מקלות מתובלים לאירוח

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מקלות מתובלים לאירוח

אני חושבת שאחד הדברים הטובים שיש באפייה זה בצק שמרים, לא משנה מה אני מכינה ההתעסקות עם הבצק ליצור משהו שונה כל פעם מחדש.  מתוק אין כמו עוגת שמרים חמה מתפוצצת משוקולד, למי יש סבלנות לחכות עד שהיא תתקרר ? מה עם מלוח ? אצבעות שמרים עם עשבי תיבול שמן זית מלח גס וזה שווה ברמות, תוסיפו ירקות וגבינות והחיים ממש טובים…

מרכיבים:

300 ג' קמח (2 כוסות + 2 כפות)
כפית שמרים יבשים
כף סוכר
כפית מלח
1/4 כוס שמן
130 מ"ל מים פושרים (חצי כוס + כף גדושה)
כפית פטרוזיליה יבשה
כפית שמיר מיובש

ביציאה מהתנור:
1/4 כוס שמן זית
כפית שום כתוש
מלח גס

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק חלק, להתפיח במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.

2. לרדד למלבן לחתוך לרצועות , חום בינוני 180 מעלות כ 15 דקות או עד שהתחתית מזהיבה.

3. לערבב שמן זית שום כתוש וכפית מלח גס ולהבריש את המקלות, לפזר מלח גס.

להגיש עם גבינה טובה וירקות.

1520 צפיות 2 צפיות היום

מקלות מתובלים לאירוח

מקלות מתובלים לאירוח

תגובות

109 תגובות ב "מקלות מתובלים לאירוח"

  הרשם  
עדכן

היי ניקי. האם צריך להחזיר לתנור אחרי שמברישים בשמן זית?

היי ניקי אני לא ממש יודעת איך עובדים עם שמרים יבשים לכן לא משתמשת אפשר להשתמש בשימרית ? עם כן כמה ?
(סליחה על השעה תעני לי שהיה לך זמן)

יצא מעולה. הכפלתי כמויות ויצאו בסביבות ה-30 מקלות. הבצק קלי קלות להכנה והטעם נהדר!!! המון תודה על המתכון הזה ופורים שמח.

היי ניקי המקסימה. קודם כל המתכונים שלך נהדרים, הכנתי בשבוע שעבר את קציצות הטונה האפויות והן נטרפו. השבת אני מתכננת להכין דג מוקפץ לפי המתכון שלך ובטטות בסילאן שכבר הכנתי פעם אחת והן נטרפו.
לגבי המקלות שתי שאלות:
1.אפשר להחליף את המלח הגס בשומשום?
2.אם אני רוצה להכין אותם למשלוחי מנות ורוצה לצרף ממרחים על יד כדי שיוכלו לטבול ולאכול איזה ממרחים כדאי? מטבוחה תלך עם זה? טחינה זה בסדר? תודה.

היי ניקי, נראה מתכון מעולה!
האם אני יכולה לוותר על כף הסוכר?

תודה,
אביטל

1 5 6 7