מרק עוף עם ירקות ועדשים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק עוף עם ירקות ועדשים

מרק עוף עם ירקות ועדשים

בבחירות האחרונות לרשויות המקומיות, הנסיך שלי היה ביום חופש (כי המדינה לקחה לו את הבית ספר בשביל הבחירות ) הלכנו להצביע בערב כלומר רועי הצביע, אני בכלל לא התערבתי הוא ידע בדיוק למי הוא רוצה להצביע והוא שם את הפתק במעטפה ושילשל לתיבת הקלפי והוא בסך הכל בן 7 (כמעט), הפנים שלי קרנו מאושר .
ואז מנהלת הקלפי אומרת לו "ילד אתה כבר הצבעת היום" אז הוא עונה לה "נכון בבוקר הצבעתי עם אבא שלי ועכשיו אני מצביע עם אמא שלי" אני יודעת הילד מדהים אין מה לעשות 🙂

איזה מרק מפנק מלא דברים טובים, ירקות רכים והכי חשוב עדשים שמתמוססות במרק, אני אוהבת מרקי עדשים כמובן את קלות ההכנה ואחרי צלחת אחת  אני לא צריכה כלום לאכול בעצם אולי עוד צלחת מרק זה יהיה נהדר.
בפוסט כאן הוספתי עוד כמה דברים שלא יחסר במידה ומישהו ירצה יותר ממרק. תפנקו את עצמכם בכיף עם מרק נהדר קל וטעים.

4 מנות

מרכיבים:

4 שוקיים
בצל גדול
2 תפוחי אדמה
2 גזרים
חצי כוס עדשים כתומות
ליטר וחצי מים
כף כוסברה
2 – 3 כפות פטרוזיליה
חצי כפית כמון
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לשים בסיר 2 – 3 כפות שמן להוסיף את השוקיים ולטגן כדקה.

  1. 2. בינתיים לחתוך את הירקות לקוביות קטנות להוסיף לסיר יחד עם שאר המצרכים.

*3. לבשל על אש בינונית כשעה, לבדוק טעמים.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין בלי העוף (בתמונות בפוסט המרק ללא העוף) אפשר להחליף את השוקיים ב 7 – 8 כנפיים, ניתן להכין יומיים מראש.

 

4014 צפיות 14 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

הילה : פעם ראשונה שאני מכינה מרק עןף ויצא טעים טעים! ממש דומה למרק של סבתא שלי שתח' וזאת המחמאה הכי גדולה!!
תודה ניקי מקסימה:)

שיילו : אז הכנתי עם גריסים יצא מרק ט-ע-י-ם
תודה על עוד מתכון מעולה.

סיון : קודם כל רציתי להודות לך על כל המתכונים הנהדרים באתר, הם תמיד נראים פשוטים בזכות הסברייך והתגובות הטובות מעוררות חשק לנסות (: זו הפעם הראשונה שאני מנסה מתכון שלך, ובתור מישהי בעלת ניסיון עבר עגום בכל הקשור למרקים – הייתי סקפטית מאוד אם המרק אכן יצליח. למרבה הפלא, המרק יצא פשוט מעולה! מרק עשיר, מנחם וכיפי, כל התבלינים מוסיפים מאוד והתוצאה נהדרת. אין לי ספק שאחזור לנסות מתכונים נוספים, תודה רבה לך על ההשקעה!

חני : "המרק טעים בצורה יוצא מן הכלל המתכונים שלך הם שם דבר"

ורד : "ניקי יקרה עוד מתכון מעולה מעולה מעולה שלך. אני והבנות שלי טורפות כרגע.. תודה רבה רבה (שוב פעם)"

שני : "יצא מעולה! מכינה היום פעם שנייה"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

128 תגובות

רחלי

אהלן ניקי, שאלה נוספת.
ממש בא לי להוסיף כרוב. קשור פה?
תודה רבה

השב
רחלי

עוד לא הכנתי את המרק…
אשמח לדעת אם קשור להוסיף כרוב…
תודה

השב
רחלי

אהלן ניקי, בוקר טוב!
אני רוצה להגדיל כמויות…
הבעיה שלי שכבר כמה פעמים כשהכנתי מרקים עם הרבה עוף המרק היה שמנוני מידי.
אשמח לדעת איך ניתן להגדיל כמויות ושהמרק ישאר טעים.
תודה רבה
רחלי

השב
niki

באופן טבעי לעוף יש שומן שיורד ממנו בבישול, בדרך כלל לא שמים כמות גדולה של עוף זה לא תבשיל הרי. תשתמשי בבשר טרי. תכפילי כמה שצריך אל תגזימי עם העוף.

השב
רחלי

תודה.
10 שוקיים זה בסדר?
(מכפילה כמות לכל המרק… ומורידה את העור…)
תודה רבה
ומה גבי כרוב/ שומר קשור?
(מה יותר קשור? אם בכלל)

השב
אורן

ניקי האלופה,
שתי שאלות:
האם להשתמש באגד שלם פטרוזיליה ואגד שלם כוסברה והאם לקשור אותם בגומי כמו שאבי היה מכין או לקצוץ
האם ניתן להוסיף שלוש ירכיים
תודה תודה
אורן
2222

השב
niki

היי אורן
זה מוגזם יהיה המון עשבי תיבול ולא צריך כל כך הרבה. תעשה איך שנוח לך. כנ"ל גבי העוף זה המון. אתה מחפש תבשיל או מרק ?

השב
גלית

הי ניקי מתכונים מעולים תודה
האם שמים את השוקיים עם העור ?

השב
ענת

היי ניקי
האם צריך לבשל על אש גבוהה בכל הזמן של הבישול?

השב
מיטל

תודה רבה! המרק כבר על האש והריח משגע. בטוחה שגם טעים ☺

השב