מג'דרה קלת הכנה

מג'דרה קלת הכנה

מג'דרה קלת הכנה

הולכים למסעדה מזרחית כולם מאוד אוהבים את הבשר ומחכים לו בקוצר רוח. אני לא מזמינה מנה עיקרית זה מיותר מבחינתי וגם אין לי מקום אחרי כל הסלטים והמג'דרה שמונחת באמצע השולחן מי צריך בשר בכלל הרי זה כל כך טעים ומשביע שכל דבר אחר מיותר.

מרכיבים:

2 כוסות אורז
3 כוסות מים
מעט שמן
כוס עדשים ירוקות
בצל גדול חתוך לקוביות
כפית כמון טחון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להשרות את העדשים כשעתיים ולסנן. להרתיח מים להוסיף את העדשים ולבשל כחצי שעה, לסנן.

2. במחבת חמה לשים את השמן, להוסיף את האורז ולהקפיץ כמה פעמים שכל האורז יצופה בשמן. להוסיף את המים ולתבל. להרתיח,להנמיך את האש  ללהבה נמוכה ולכסות, לבשל את האורז כ18 דקות ולסגור את האש. להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות, להרים את המכסה ולערבב עם מזלג.

3. לטגן את הבצל על אש בינונית – נמוכה עד שהוא מזהיב, מידי פעם לערבב, להוסיף את התבלינים, העדשים ולערבב. לבשל כשתים שלוש דקות ולהוריד מהאש.

4. לערבב את האורז והעדשים, לעטר בפטרוזיליה קצוצה ולהגיש.

222814 צפיות 27 צפיות היום

גולשים מכינים וממליצים:

ריקי : "עשיתי שלב אחרי שלב יצא מעדן שאפילו הילד הבררן שלי אכל."

שירלי : הי ניקי
הכנתי הערב את המנה לפי המתכון שלך, ויצא מצוין.
תודה רבה 🙂

רותם :  יוצא מצוין, תודה רבה. גם לימדת אותי איך מכינים אורז לא דביקי…
האתר שלך ממש מעולה- אוכל ביתי, פשוט וטעים מאוד!

עופרי : "אין על המג'דרה הזו. עושה אותה לפחות פעם בשבוע. טעימה ברמות."

צליל : "הכנתי את המג'דרה, יופי של תוספת, טעימה וקלת הכנה!
תודה רבה!!"

נופר : "מתכון טעים בטירוף!!!
תודה לך ניקי על אתר מקסים!"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

245 תגובות

ליאת

היי ניקי, מה אפשר לשים במקום אבקת מרק? תודה 🙂

השב
תיקי

ניקי שלום
האם אפשר להשרות את העדשים במשך הלילה ? או שזה יותר מידי זמן?
תודה

השב
שחף

הבת שלי בת השנתיים חולה כבר שבוע ובקושי מכניסה לפה משהו. היום הכנתי מספר מתכונים שלך, אבל על המתכון הזה וגם על המתכון של הקציצות עם הדלעת היא ממש עפה! פעם ראשונה שנכנס לה היום משהו לפה. וכל הזמן אמרה טעים טעים טעים! תבורכי. היה כ"כ כייף לראות אותה אוכלת סוף סוף.

השב
שחר

המתכון טעים מאוד מאוד הכנתי אותו ליום שישי ופשוט התחסל .
את מככבת אצלי במטבח.
שתהיה שבת שלום ותמשיכי לחדש

השב
רינת

היי ניקי, אפשר להשתמש בעדשים שחורות ? ומה לגבי סוגי אורז שונים ? אורז מלא,אורז אדום וכו ? תודה מראש

השב
niki

לפי הכנה של אורז אדום / מלא יש מתכונים באתר, עדשים שחורות זה בסדר.

השב
אביטל

זו המג'דרה הכי טעימה שאכלתי בחיים!
הכנתי עם המתכון שלך לאורז מלא.

תודה!!!

השב