אורז פרסי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

אורז פרסי

מכירים את האורז הטעים הזה ? כזה שתפוחי אדמה למעלה יוצאים זהובים ואפילו קצת שחומים וכולם רבים מי יקבל אותם ? אורז כמו שהסבתות מכינות כזה שצריך סבלנות עד שהוא מוכן אבל הוא שווה כל דקה שמחכים, זה נראה טוב כשזה מוגש לשולחן, פשוט מקסים!

5  מנות

זמן הכנה:
כשעה

מרכיבים:

2 – 3 תפוחי אדמה לפי הצורך
2 כוסות אורז
3 כוסות מים
3/4 כוס מים נוספת
בצל קצוץ
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. במחבת חמה לשים 4 – 5 כפות שמן להוסיף את האורז לערבב ולהוסיף 3 כוסות מים ולתבל. לבשל 9 דקות מכוסה להוריד מהאש להמתין כ 10 דקות ואז לפתוח.

2. לקצוץ את הבצל ולטגן במחבת נפרדת עד הזהבה. לשמור בצד.

3. בסיר בינוני לצקת שמן שיכסה את התחתית כשהשמן חם לסדר את פרוסות תפוחי האדמה אחת ליד השני ולטגן עד הזהבה להמליח ולפלפל, אין צורך להפוך. כשמזהיב להוסיף את הבצל להדק על התפוחי האדמה, מעל להוסיף את האורז לשטח בצורה שווה ולהדק היטב.

4. להוסיף 3/4 כוס מים ולהנמיך את האש, להרטיב מגבת
להניח על הסיר ולכסות עם מכסה. לבשל כחצי שעה על אש נמוכה. לא להרים את המכסה. אחרי חצי שעה להוריד מהאש ולתת לזה לנוח כחצי שעה.

5. להפוך על צלחת הגשה ולהתענג על כל ביס.

הערות:
מספר התפוחי אדמה תלוי בגודל הסיר,למשל סיר קטן מספיק תפוח אדמה אחד סיר יותר רחב יותר תפוחי אדמה. מה שחשוב זה שהם יכסו את התחתית.

2321 צפיות 11 צפיות היום

אורז פרסי

אורז פרסי

תגובות

67 תגובות ב "אורז פרסי"

  הרשם  
עדכן

היי ניקי
הכנתי הרגע את האורז אבל הוא יצא חסר טעם ונורא תפל.
מה לעשות?
שבת שלום 🙂

ערב טוב. אנחנו מאוד אוהבים את המתכון אבל יש נטייה לתפוחי האדמה להידבק… יש המלצה לסיר מסוים שבו לא יידבק?
תודה!

הי ניקי, אחרי שמוסיפים 3/4 כוס המים בשלב הסופי, מייד מנמיכים את האש או מחכים שירתח?
המגבת מתחת למכסה?
תודה!

ה3/4 כוס מים זה מים מהברז או מים רותחים?

הייי….
קודם כל תודה על המתכונים החויה אחרת במטבח..
אני רוצה להכין את האורז מכוס אחת..מה הכמויות שצריך לכמות זו?

וואוו זה טעים!!!
יצא ליג ליגה

שבוע טוב
את אליפות אתמול הכנתי את האורז לארוחת ערב 10 דקות ולא היה כלום
אין על המתכונים
יישר כח
שבוע טוב

שלום ניקי, ראשית תודה רבה על המתכונים המדהימים שלך מעריצה שלך עוד מימי הבלוג..רציתי לשאול אים נראה לך מתאים להכין בסיר של ג'חנון? תודה .

הודיה ועקנין

שלום ניקי האלופה!! ראשית כל אין על המתכונים שלך! הם מככבים אצלי במטבח. תמיד יוצאים טוב 🙂 תודה!
לגבי האןרז- אני רוצה להכין אותו לשבת , אני צריכה לשים על הפלטה כחצי שעה לפני האוכל, האם התפוחי אדמה לא ישרפו?

עכשיו מתבשל לכבוד שבת

היי ניקי מתאים להכנה בסיר סוטאז? או שיצא נמוך…?

הי ניקי,
קודם כל האתר שלך מהמם משתמשת בו המון… תודה.

האורז יצא עם קצת יותר מדי שמן? האם כך צריך להיות? ועוד דבר התפוחי אדמה יצאו יותר מדי מטוגנים…שרופים מדי לטעמי