בסטיל – קציצות בטטה ממולאות בשר ואפויות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

בסטיל - קציצות בטטה ממולאות בשר ואפויות

לאט לאט עולים מתכונים לחנוכה והפעם לביבות בטטה ממולאות בשר, אני רוצה לומר לכם שבטטה ובשר טחון זה שילוב מדהים! והדבר הכי טוב שהן אפויות

זמן הכנה:
כשעה פלוס

כ 20 קציצות

מרכיבים:

3 בטטות
2 תפוחי אדמה
4 – 5 כפות שמן
פלפל שחור גרוס
מלח

מילוי:
300 ג' בשר בקר טחון
בצל בינוני קצוץ
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

ביצה
פירורי לחם

הכנות:

1. להרתיח מים ולהוסיף כפית מלח, להכניס את הירקות ולבשל עד שהם רכים, לסנן ולמעוך יחד עם השמן למחית חלקה ולתבל. לשמור בצד.

2. לטגן את הבצל עד הזהבה להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי עירבוב, להוסיף פטרוזיליה ותבלינים ולבשל כמה דקות עד שכל הנוזלים מתאדים.

3. בידיים לחות לקחת חופן מהפירה ולשטח על כף היד, במרכז להניח כפית ממילוי הבשר לסגור לכדור ולשטח מעט.

4. לטבול בביצה ובפירורי לחם.
שתי אפשרויות: לחמם מחבת עם שמן ולטגן את הבסטיל משני הצדדים עד שהוא מזהיב.
עוד אפשרות: לרפד תבנית בנייר אפיה משומן, להבריש את הקציצות בשמן לצפות בפירורי לחם ולסדר בתבנית (הביצה מיותרת).

5. חום בינוני 180 מעלות כ 30 דקות כל צד. להכין טחינה ולהגיש עם הבסטיל.

הערות חשובות:
*הקציצות עדינות, להפוך אותן בזהירות בתבנית, אפשר להעזר בתרבד, אותו דבר לגבי הטיגון.

* אפשר להחליף את הבטטות בתפוחי אדמה.
מתכון לטחינה מעולה

לפייסבוק שלי

בסטיל - קציצות בטטה ממולאות בשר ואפויות

בסטיל - קציצות בטטה ממולאות בשר ואפויות

בסטיל - קציצות בטטה ממולאות בשר ואפויות

1073 צפיות 37 צפיות היום

תגובות

77 תגובות ב "בסטיל – קציצות בטטה ממולאות בשר ואפויות"

  הרשם  
עדכן

היי ניקי
אפשר חזה עוף במקום? והאם ל
חייב לטגן אותו במחבת לפניי,
או שאפשר כבר לערבב יחד עם כל המרכיבים?

הי ניקי. אני רוצה להכין את הקציצות הללו מחר בצהריים ולחמם על הפלטה בשבת בבוקר.. במידה ואכין בתנור זה עלול להתייבש עד שבת בבוקר? תודה רבה

ניקי אני חייבת לשבח אותך שיצא מדהים! בעלי (שאוהב בדר"כ רק שניצל ופרגית) חיסל חצי מגש לפני שבת! לי היה קצת קשה לעבוד עם הפירה אז באיזשהו שלב פשוט עירבבתי את הבשר ותפוחי האדמה. כמו שאמרתי יצא מעולה. תודה!

היי ניקי, עדיף לטגן או לאפות?

ניסיתי להכין… הטעמים היו מעולים אבל הצורה התבחבשה לחלוטין… מה אפשר לעשות כדי שהפירה יהיה יותר נוח לעבודה? הרטבתי מלא את הידיים

טעים בטירוף, רך מבפנים קריספי מבחוץ. אפיתי בתנור והיה מושלם.
ההכנה קצת מייגעת , אבל פעם בכמה מתכונים מהירים שווה לנסות.

תודה , אחלה אתר ואני ממליץ על האפליקציה לכל מי שחובב בישול.

היי ניקי…
יש אפשרות לא להוסיף בצל?

היי ניקי, יש לך רעיון למילוי צמחוני/טבעוני שהוא לא פטריות?

בוקר טוב ניקי יקרה. מה שלומך?

המתכון הזה במועדפים שלי כבר המון זמן ועוד לא ניסיתי. מתחשק לי להכין היום לילדודס. שתי שאלות ברשותך:
1. האם יילך גם בלי הפטרוזיליה ( הקטנים לא אוהבים עשבי תיבול) והאם צריך להחליף במשהו או רק להשמיט?

2. מה את ממליצה להגיש ליד? אורז? עוד מנה עיקרית? הסתבכתי קצת..
תודה רבה וחנוכה שמח,
נילי

ניקי צהריים טובים,
הכנתי את הבסטיל יצא מעלף! אבל נשאר לי לא מעט בשר, כנראה הבטטות והתפוח אדמה היו קטנים יחסית. יש לך רעיון למשהו קליל ומהיר שאפשר לעשות עם מה שנשאר?
תודה מראש

שלום ניקי…ערב טוב
האם ניתן להחליף את הבטטות בדלעת?

תודה..
הכנות נעימות לחג האור
תודה על המתכונים הנפלאים

היי ניקי. עזרה בתיבלון: כמה מלח, פלפל וא. מרק?