איך מכינים סלט חצילים בטחינה ?

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

כל הסודות לסלט חצילים בטחינה מושלם…

הכנות:

נורא קשה לקלף את החציל נשארות קצת חתיכות קליפה קטנות – לא נורא, אני אגלה לכם בסוד
שאני אוהבת את החתיכות האלה יש להן טעם מיוחד טעים כזה.
איך בוחרים חצילים ? מומלץ לקנות חציל בלי גרעינים
איך יודעים ? החציל הנקבה הוא בלי גרעינים והוא קל יותר, משקל כבד זה אומר שיש הרבה גרעינים והחציל יכול להיות מריר. הדרך הכי טובה לשאול את הירקן
חייבים לקלות את החציל על הגז ? לא אפשר גם בתנור לחורר קצת להכניס לתנור חם על 190 מעלות עד  שהוא רך להפוך מידי פעם זה לוקח זמן ועל האש הוא קצת יותר טעים. לוקח בסביבות 45 דקות.
אצלנו משתמשים בטחינה גולמית ולא מוכנה-  אצלנו לא אז כל אחד יעשה מה שהוא אוהב.
טחינה גולמית מאוד סמיכה ומשתלטת על הטעם של החציל, אני יודעת שיש חולקים עליי.
ניקי בא לי להתעקש אני מעדיף טחינה גולמית מה הכמויות ? להוסיף לחציל כמה כפות שמן זית ובסביבות שתי כפות טחינה גולמית ולהוסיף כף פטרוזיליה קצוצה
אנחנו שוטפים את החציל במי ברז ואז קולפים – חבל כל הטעמים נשטפים, מומלץ לא לשטוף הרבה יותר טעים צריך להרגיש את הטעם הקלוי / שרוף
ניקי איזה חציל מומלץ ? הבלאדי קצת יותר קשה לקילוף אבל הטעם אליפות.
איך נראה הבלאדי ? הוא רחב יותר מחציל רגיל נראה כמו מניפה
איזה טחינה מומלץ להשתמש ? היונה או הנסיך ואני הכי אוהבת את הסוג השלישי, מה שיש בבית…
איך אפשר לקלף החציל חם מאוד – מידי פעם לשטוף את האצבעות במים
פטנט שמקל על הקילוף של החצילים – להכניס לשקית ניילון סגורה ל 10 דקות.
ניקי התבלבלתי מכל מה שכתבת איך מקלפים ? כל אחד נוהג אחרת צריך לבחור מה שמתאים לך.

2034 צפיות 11 צפיות היום

תגובות

13 תגובות ב "איך מכינים סלט חצילים בטחינה ?"

  הרשם  
עדכן

היי.
גם אני לא רואה את המתכון.
חג שמח וכשר לכולם

הי! פספסתי משהו?
אני לא רואה את המתכון בעצמו רק שאלות ותשובות…

ניקי יקרה שלום,
אני לא מרבה לכתוב לך ולהודות לך , אני רוצה להודות לך על אתר מדהים . אני כל הזמן נכנסת יוצאת כל מתכון יותר טעים מהשני מדהים .
אני נכנסת לאתר שלך ופשוט מתבלבלת מרוב כמות של מתכונים פשוטים וכי טעימים.
תודה רבה !!!!

למה להסתבך עם הקילוף? לאחר הקליה מניחים את החציל על משטח חיתוך, וחותכים אותו לאורכו, בעזרת מזלג מרוקנים את כל התוכן, לא מלכלכים ולא מתלכלכים…
ניקי, זו הזדמנות להודות על אתר מקסים שהוא כולו לב רחב שחולק ללא תמורה!

ניקי שלום
האם את מליצה להכין את הטחינה בבית ואז להוסיף לחצילים?
(אני מבינה מה שכתבת לגבי ההשתלטות של טחינה גולמית על הטעם- הרגשתי את זה ולכן לא הכנתי יותר את הסלט הזה)
תודדדדדדדדדדדדדה

הי ניקי,

האם ניתן להקפיא?

אני קולה את החצילים על האש, מקלפת משתמשת במה שאני צריכה, מה שנשאר מקפיאה ומוציאה כשצריך.
כשאני מכונה טחינה (לימון שום מים מלח מעט שמן זית פטרוזיליה וכוסברה)
אני לחלק מוסיפה חציל קלוי (כן ההוא מהפריזר..)
ויוצא יופי של סלט חצילים עם טחינה.