מרק עדשים ירוקות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק עדשים ירוקות

מרק עדשים ירוקות

מרק עדשים ירוקות, פינת ביקשתם קיבלתם מרק עדשים ירוקות במיוחד לחורף הקר מרק חם שיחמם את כל הגוף לטעום כל פעם קצת זהירות זה חם, הלכתי להכין.

מרכיבים:

בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
3/4 כוס עדשים ירוקות
1/4 כוס עדשים כתומות
3 גזרים חתוכים לקוביות / עיגולים
תפוח אדמה חתוך לקוביות
חצי כוס פטרוזילה קצוצה
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מרוקאית
2.5 ליטר מים
2 כפות גדושות א. מרק
סוכר לפי הטעם
פלפל שחור טחון
מלח

הכנות:

1. להשרות את העדשים הירוקות כשעתיים ולסנן.

2. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את שאר המצרכים להרתיח ולהנמיך את האש לבינונית לבשל כשעה וחצי מידי פעם לערבב ולבדוק טעמים.

הערות:
במידה וסמיך מידי להוסיף עוד מים.

8305 צפיות 25 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק עדשים ירוקות

גולשים מכינים וממליצים:

ליאור : "יצא להיט! כמו כל המתכונים שלך!!! סחטו כאן את הסיר עד הטיפה האחרונה!!!!
תודה!!!!!"

תודההה : אז זהו ניקי….אפילו בעלי התלהב בלי סוף…
מרק מושלם!
תודה רבה"

גילה : "ניקי יקרה,
ביום גשום וקר וחיפשתי מתכון למרק חם וטעים וכמובן שהגעתי לאתר שלך.
יצא מעולה!!!
שוב תודה :-)"

שלי : "יצא מעולה. מ מ ש מעולה. תודה רבה"

נעה : "המרק הזה הוא הצלחה מסחררת. כל פעם מחדש!"

חגית : יצא מדהיםםםםםםםםםםםם! תודה

עינב : יצא פשוט נפלא!!! תודה

קרן : "ניקי היקרה, בפעם האלף – המרק הזה פשוט מושלם לימים הקרים. הוא הצלחה אדירה ואנחנו מתענגים עליו מאוד. בעלי ש"לא אהב עדשים" פתאום מבקש במיוחד את המרק הזה :)"

בת שבע : "הכנתי את המרק עם הילדים בכיתה שלי בשיעור תורה על נזיד העדשים שהכין יעקב אבינו.
הכנו סיר ענק ולא נשאר עדש..
מאז האמהות לא מפסיקות לבקש את המתכון.. לכולן שלחתי קישור לאתר שלך.
בדרך כלל אני לא מהמגיבים אבל ממש מגיע לך.."

דור : "מדהים, המרק הכי מוצלח שהכנתי עד עכשיו, בפער!"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

397 תגובות

אלונה קוגן

הי ניקי.
ראשית, תודה רבה על המתכונים הק
לים והטעימים שלך.
שאלה, אני מעדיפה לא להשתמש באבקת מרק כדי שגם התינוק בן ה 7 חודשים יוכל לאכול. מה את ממליצה לשים במקום?

השב
נטלי

היי ניקי
אני משתמשת בעדשים מבושלות של סנפרוסט(קפוא). גם עם עדשים מבושלות קפואות זמן בישול הוא שעה וחצי או פחות?

השב
niki

תבשלי כשעה, תוסיפי את העדשים כ 20 דקות לפני הסוף. אדומות כמובן להוסיף קודם.

השב
אורי

אז בטח יצא לו קצת דליל הכל (-:
אני שמתי קומקום של מים רותחים (1.7) ועוד כוס.
זה כבר מתחיל לאתגר לעשות אותו שוב….
עכשיו אני חושב שאולי סתם חשבתי שהוא יהיה ממש
סמיך והוא בעצם יצא כמו שתיכננת

השב
אורי

שמתי רק 2 ליטר מים ועדיין המרק דליל, יש לך רעיון מדוע?

השב
אורי

הוספתי קצת גריסים, טחנתי הכל. עכשיו הוא יותר סמיך אבל משהו לא נראה לי. אני חייב לציין שהתחלתי לבשל באמצעות האתר שלך לפני 3 שנים וההצלחה תמיד הייתה 100% לכן הופתעתי הפעם. בטח טעיתי במשהו אבל לא ברור לי מה.
בכל מקרה תודה רבה על האתר ובוודאי על התמיכה שאת נותנת.
בקשה: הבן שלי צמחוני אבל לא מסכים לאכול את רוב הקטניות.
אני מאלתר לו בעיקר קציצות עם או בלי טחון צמחי ובקציצות אני טוחן לו גם קטניות.
אם הייתה קטגוריה של מתכונים לצמחונים (לא רק בתוספות) תוך התייחסות לילדים זה היה נפלא.

בכל מקרה אמשיך לבשל מתכונים שלך, כולנו נהנים מאוד.

תודה

השב
niki

אז אולי טעית בכמות המים, אני ממליצה שתעבור על המתכון שוב. היה לי פעם גולש שליטר מים בשבילו זה היה 20 כוסות 🙂

השב
אושרת

היי ניקי היה בא לי מרק עדשים והתחלתי להכין מהראש שמתי גם קישוא מגורד השאלה אם מתאים לתבל לפי התיבול שלך??

השב