2 כפיות שטוחות מלח
20 זיתים

ביצה טרופה
שומשום

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק ליצור כדורים בגודל כדורי פינג פונג, בתוך כל כדור להטמין זית.

2. להבריש עם ביצה לפזר שומשום.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות לאפות כ 25 דקות.

להגיש עם גבינות וירקות.

שאלות ותשובות:

אפשר להחליף בשמן ? לא
אפשר להכין פרווה ? לא
אני לא אוהבת זיתים אפשר בלי ? כן
אפשר להקפיא ? כן
אפשר להכין מראש ? כן ולהקפיא בקופסא אטומה
מה עם קמח רגיל ? על כל כוס כפית א. אפייה
איזו גבינה לבנה ? 9% – 5% מה שיש
אפשר בלי שומשום ? כן פחות יפה
מתאים לילדים ? כן
איך יודעים כשמוכן ? התחתית מזהיבה, החלק העליון מזהיב, לא בטוחים ? תפתחו ותבדקו
אין ביצים ? נכון

14897 צפיות 13 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

כדורי זיתיםכדורי זיתים

גולשים מכינים וממליצים:

אילנית : "הי ניקי חג שמח עשיתי את הלחמניות האלה נדירות אי אפשר להפסיק לאכול אפילו בלי שומשום וזיתים כי לא היה לי ובכלל אני רוצה להודות לך על האתר המדהים שלך אני את כל חג השבועות עשיתי ממנו ובכלל ברגיל אני פתאם יודעת לבשל חחח תודה רבה לך"

אורלי : "כמו בכל חג המטעמים שלך כיכבו! וחוסלו… על השאריות היתה מלחמה…. את כדורי הזייתים האלה אני מכינה כל השנה פעם בשבוע בערך. מתכון נפלא!!! מצטרפים אליו הקנלוני פטריות וגבינות המדהים ועוגת הגבינה מייפל. הילדים ממש אוהבים!! תודה לל ניקי על הכלללל"

אליה : "מתכון משגע! תודה!
אצלנו בגן הילדים קוראים לזה "זית בבית" ;-)"

שירז : "מתכון פשוט מטריף,כל כך כל כך טעים!!!
בלי הגזמה בכלל,זה אחד המתכונים הממש מוצלחים!!
תודה,ניקי ♥
בהחלט שווה את הקלוריות :)"

שני : "הכנתי הבוקר עם קמח כוסמין ואבקת אפייה ויצא מושששלם! :)"

תגובות

289 תגובות ב "כדורי זיתים"

  הרשם  
עדכן

לא מצאתי בתגובות: יש לי קמח ושמרים יבשים. איך זה מחליף קמח תופח?

פעם ראשונה שניסיתי. הבצק רך וכל כך נוח לעבודה. הלחמניות יצאו רכות, נימוחות וכל כך טעימות. אין ספק שמכניסה את המתכון לרשימת המעודפים. ניקי את נהדרת!!!!

יצא ממש טעים אבל קצת מלוח. אני אשים כפית אחת בפעם הבאה.
אבל גם הבצק אחרי האפייה מתפורר מאוד. האם זה צריך להיות כך.. או שיש בעיה כל שהיא??

יצא טעים אבל מאוד מלוח. הזיתים מוסיפים מליחות רבה.
בנוסף היה נחמד אם היית מציינת שצריך ללוש את הבצק עם וו גיטרה ובאיזו טמפרטורה צריך להכניס את החמאה (רכה? קרה??)… היה עושה לי חיים קלים

היי ניקי היקרה,

האם ניתן להכין את הכדורים ולא לאפות ולהקפיאם למשך יומיים? ואז לאפות?

תודה רבה,
יערה

היי ניקי, אפשר קוטג במקום גבינה לבנה?

1 16 17 18