עגבניות מיובשות בשמן זית

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עגבניות מיובשות בשמן זית

עגבניות מיובשות בשמן זית

טעים טעים איזה כיף של מתכון יצא מעולה אי אפשר להפסיק לאכול. אני יודעת שאפשר לקנות את זה אבל אין כמו להכין בבית נכון ? התוצאה יצאה נפלאה ביותר וענתה על כל הציפיות שלי. ריח נפלא של בזיליקום יחד עם שום ועגבניות קצוצות ואת הכל עוטף שמן זית בנדיבות. שמים מעט על חלה רכה ו… נותנים ביס, איזו התמזגות טעמים והצבעים הנהדרים לא יכולתי להניח את המצלמה ממני ולא הפסקתי לצלם. אמרתי כבר שנהנתי מכל רגע ?

מרכיבים:

קילו עגבניות שרי כמה שיותר תתפרעו בכיף
מלח גס
4 – 5 שיני שום קצוצות
4 – 5 כפות בזיליקום קצוץ

הכנות:

אני נותנת שתי אפשרויות הכנה שכל אחד יבחר מה שמתאים לו, יאללה מתחילים:

1. להכין תבנית עם נייר אפייה, לחצות את העגבניות שרי ולסדר בתבנית צפוף אחת ליד השנייה כשהחלק החצוי כלפי מעלה, לפזר קצת מלח הכל הכל.

2. יש לכם מרפסת שמש ? תשאירו את בתבנית בשמש כיומיים. אפשרות שנייה זה לחמם תנור ל 130 מעלות ולאפות את העגבניות 4 – 5 שעות, העגבניות מתקמטות.

3. להעביר את העגבניות לקערה להוסיף את השום והבזליקום ולערבב.

4. להעביר לצנצנת ולמלא עד הסוף יש כאן 2 – 3 צנצנות בסוף למלא את הצנצנת עם שמן זית ולשמור במקרר.

*5. כדאי להשאיר סגור יום יומיים במקרר בלי לגעת הטעם עוד יותר יותר טעים אבל קשה להתאפק…

כדאי לדעת ש…
זה נראה הרבה תבנית אחת אבל זה ממש לא הרבה, כדאי לעשות לפחות שלוש תבניות של תנור, המעדן הזה נחטף זה טעים ברמות. שימו לב שההכנה קלי קלות וזה יוצא מושלם.
תמלאו צנצנות דקורטיביות עם העגבניות וזה מתאים מאוד למשלוח מנות בפורים.

10573 צפיות 55 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עגבניות מיובשות בשמן זיתעגבניות מיובשות בשמן זיתעגבניות מיובשות בשמן זית

גולשים מכינים וממליצים:

מעיין : "הכנתי למשלוחי מנות וזה פשוט מעולה!
כל הזמן מקבלת מחמאות…"

רותי : "אנחנו (המשפחה שלי) מתוסבכים עליך, כל יום אני מכינה אוכל מהאתר ותוספות,
אין שבת בלי 3 מתכונים לפחות מהאתר, לשבת הכנתי את זה כבר לפני יומיים,
באלי כבר לאכול מזה…
והכנתי גם את העוגת תפוזים קינמון ושוקלד- טעיםם
הבעיה במתכונים שלך שהם נגמרים לפני שבת…"

תגובות

50 תגובות ב "עגבניות מיובשות בשמן זית"

  הרשם  
עדכן

ניקי יקרה
אפשר עם עגבניות רגילות?

הכנתי כרגיל פצצצהה של מתכוןן

ניקי יישר כח המתכונים מצויינים ומדויקים. אני נהנית ואופה ומבשלת לפיהם. תודה לך

שמתי על העגבניות בטעות שמן זית ליפני שהכנסתי לתנור האם זה יהיה בסדר או שכדאי לעשות איתם משו אחר?

אחרי 3 שעות בערך (בלי שעקבתי ) ראיתי שהרבה עגבניות נשרפו – מה הסיבה יכולה להיות?

ניקי תתחדשי על האתר!! וואו הוא כזה יפה וברור, ישר כח! והכי כיף זה שהוא נפתח לי גם בלי אינטרנט! תבורכי וחג שמח:)

ניקי שאלונת
האם ניתן לשים בתנור מספר תבניות במקביל או רק אחת?
כמה זמן זה נשמר במקרר?האם ניתן להקפיא?