אורז עם פירות יבשים פיסטוקים ושקדים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
אורז עם פירות יבשים פיסטוקים ושקדים

אורז עם פירות יבשים פיסטוקים ושקדים

אורז עם פירות יבשים פיסטוקים ושקדים, הרי לא יכולה להיות ארוחה לטו בשבט שאין בה אורז עם פירות יבשים זאת מנה קלסית לחג.  אורז לבן מעל לשים בנדיבות פירות יבשים פיסטוקים שקדים זאת המלכה של השולחן.
תראו איך זה נראה בתמונות…

5 מנות

מרכיבים:

2 כוסות אורז יסמין
בצל קטן קצוץ דק
4 כפות שמן
3 כוסות מים
כוס וחצי פירות יבשים קצוצים
2 כפות פיסטוקים
2 כפות שקדים פרוסים
מעט קינמון
כף סוכר חום
פלפל שחור גרוס
2 כפיות מלח שטוחות

הכנות:

1. במחבת חמה לשים את השמן, להוסיף את האורז ולהקפיץ כמה פעמים שכל האורז יצופה בשמן. להוסיף את המים ולתבל. להרתיח, להנמיך את האש ללהבה נמוכה ולכסות, לאדות האורז כ18 דקות ולסגור את האש, להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות, להרים את המכסה ולערבב עם מזלג.

2. לטגן את הבצל עד הזהבה להוסיף סוכר חום ולערבב עד שהוא נבלע להוסיף את הפירות היבשים קינמון לערבב כשתיים שלוש דקות הפירות מתרככים ולהוריד מהאש.

3. במחבת נקיה וחמה לשים את הפיסטוקים והשקדים לקלות עד הזהבה כשתים שלוש דקות לערבב כל הזמן ולהשגיח.

4. להגיש את האורז מעל לשים את הפירות היבשים ומעל את הפיסטוקים והשקדים.

כדאי לדעת ש…
להגשה יפה מומלץ לדחוס את האורז לכלי ואז לשלוף אותו החוצה.
למי שאין סוכר חום שיוסיף לפירות היבשים כף גדושה סילאן.

802 צפיות 11 צפיות היום

אורז עם פירות יבשים פיסטוקים ושקדיםאורז עם פירות יבשים פיסטוקים ושקדים

תגובות

21 תגובות ב "אורז עם פירות יבשים פיסטוקים ושקדים"

  הרשם  
עדכן

שלום, אני רוצה להכין בלי פירות יבשים. לוותר על הסוכר החום?

לא ציינת להיכן להוסיף פלפל שחור

הכנתי את המתכון יצא מעולה. כתוב שצריך להוסיף פלפל שחור ,לא הבנתי לאן להוסיף. דבר נוסף הוספתי חמוציות , לא כל כך אהבו. חוץ מזה המתכונים שלך מעולים !!!! בכל הזדמנות אני ממליצה על האתר שלך.

הי ניקי, נראה תוספת מעולה לארוחת טו בשב"ט שאני מתכננת למחר. שאלה- אם אני רוצה להכין 3 כוסות אורז- מהי כמות המים שעלי להוסיף? מה היחס?
תודה, ויום נפלא!
סיגל

הי ניקי,
פעם ראשונה שאני כותבת לך, אחרי עשרות מתכונים שלך שמככבים אצלי במטבח.. את פשוט אלופה, הצלחת להפוך אצלי מחויבות לתחביב:)
יש לי בבית אורז תאילנדי, האם ניתן להתייחס אליו כמו אורז פרסי/יסמין?

הי ניקי, רציתי לדעת המים שמוסיפים לסיר צריכים להיות פושרים או רותחים?
נ.ב
המתכונים שלך משו' משו':)

היי ניקי, אשמח לתשובות:
1. האם התבשיל של הפירות טוב בהקפאה?
2. זה הולך קר או חם?
תודה על אתר מדהים!!

הי ניקי

איך את מעמידה ככה את האורז? מה עשית לו????

מתכון חגיגי .חבל שאת לא שולחת מתכונים לסוכרתיים.
אני מנסה לשנות קצת ,פחות מתוקים .
תודה על המתכונים הטעימים
מעדנה

ניקי, אפשר כן לערבב את התוספות?? או שאקח מתכון אחר??

בוקר טוב ניקי!
לא ציינת את כמות המים באורז.
יום טוב.