תבשיל עגבניות מעולה!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
תבשיל עגבניות מעולה!

תבשיל עגבניות מעולה!

התבשיל הזה תמיד מחזיר אותי לעבר לימים עברו לפני הרבה שנים לא ידעתי לבשל אבל צריך לאכול נכון ? אז היו מספר דברים שידעתי להכין והכנתי אותם הרבה. למשל קציצות של אהבה שעד היום ולמרות שאני מכינה המון סוגי קציצות לא מוותרים עליהן אף פעם ותמיד כיף לטעום כל פעם מחדש.
עוד מאכל שכיכב אצלי זה אדום (ככה קראנו לו) עגבניות אדומות מבושלות יחד עם פטריות, היינו מחסלים כמויות של עגבניות הייתי מכינה אותו המון.  לא מרגישים אבל בקלות אפשר לגמור חלה שלמה בדרך הזאת ורק שתדעו שהכי כיף למי שמכין כי הוא זוכה לטעום כל הזמן…

5 – 6 מנות

מרכיבים:

2 בצלים
חבילת פטריות
6 עגבניות בינוניות
6 – 5
כוס מים
100 ג' רסק עגבניות
כפית סוכר
כף שטוחה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים, לסמן איקס על כל עגבניה להוסיף למים ולבשל 3 דקות לסנן לקרר ולקלף.

2. לחתוך את הבצלים לקוביות קטנות, את השום לפרוס, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שמתחיל להזהיב, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן עד שמזהיב בערך עוד 2 דקות.

3. לפרוס את הפטריות ולהוסיף למחבת להקפיץ כשתי דקות.

4. לקצוץ את העגבניות ולהוסיף למחבת, לטגן כדקה להוסיף כוס מים, רסק עגבניות סוכר ולתבל.

5. לבשל כ 20 דקות אש נמוכה בינונית ביעבוע עדין, לבדוק טעמים.

הוגש עם מרק רגל, פרגיות עם פטריות, תפוחי אדמה אפויים, שעועית ירוקה מוקפצת עם ירקות ואורז עם פתיתים

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים מראש, מי שלא אוהב פטריות יכול לוותר, אני ממליצה להכפיל כמויות זה מעולה. בא לכם לשדרג ? תכינו פסטה ותערבבו עם התבשיל זה נפלא, אפשר לאכול קר או בטמ"פ החדר. נשאר לכם אורז ? תחממו אותו ותערבבו עם התבשיל ואל תגידו שאין מה לעשות עם שאריות אורז.
יש לכם עגבניות שנראות פחות טוב רכות כאלה ? מעולה תכינו זה בדיוק מתאים לכאן.

1888 צפיות 17 צפיות היום

גולשים מכינים וממליצים:

אהובה גרשוני : "יצא לי מדהים!!! אני מארחת מחר ואני לא מפסיקה לאכול מזה."

תגובות

37 תגובות ב "תבשיל עגבניות מעולה!"

  הרשם  
עדכן

היי ניקי, האם לבשל עם מכסה סגור?
או שהנוזלים אמורים להתאדות…?

תודה למענה המהיר.

שלום ניקי האלופה . האם כדאי לקלף את העגבניות? או שהקליפה שומרת שלא יתפרקו מידי ?

אהובה גרשוני

יצא לי מדהים!!! אני מארחת מחר ואני לא מפסיקה לאכול מזה.

הי ניקי
האם יכול לשמש כסלט? מעין מטבוחה..?
תודה

הכל כל כך טעים.
אני מחפשת את המתכון של סלט הקישואים עם עגבניות.
תודה רבה וברכה
ושבת שלום
רבקה

הי ניקי, מה הירק שמפוזר מעל? פטרוזיליה?

אני מכינה את התבשיל הזה, ואח"כ מטגנת במחבת קטנה עם שמן חם חביתה מ-2 ביצים לא מקושקשות, זה יוצא לי כמו חביתיה תפוחה, אני הופכת אותה, שמה על חצי מהחביתיה את המילוי הזה וסוגרת כמו לבורקס גדול. מטגנת עוד מ-2 הצדדים.
יוצא טעיםםםםם

היי ניקי, אפשר בלי פיטריות?

היי ניקי
אין לי שום פרוס
יש אפשרות לשים משהו אחר?

שבוע טוב! שאלה קטנה-באיזה שלב מכניסים את שיני השום?

ניקי היקרה, שבת שלום!
בא לי להכין את התבשיל להיום בערב, אבל שמתי לב שחסר לי 2 עגבניות( יש לי 4), והחנויות כבר נסגרו…האם להפחית בשאר הדברים( אם כן, מה לשיים פחות)?

תודה רבה, אין עלייך – תמיד הצלחה!

נורא טעים ושימושי, וגם קל להכנה, הכנתי אותו כבר כמה פעמים 🙂

סליחה, ניקי….

עוד מתכון נפלא ממטבחה של ויקי! אין מלים… הבת שלי מאד אהבה! וגם אני! ולהזכירך, הבנות שלי מפונקות באוכל אבל את התבשילים שלך הן אוהבות אחד אחד! וגם אני! בזכותך יש שוב אוכל בבית וריח תבשילים!

האם ניתן להחליף בפטריות בקופסא שתמיד זמינות במזווה שלי?

תודה ניקי
אני שם גי'נג'ר במקום שום ומרפד עם הבצל המטוגן את התחתית בשתי חבילות תרד ,עגבניות בשלל צבעים למכביר … וטובל בהנאה חלה לבנה .
תודה

האם ניתן להשתמש בקופסת עגבניות חתוכות במקום העגבניות החיות ?

רב שימושי וטעים, תודה 🙂