כרובית בתנור

כרובית בתנור

כרובית בתנור

אני חסידה גדולה של מתכונים מהירים, מבחינתי כמה שפחות התעסקות ואת השאר יעשה התנור.  התחשק לי כרובית אפויה בתנור כזאת שכיף לתת ביס בפרחים שלה בהגשה להזליף טחינה מעל, אפשר לאכול בלי רגשי אשם ולאכול כמה שיותר.

מרכיבים:

כרובית גדולה
1/3 כוס שמן זית
כף פפריקה
שליש כפית כורכום
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

הכנות:

  1. 1. למלא סיר עם מים להרתיח, לפרק את הכרובית לפרחים להכניס למים ולבשל כ 5 דקות, לסנן.

2. בקערה לערבב תבלינים ושמן זית. להכין תבנית עם נייר אפייה ולחמם תנור ל 180 מעלות.

3. לתבול את החלק העליון של פרח הכרובית בתבלינים ולשים על נייר האפייה.

4. לפזר מלח על הכרובית, לאפות כ 40 דקות או עד שהכרובית מזהיבה.

5. להגיש עם טחינה.

319499 צפיות 59 צפיות היום

כרובית בתנורכרובית בתנורכרובית בתנור

כרובית בתנורכרובית בתנור

גולשים מכינים וממליצים:

סמירה : "באתי עם עידכון. הכנתי את הכרובית וזה יוצא טעיםםם!ומה שחשוב לא רק אני אהבתי אותה, אלא גם בעלי וגם הבנות!"

יעל : "שוב שיחקת אותה עם מתכון מעולה, בריא, טעים וקל מאוד להכנה! שאפו!"

הגר : "יצא טעים! לא מפסיקה לנשנש ויש זמן עד ארוחת צהריים :)"

מירוש : "כמה פשוט, ככה טעים!"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

61 תגובות

ציפקה

ערב טוב,
אני משתמשת בכרובית קפואה(סנפרוסט וכד') ההקפאה הופכת אותה לרכה ומעט סמרטוטית. האם לוותר על החליטה, או להפחית מזמן האפיה. בגלל שהיא כבר חצי מרוככת??

השב
niki

ערב טוב
תכניסי את הכרובית כשהיא קפואה למים הרותחים תבשלי כ 2 – 3 דקות ותמשיכי לפי המתכון. אל תפשירי אותה קודם.

השב
רונית

הי ניקי, שבת שלום!
שאלה קטנה, אפשר להוסיף למגש מעט פרחי ברוקולי (סנפרוסט, מופשר)?

השב
אפרים פוקס

1) להשרות את ראש הכרובית השלם בקערה עם מים ו2 כפות חומץ, לסנן ולפרק לפרחים.
2) רגע לפני ההגשה לצקת מעל תחינה ירוקה, נוזלית למדי הכילה שום, פטרוזיליה ומיץ לימון, מעל לפרחי הכרובית האפויים (לפי המתכון הנ"ל) המוגשים חמים, רגע לפני ההגשה.

השב
לאה

גם אצלי כולם התלהבו מהכרובית בתנור.
הבעל, הילדים, החתן, והנכדים והנכדות.

השב
מיכל

הכנתי חצי כרובית מטוגנת וחצי אפויה לפי המתכון הזה.יצא פצצה. לדעתי עוד יותר טעים מהמטוגן. חוסל בדקות!

השב
אסתר

משום הכרת הטוב,
אני רוצה להודות על כל המתכונים, ובפרט על מתכון זה.
כרובית אני מכירה מילדות מטוגנת בשמן ופירורי לחם, חשבתי שאי אפשר באופן שונה.
עקב הרצון לרדת במשקל ולהשתדל לאכול כמה שיותר בריא נמנעתי מלהכינה.
ניסיתי את המתכון הזה, הפחתתי מכמות השמן וללא רוטב טחינה יצא מצוין.
השבת התארחו ילדינו שגם הם הורגלו לכרובית מטוגנת בפירורים,
החמיאו מאוד למתכון זה.
תודה.

השב
יוליה

אני בדיוק בשלבי אפיה של הכרובית. שדרגתי במעט טימין. בהגשה אכין רוטב תחינה עם שום. מחכה בקוצר רוח לתוצאות וכל המשפחה תקועה לי ליד התנור.
אספר לך איך יצא 🙂
תודה על מתכונים נפלאים. הכל , אבל הכל יוצא טעים ברמות. את אלופה! תודה לך

השב