סלט העגבניות הכי טוב בארץ

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
סלט העגבניות הכי טוב בארץ

סלט העגבניות הכי טוב בארץ

כבר הרבה זמן אני מפנטזת על הסלט הזה, כל כך רציתי להכין אותו. אני מאוד אוהבת עגבניות וזה נראה לי הסלט המושלם בשבילי. לקח לי קצת זמן להגיע לכל מה שצריך לסלט אבל בסוף הגעתי. זה היה שווה כל עגבנית שרי 🙂
הוא נקרא "סלט העגבניות הכי טוב בארץ" של רושפלד ואדיר כהן.
מעט התאמות שלי פה ושם.

4 מנות

מרכיבים:

20 עגבניות תמר מיני
20 עגבניות שרי אשכול
20 עגבניות שרי צהובות
20 עגבניות שרי צהובות מאורכות
20 עגבניות שרי מנומרות
5 עגבניות שרי גדולות מנומרות
20 זיתי קלמנטה
2 כפות בצל ירוק קצוץ
2 חלמוני ביצה מבושלים
2 צנוניות קטנות פרוסות דק
בצל סגול קטן חצוי ופרוס דק
50 ג' גבינת צאן חתוכה קטן
קצת זעתר
שמן זית

בנוסף:
3 עגבניות שרי מנומרות גדולות
5 עגבניות תמר מיני
5 עגבניות שרי אשכול
5 עגבניות שרי צהובות
5 עגבניות שרי צהובות מאורכות
5 עגבניות שרי מנומרות

תיבול:
שמן זית
מלח גס

הכנות:

לדעתי הסוד של הסלט זה הטעמים השונים, כל ביס נותן לך טעם אחר בפני עצמו זה משגע, בנוסף העגבניות הצלויות, הן משדרגות הסלט בצורה מדהימה וגם נותנות עסיסיות. כל ביס בסלט הזה פשוט תענוג. נכון שקצת ניג'וס להשיג את סוגי העגבניות אבל זה שווה כל ביס. המון המון טעמים בסלט אחד.

  1. 1. לחמם תנור ל 200 מעלות כ 15 דקות מראש, בינתיים לחצות את העגבניות (הנוספות) ולסדר בתבנית לפזר מעט מלח גס. לצלות כ 30 דקות. את השלב הזה הכנתי מראש ושמרתי במקרר אחרי שהזלפתי עליהן שמן זית.

2. לחצות את העגבניות, קחו עגבנייה מנומרת אחת גדולה ותסחטו אותה על צלחת ההגשה, מעל להניח את כל העגבניות והבצל הסגול בערימה יפה, מעל ובין לבין לשים את העגבניות הצלויות. זוכרים את שמן הזית שנותר מהעגבניות הצלויות ? תזליפו מעל.

3. לפזר זעתר על קוביות הגבינה ולסדר את הקוביות על הירקות ובין לבין. לפורר את החלמונים. מעל הכל להזליף שמן זית ולתבל עם מלח גס.

יופי של סלט, תודה ליונתן רושפלד ואדיר כהן

9312 צפיות 44 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

סלט העגבניות הכי טוב בארץ

סלט העגבניות הכי טוב בארץסלט העגבניות הכי טוב בארץסלט העגבניות הכי טוב בארץסלט העגבניות הכי טוב בארץ
סלט העגבניות הכי טוב בארץ

תגובות

1 תגובה ב "סלט העגבניות הכי טוב בארץ"

  הרשם  
עדכן

הי ניקי
שני חלמונים מבושלים , הכוונה להכין ביצים קשות ולהוציא את הצהובים ?
האם כדאי להכין גם ללא הגבינה ? אני צריכה משהו פרווה ..
בנוסף יש תחליף לזעתר ? יש לי בבית אורגנו טימין בזיליקום ועוד