בטטות על מצע מלח גס

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
בטטות על מצע מלח גס

בטטות על מצע מלח גס

אני אוהבת את הפשטות של המתכונים האלה, כמעט ואין מצרכים והתוצאה פשוט טובה מאוד. בלי טירחה בלי בישול מראש להכניס לתנור וזהו. תקנו טחינה טובה ותחשבו כמה שהחיים שלנו טובים וטעימים.

3 מנות

מרכיבים:

3 בטטות מאורכות
מלח גס
טחינה גולמית

נייר כסף

הכנות:

1. לחמם תנור מראש ל 200 מעלות.

2. לקרצף טוב את הבטטות, לעטוף עם נייר כסף. כל בטטה להניח על ערימת מלח גס.

3. לאפות כשעה או עד שהבטטות רכות.

4. להוציא מהנייר כסף לחתוך לרבעים להזליף טחינה ולפזר מלח גס.

938 צפיות 11 צפיות היום

IMG_5967בטטות על מצע מלח גסבטטות על מצע מלח גסבטטות על מצע מלח גס

גולשים מכינים וממליצים:

מיכלי :"הקטנה התחילה טעימות השבוע(בת 4 חודשים..) והמתכון שלך לבטטה היה הצלחה;)
הבטטה שומרת על מתיקות ונימוחות מעולים!! הרבה יותר מבבישול במים, אז תודה;)"

רחלי : "המשפחה קוראת לזה- "מעדן"!
מככב אצלנו כל ערב שבת (:"

תגובות

32 תגובות ב "בטטות על מצע מלח גס"

  הרשם  
עדכן

ניקי ערב טוב
אין לי מלח גס
אפשרי להשתמש במלח רגיל?

אלופה!!!
הקטנה התחילה טעימות השבוע(בת 4 חודשים..) והמתכון שלך לבטטה היה הצלחה;)
הבטטה שומרת על מתיקות ונימוחות מעולים!! הרבה יותר מבבישול במים, אז תודה;)

שלום ניקי יקרה,

אני מאד אוהבת את האתר שלך.

אפשר לצרף גם תפוא באותה צורה?
אם כן, זה אותו זמן בישול

תודה רבה
שבת שלום
וחג שמח

צריך להגיש את הבטטות כשהן חמות?

היי ניקי, נראה מגרה מאוד וטעים…
רציתי לשאול- אני עוטפת את הבטטות עם נייר הכסף ואחכ שמה בתבנית כשהן עטופות על המלח? או שאני מפזרת מלח ואז עוטפת?

ואני מזלפת טחינה לא מוכנה כן? או שאפשר להכין וזה עדיין יהיה טעים?

תודה וחג שמח!

היי לך
אוכלים את זה עם הקליפה?

בוקר טוב!
קודם כל תודה רבה על עוד שבת שלמה מהאתר!!
שמרתי לי בצד את המתכון ברגע שראיתי אותו- נראה מעולה…
רק שאלה קטנה – יש לי בטטה אחת ממש גדולה – זה יצא טוב איתה?
עדיף לחתוך אותה או לשים שלמה בתנור?
תודה

בדיוק מה שחיפשתי.
1. שאלת הבנה, איך המלח גס משפיע אם הוא מחוץ לעטיפה? למה מניחים אותן על המלח הגס?
2. על הבטטות שמים טחינה גולמית או מכינים את הטחינה?
3. נראה מעולה. תודה

היי ניקי, החיים שלנו טובים ונעימים, הרבה מאוד בזכותך… וגם (בעיקר) בזכות הא-לוקים, שבורא ומצמיח לנו כאלה פירות וירקות מדהימים, בצבעים שונים, מרקמים שונים וטעמים שונים. וכל מה שצריך לעשות זה רק לאפות…

ניקי על כמה מעלות ?

מניחים את הבטטה שסגורה בניר כסף על המלח? המלח לא בתוך הניר כסף נכון?

ניקי את קוראת מחשבות?!?!?!
כבר כמה ימים מסתובב לי בראש הרצון להכין בטטות ותפוחי אדמה שלמים בנייר כסף!!
נראלי שאני הולכת להכניס הביתה מלח גס, הוא מופיע ביותר מדי מתכונים בשביל שאמשיך להתעלם ממנו..
תודה:)