לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

עברו כמה שנים טובות התחלתי לאפות לביבות לפני 10 שנים אפילו יותר. אני חושבת שאני הייתי בין הראשונים שהתחילו לאפות לביבות. בזמנו כל מי ששמע על זה היה בטוח שזה נועד לכישלון, הפלא ופלא זה הצליח ובגדול הלביבות האפויות מככבות ואני אגלה לכם בסוד שאין שום הבדל זה יוצא נפלא.
הלביבות האלה זה המשך של הלביבות המקוריות שהפכו להיות להיט בחנוכה שעבר והייתי חייבת לעשות עם זה משהו והלביבות האלה הגיעו.
טעים ומומלץ בחום, פשוט להתאהב. איך מכלום מצרכים יוצא דבר כל כך טעים ?

15 לביבות

מרכיבים:

בטטה גדולה
3 תפוחי אדמה מגורדים
(סך כל משקל הירקות 800 ג')
בצל קצוץ ומטוגן
כפית מלח

הכנות:

1. לבשל את הבטטה עד שהיא רכה ולמעוך, לגרד את התפוחי אדמה

לערבב את כל המצרכים וליצור לביבות.

2. לרפד תבנית בנייר אפייה משומן לסדר את הלביבות.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות לאפות כ 20 דקות צד ראשון או עד שמזהיב, להפוך ולאפות עוד 10 דקות.

12692 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

דינה : "טעים בטרוף
לפני שמורידים תאפליקציה שלך צריכה להיות אזהרה “זהירות ממכר”

אתי : "זה פשוט התחסל בבית ישר מהמגש. לא נשאר מה להגיש לשולחן. כל כך טעים ומוצלח!! תודה רבה :-)"

מורן : "יצא סוף הדרך!!! יותר טעים מהמטוגן!!! מומלץ בחום להכפיל ולשלש כמויות. תודה ניקי יקרה."

שרה : "מתכון אליפות!
ידעתי שאני לא אתאכזב, אבל ממש הופתעתי כמה שזה מוצלח!
וכולם אמרו שזה הרבה יותר טעים משנה שעברה (שטיגנתי את הלביבות)
בקיצור ניקי- את נהדרת!
תודה רבה וחנוכה שמח:)"

יסמין : "הכנתי אתמול בפעם ה…. (גם אצלנו זה מעדן קבוע, לא רק לחנוכה). יצא מדהים וחוסל תוך דקות! תודה ניקי וחנוכה שמח."

ענת : "הי ניקי, הלביבות פשוט נפלאות. אלו הלביבות חנוכה הכי טעימות שאכלתי, ואני כבר בת 42 😀
תודה רבה!!"

נעמה : "הכנתי היום ליום הולדת משפחתי, בהשראת אחי הטבעוני שביקש מתכון ללביבות תפו"א דומות שהכנתי בעבר. התקבלו בתאבון, חוסלו (הכנתי כמות כפולה) וקיבלו מחמאות. תודה :)"

תגובות

219 תגובות ב "לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות"

  הרשם  
עדכן

צריך לבשל את תפוחי האדמה או רק לגרד ואז לערבב עם הבטטה והבצל?

היי ניקי
סיימתי את האפיה שמן שמתי רק בבצל או שהייתי אמורה למרוח מלמעלה ?
סימתי לאפות ועדיין הן כאילו לא אפויות מבפנים על אף שהיו הרבה זמן בתנור שמחמם מהר בדרך כלל והן גם הזהיבו כבר מה עושים?

תודה על התגובה
כרגע כרגע הם באפייה הזהיבו ואני מנסה להפוך והלביבה עדיין נדבקת לתחתית ככה זה צריך להיות כי החלק התחתון עוד לא נאפה?

היי ניקי
מה יותר טוב לבשל את הבטטה בקליפתה או לקלוף ולבשל בשלמותה או חתוכה מה יתן מרקם יותר טוב
תודה רבה מראש.

מדהים כמה קל וכמה טעים. מעדן ניקי. תודה!!!!!

היי ניקי, האם אפשר להחליף את היחס בין הבטטה לבין התפו"א? משום שהבטטה יותר בריאה.. זה עדיין יחזיק?
הכנתי את המתכון השני של הלביבות בטטה (עם ביצה) והוא מעולה אבל אני מנסה להפסיק לאכול ביצים. אם אכין אותו בלי, זה עדיין יידבק? תודה!

הי
יש מצב שלביבה כזו תהיה רק עם בטט ובלי תוספות של פירורי לחם חמאה וכו'?

1 12 13 14