בסטיל – קציצות בטטה ממולאות בשר ואפויות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

בסטיל - קציצות בטטה ממולאות בשר ואפויות

לאט לאט עולים מתכונים לחנוכה והפעם לביבות בטטה ממולאות בשר, אני רוצה לומר לכם שבטטה ובשר טחון זה שילוב מדהים! והדבר הכי טוב שהן אפויות

זמן הכנה:
כשעה פלוס

כ 20 קציצות

מרכיבים:

3 בטטות
2 תפוחי אדמה
4 – 5 כפות שמן
פלפל שחור גרוס
מלח

מילוי:
300 ג' בשר בקר טחון
בצל בינוני קצוץ
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

ביצה
פירורי לחם

הכנות:

1. להרתיח מים ולהוסיף כפית מלח, להכניס את הירקות ולבשל עד שהם רכים, לסנן ולמעוך יחד עם השמן למחית חלקה ולתבל. לשמור בצד.

2. לטגן את הבצל עד הזהבה להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי עירבוב, להוסיף פטרוזיליה ותבלינים ולבשל כמה דקות עד שכל הנוזלים מתאדים.

3. בידיים לחות לקחת חופן מהפירה ולשטח על כף היד, במרכז להניח כפית ממילוי הבשר לסגור לכדור ולשטח מעט.

4. לטבול בביצה ובפירורי לחם.
שתי אפשרויות: לחמם מחבת עם שמן ולטגן את הבסטיל משני הצדדים עד שהוא מזהיב.
עוד אפשרות: לרפד תבנית בנייר אפיה משומן, להבריש את הקציצות בשמן לצפות בפירורי לחם ולסדר בתבנית (הביצה מיותרת).

5. חום בינוני 180 מעלות כ 30 דקות כל צד. להכין טחינה ולהגיש עם הבסטיל.

הערות חשובות:
*הקציצות עדינות, להפוך אותן בזהירות בתבנית, אפשר להעזר בתרבד, אותו דבר לגבי הטיגון.

* אפשר להחליף את הבטטות בתפוחי אדמה.
מתכון לטחינה מעולה

לפייסבוק שלי

בסטיל - קציצות בטטה ממולאות בשר ואפויות

בסטיל - קציצות בטטה ממולאות בשר ואפויות

בסטיל - קציצות בטטה ממולאות בשר ואפויות

4368 צפיות 16 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

77 תגובות

אילנה

היי ניקי
אפשר חזה עוף במקום? והאם ל
חייב לטגן אותו במחבת לפניי,
או שאפשר כבר לערבב יחד עם כל המרכיבים?

השב
יהודית

הי ניקי. אני רוצה להכין את הקציצות הללו מחר בצהריים ולחמם על הפלטה בשבת בבוקר.. במידה ואכין בתנור זה עלול להתייבש עד שבת בבוקר? תודה רבה

השב
דנידין

ניקי אני חייבת לשבח אותך שיצא מדהים! בעלי (שאוהב בדר"כ רק שניצל ופרגית) חיסל חצי מגש לפני שבת! לי היה קצת קשה לעבוד עם הפירה אז באיזשהו שלב פשוט עירבבתי את הבשר ותפוחי האדמה. כמו שאמרתי יצא מעולה. תודה!

השב
niki

עניין של טעם, שניהם טעימים. באופן טבעי הטיגון קצת יותר.

השב