סלט חצילים צבעוני

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

סלט חצילים צבעוני

אתם מכירים את הסלטים הטעימים שמגישים במסעדות מזרחיות ? כל השולחן מתמלא סלטים שרק מחכים לפיתות החמות והם כאלה טעימים שאי אפשר לעמוד בפניהן. מי בכלל רוצה מנה עיקרית תנו לי רק את הסלטים ואני מאושרת.

מרכיבים:

חציל קטן פרוס
כרובית קטנה מפורקת לפרחים
פלפל אדום
פלפל צהוב
2 שיני שום קצוצות
פטרוזיליה קצוצה
טחינה ביתית
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. קליית חצילים: לרפד תבנית בנייר אפיה משומן, לסדר את הפרוסות ולהבריש בשמן. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 30 דקות, להבריש מידי פעם בשמן, כשצד אחד מזהיב להפוך. לוודא בעזרת מזלג שהפרוסות רכות.

2. להרתיח מים ולהרתיח את פרחי הכרובית עד שהפרחים מתרככים, לסנן ולטגן עד הזהבה. לקלות את הפלפלים.

3. לחתוך את החציל והפלפלים לקוביות, לערבב עם הכרובית והשום, לתבל. לפני ההגשה להזליף טחינה. להגיש עם פיתות חמות ולהנות מכל ביס.

1887 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

5 תגובות

רינת

ניקי היקרה,

תודה רבה על שאת חולקת עימנו את המתכונים הנפלאים שלך.

שאלה לי- האם לקלות את הפלפלים באותו אופן? האם לקלף אותם?
איך מוגש הסלט קר או חם? (אני צריכה להכין אותו בשלבים…)
תודה ושבת שלום

השב
שם

היי ניקי,

אני חייבת לומר שאין עליך…..
לגבי הטחינה, גולמית או מוכנה???

תודה

השב