מג'דרה בורגול

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מג'דרה בורגול

מג'דרה בורגול

אז בא לי לשנות את המתכון הרגיל של המג'דרה, מי אמר שחייבים אורז ? בורגול לא פחות טעים. יש כאן תוספת מעולה מתאימה לכל ארוחה וליד כל בשר. ואם לא מתחשק לי בשר היא טעימה מאוד בפני עצמה.

4 מנות

מרכיבים:

שליש כוס עדשים ירוקות / שחורות
כוס בורגול גס
כוס מים
בצל
2 שיני שום
שליש כפית כמון
כף פטרוזיליה קצוצה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להשרות את העדשים כשעה ולסנן.

2. להרתיח סיר עם מים לבשל את העדשים כ 30 דקות, לסנן ולשמור את הנוזלים.

3. לחמם סיר עם 2 כפות שמן לחצות ולפרוס את הבצל דק לטגן עד שמזהיב, תוך כדי לפרוס את השום ולהוסיף לטיגון. בסוף להוציא מהסיר 2 כפות בצל מטוגן ולשמור בצד.

4. לבצל במחבת להוסיף את העדשים להקפיץ כדקה להוסיף את הבורגול כוס מים וכוס מימי העדשים, להוסיף את התבלינים להרתיח לכסות להנמיך את האש ולבשל 15 דקות להשאיר מכוסה 15 דקות נוספות.

5. להעביר לצלחת הגשה לפזר מעל את הבצל המגון שנותר ואת הפטרוזיליה הקצוצה.

כדאי לדעת ש…
ניתן להכין יום מראש, את הבורגול אין צורך להשרות מראש.

7642 צפיות 11 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מג'דרה בורגולמג'דרה בורגול
מרק פטריות וגריסיםמג'דרה בורגול

גולשים מכינים וממליצים:

תמי : "בד"כ לא מחבבת מידי אוכל בריא.
אבל זה, פשוט טעיממממם!
נוסף למועדפים:)"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

54 תגובות

מאיה

צריך לבשל את הבורגול לפני? ואם כן, איך? פעם ראשונה מכינה בורגול..

השב
אביגיל

הי ניקי,
יצא לטעום מג׳דרה עם בהרט שהיה מצוין. האם מתאים להוסיף כאן? אם כן כמה והאם זה במקום או בנוסף לכמון?
תודה, אביגיל.

השב
ורד

הי נייקי יקרה
שטפתי ובישלתי חצי שיעה כוס מלאה עדשים ירוקות
כמה בורגול את ממליצה לי לשים ומה לשנות בתיבול ?
אין לי בעיה שתצא כמות גדולה יותר כי יזה נייגמר
תודה רבה

השב
ענתי

היי ניקי!
יש לי עדשים שחורות קטנות, האם צריך להשרות אותן? האם להשתמש באותה כמות מים לבישול?
תודה

השב
ענתי

יצא ממש טעים גם אני הוספתי כמון וכמובן לא יכולה להפסיק לנשנש (:

השב