מקלות מתובלים לאירוח

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מקלות מתובלים לאירוח

אני חושבת שאחד הדברים הטובים שיש באפייה זה בצק שמרים, לא משנה מה אני מכינה ההתעסקות עם הבצק ליצור משהו שונה כל פעם מחדש.  מתוק אין כמו עוגת שמרים חמה מתפוצצת משוקולד, למי יש סבלנות לחכות עד שהיא תתקרר ? מה עם מלוח ? אצבעות שמרים עם עשבי תיבול שמן זית מלח גס וזה שווה ברמות, תוסיפו ירקות וגבינות והחיים ממש טובים…

מרכיבים:

300 ג' קמח (2 כוסות + 2 כפות)
כפית שמרים יבשים
כף סוכר
כפית מלח
1/4 כוס שמן
130 מ"ל מים פושרים (חצי כוס + כף גדושה)
כפית פטרוזיליה יבשה
כפית שמיר מיובש

ביציאה מהתנור:
1/4 כוס שמן זית
כפית שום כתוש
מלח גס

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק חלק, להתפיח במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.

2. לרדד למלבן לחתוך לרצועות , חום בינוני 180 מעלות כ 15 דקות או עד שהתחתית מזהיבה.

3. לערבב שמן זית שום כתוש וכפית מלח גס ולהבריש את המקלות, לפזר מלח גס.

להגיש עם גבינה טובה וירקות.

3472 צפיות 13 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מקלות מתובלים לאירוח

מקלות מתובלים לאירוח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

111 תגובות

שרי

היי, זה בסדר גם בלי פטרוזיליה?
ואם עדיין מוצלח עם מחצית קמח מלא… תודה 🙂

השב
ניקי ב

לדעתי חבל בלי הפטרוזיליה אבל בסדר לכי על זה ומחצית מלא.

השב
דורית

היי ניקי. האם צריך להחזיר לתנור אחרי שמברישים בשמן זית?

השב
נופר

היי ניקי אני לא ממש יודעת איך עובדים עם שמרים יבשים לכן לא משתמשת אפשר להשתמש בשימרית ? עם כן כמה ?
(סליחה על השעה תעני לי שהיה לך זמן)

השב
יעל

יצא מעולה. הכפלתי כמויות ויצאו בסביבות ה-30 מקלות. הבצק קלי קלות להכנה והטעם נהדר!!! המון תודה על המתכון הזה ופורים שמח.

השב
יעל

היי ניקי המקסימה. קודם כל המתכונים שלך נהדרים, הכנתי בשבוע שעבר את קציצות הטונה האפויות והן נטרפו. השבת אני מתכננת להכין דג מוקפץ לפי המתכון שלך ובטטות בסילאן שכבר הכנתי פעם אחת והן נטרפו.
לגבי המקלות שתי שאלות:
1.אפשר להחליף את המלח הגס בשומשום?
2.אם אני רוצה להכין אותם למשלוחי מנות ורוצה לצרף ממרחים על יד כדי שיוכלו לטבול ולאכול איזה ממרחים כדאי? מטבוחה תלך עם זה? טחינה זה בסדר? תודה.

השב
niki

נאמר ככה אפשר להחליף אבל מלח גס עדיף, את יכולה לוותר על הציפוי למרוח ביצה ולפזר שומשום. לא נראה לי מתאים, עדיף משהו מיוחד יותר, כמו פסטו, לבנה יכול להתאים, עגבניות מיובשות עם שמן זית, ממרח עגבניות, חמאה בטעמים.

השב
אביטל

היי ניקי, נראה מתכון מעולה!
האם אני יכולה לוותר על כף הסוכר?

תודה,
אביטל

השב