אורז עם מש

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
אורז עם מש

אורז עם מש

אני אוהבת מש זה מסוג הדברים שחייבים להחזיק בבית, אפשר לנשנש אותו כמו חטיף עם קצת מלח וזה פשוט משגע ואפילו בריא. הוספתי אותו לאורז עם גזר ובצל וכמה טעים זה יצא.
מה שיפה במש שאין כאן ההכנה מיוחדת למעט בישול (לא צריך להשרות איזה כיף) ותמיד עדיף להכין קצת יותר שיהיה מה לנשנש. תחשבו שזאת הזדמנות נהדרת להכניס לילדים קצת בריאות, המש עשירה בחלבון.
מתכון קל טעים ובריא קלאסי לארוחת צהריים.

מרכיבים:

2 כוסות אורז לבן
חצי כוס מש
3 כוסות מים (לאורז)
2 גזרים
2 שיני שום
בצל
פלפל שחור גרוס
2 כפיות שטוחות מלח

הכנות:

  1. 1. למלא סיר עם מים להרתיח להוסיף כפית מלח, לבשל את המש כ 30 דקות ולסנן.

2. לשים בסיר חם שלוש כפות שמן, לגרד את הגזר גס בחורים הגדולים לטגן שתי דקות תוך כדי בחישה, לחתוך את הבצל קטן ולהוסיף לטיגון, לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל.

3. להוסיף את האורז והמש לתת ערבוב קל להוסיף את המים ולתבל.

*4. להרתיח לכסות להנמיך את האש ולבשל כ 18 דקות, להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

שאלות ותשובות:
אפשר להכין בלי המש ? כן
אפשר להחליף את המש במשהו אחר ? שתי כפות עדשים אדומות ללא בישול
אפשר לוותר על הגזר ? כן
אפשר להחליף את הגזר ? בבטטה קטנה
לא צריך להשרות את המש ? לא
בטוח שלא צריך להשרות ? בטוח שלא
אפשר להכין יום מראש ? כן
מה עם להקפיא ? אני לא מתלהבת
חייבים בצל ? לא חייבים
בעלי שונא שום – אז תכיני בלי
איזה אורז כדאי ? יסמין, פרסי
מה עם א. מרק ? לדעתי מיותר אבל אם רוצים אז להוסיף כף אבקה
כשמבשלים את המש צריך לכסות ? לא
המים צריכים לרתוח כל הזמן ? כן (בבקשה לא להתבלבל עם האורז)
אין לי אורז מה עושים ? הולכים לסופר או מכינים משהו אחר

5460 צפיות 17 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

אורז עם משאורז עם משאורז עם מש

גולשים מכינים וממליצים:

שירן : "ניקי מתכון מעולה!!!! טעים ובריא
פעם ראשונה שאני מכינה מש והתאהבתי"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

11 תגובות

חגית

וואו!!! יצא מטריף!!! פעם ראשונה שמכונה משהו עם מש, מתכון מעולה!

השב
שיר רון

הי ניקי
האם צריך לכסות את הסיר בזמן בישול המש?

השב
עופרי

הי ניקי, הייתי רוצה להוסיף כוס מש אני אהיה חייבת לשנות משהו ממה שרשמת?

השב
אורית שמש

הי ניקי יקרה,
יש לי מש קפוא של סנפרוסט. האם להכין את התבשיל אותו הדבר פרט לשלבי ההכנה של המש שתיארת?

השב
מלכה

הי ניקי, כתבת בפתיחה שאפשר לנשנש את המש עם קצת מלח. איך מכינים אותו בצורה הזו? צריך לבשל?

השב
ניקי ב

אני מבשלת אותו עד שהוא רך אבל לא מתפורר עדיין יש פריכות מסננת מפזרת מלח וזהו.

השב