תפוחי אדמה אפויים עם קליפה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
תפוחי אדמה אפויים עם קליפה

תפוחי אדמה אפויים עם קליפה

יש לי תקופות שכל פעם אני נתפסת על מתכון אחד ומכינה אותו שוב ושוב. הפעם מדובר בתפוחי אדמה. אני אוהבת כשהתפוחי אדמה יוצאים רכים וזהובים מהתנור. הבת שלי התחילה לאכול אותם ישר מהתבנית.

3 מנות

מרכיבים:

קילו תפוחי אדמה
שמן קנולה
מלח

הכנות:

1. לשטוף היטב את תפוחי האדמה ולחתוך לפלחים עבים.

2. לחמם תנור ל 220 מעלות.

3. לסדר את תפוחי האדמה בתבנית, להשתדל שהתפוחי אדמה יהיו בשכבה אחת,  להזליף שמן ולפזר מלח.

4. לאפות כ 45 דקות או עד שתפוחי האדמה מזהיבים.

אפשר להוסיף בצל, לחצות שני בצלים ולפרוס דק, כ 20 דקות לפני הסיום לפזר את הבצלים מעל התפוחי אדמה ולהמשיך לאפות עד שהכל זהוב.

הוגש עם קציצות בשר עם אפונה וגזר, אורז עם אטריות, פרגיות עם ערמונים ושעועית ירוקה.

כדאי לדעת ש…
ניתן להכין יום מראש, מי שבכל זאת לא אוהב את הקליפה שיקלף אותה, אני מעדיפה תפוחי אדמה אדומים אבל אפשר להשתמש בכל סוג שיש בבית.

3189 צפיות 9 צפיות היום

גולשים מכינים וממליצים:

אסתי : "מעולה !!! טעים מאוד !!!
תבנית גדולה של תנור התרוקנה בארוחה אחת.
ממליצה מאוד למי שטרם הכינה. תודה ניקי."

תגובות

היה הראשון להגיב

  הרשם  
עדכן