מרק עדשים כתום

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק עדשים כתום

מרק עדשים כתום

מכירים את הסיפור על הבעל שראה את אישתו מכינה מרק עדשים והוא אמר לה שאין מצב שהוא אוכל מהמרק כי הוא לא אוהב עדשים ?
האישה הנהנה בראשה והמשיכה להכין את המרק. כשהריח התחיל להתפשט בבית והבעל חזר למטבח האישה הציעה לו לטעום והניחה על השולחן צלחת מלאה מרק חם והלכה לראות מה קורה עם הילדים.
האישה חזרה אל המטבח התברר לה שהבעל חיסל חצי סיר מרק, כן זה שאמר לה בתחילת הערב שהוא לא אוהב עדשים ואין סיכוי שהוא יאכל מהמרק.
משפט לסיום אף פעם אל תפסלו כלום תמיד תנסו אולי תגלו שאתם מאוד אוהבים. דרך אגב הסיפור שסיפרתי זה על בעלי היקר, היה שווה לטעום מהמרק הא ?

מרכיבים:

בצל בינוני קצוץ
כוס עדשים כתומות
2 ליטר מים
2 בטטות חתוכות לקוביות
רסק עגבניות קטן 100 ג'
סוכר במידה וצריך
חצי כפית כמון
כף פפריקה
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

הכנות:

1. לטגן את הבצל עד שהוא משקיף, להוסיף  רסק, תבלינים, כוס מים ועדשים, לערבב ולהוסיף את שאר המים, להרתיח ולהנמיך את האש לבינונית ביעבוע עדין. להוסיף את הבטטה ולבשל כשעה. מידי פעם לערבב ולבדוק טעמים.

251866 צפיות 96 צפיות היום

גולשים מכינים וממליצים:

ליאורה : הכנתי עכשיו פעם ראשונה, ואני אוכלת כבר את הקערה השנייה! כל כך טעים!! אין ספק שהסיר יאכל כולו עוד היום… תודה ניקי 🙂

טלי : מרק מצוין – הפך להיות מרק הבית שלנו , אפילו הילדים אוכלים !!!

תמי : "מרק נפלא וקלי קלות!"

אורה : "וואוו! מושלם! תענוג אמיתי!"

אורית : "אז זהו שכן אני כאמא לילד בכיתה ב עשיתי את המרק אתמול והבאתי לכיתה היום כי המורה כבר שנים ממחישה להם כך את הסיפור וזו הייתה הצלחה אדירה. הייתי בטוחה שילדים כמו הילד שלי לא ייגעו במרק עדשים. הפתיעו . אמרו כל הזמן יאמי וביקשו עוד. לצערי לא הכנתי מספיק. אבל הייתי צריכה לדעת כי הכנתי מתכון של ניקי.."

תגובות

543 תגובות ב "מרק עדשים כתום"

  הרשם  
עדכן
אביגיל שיפרין

היי ניקי- הכנתי את המרק ולא היה רסק אז הוספתי קצת קטשופ.. נראה לך שיצא בסדר? להוסיף לימון כדי לשבור את המתיקות?(הוספתי גם כפית סוכר…)

ניקי יקרה שלום,
רציתי להודות לך על שיתוף המתכונים הנפלאים שלך. אני ומשפחתי מאוד נהנים מהם, וגם תלמידיי.
אני מחנכת כיתה ב', וכשרציתי להמחיש לילדים בכיתה מה חש עשיו כאשר הריח את נזיד העדשים של יעקב, הכנתי בכיתה את המרק הזה. הילדים חזרו מההפסקה ואמרו שהריח מתפשט בכל בית הספר. כעת היה קל יותר להבין מדוע עשיו מכר את הבכורה (והיה גם טעים מאוד). הילדים נהנו, וההורים ביקשו את המתכון. הפניתי אותם ישר אלייך :-).
תודה מכולנו….

שתי צלחות בצהריים ועוד שתיים עכשיו… הבעל במבצע חיסול !
עוד מרק שנכנס למועדפים אצלי …

סיימתי זה עתה לבשל את המרק ומהטעימות שלו יצא טעים מאוד! באמת מספיקה שעה? כי בישלתי שעה ורבע והעדשים עדיין קשות וגסות בפה. הן אמורות לצאת רכות? תודה על תשובתך ועל המתכון

המרק מעולה. אני הוספתי קצת יותר צ׳ילי חריף ושמנת חמוצה בהגשה… מעולה

היי ניקי,
רק רציתי לציין שהכנתי אתמול ויצא ממש ממש טעים! מאוד אוהבת את המתכונים שלך.. אין עליך.. תודה!

היי ניקי, בוקר טוב!

אני מאוהבת במרק הזה ומתכננת להכין אותו ולהקפיא לי מנות שיהיה לי לאחרי הלידה 🙂
אפשר להקפיא את המרק הזה? בדרך כלל אני לא מגיעה למצב הזה, הוא מתחסל הרבה קודם.

תודה ויום נעים!

צריך להשרות את העדשים לפני

1 11 12 13