נזיד עדשים וירקות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
בסוף השבוע מכינים דברים טובים במטבח

נזיד עדשים וירקות

נזיד עדשים וירקות, לפעמים מנה אחת עושה את כל הארוחה, תבשיל עשיר סמיך טעים שממלא את הבטן הוא כל כך משביע שלא בטוח שצריך להכין עוד משהו בתאבון.

מרכיבים:

כוס עדשים ירוקות
בצל גדול קצוץ
2 גזרים פרוסים
2 קישואים חתוכים למקלות
עגבניה קצוצה
2 – 3 כוסות מים
רסק עגבניות קטן
כף פפריקה מתוקה
סוכר לפי הטעם
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

הכנות:

1. להשרות את העדשים כשעתיים, בנוסף לבשל אותן במים רותחים כחצי שעה נוספת.

2. לטגן את הבצל, להוסיף את הגזר ולטגן עד שהוא מתרכך, להוסיף את הקישואים עגבניה ולטגן עד שהם מתרככים, להוסיף את הרסק, סוכר, תבלינים ועדשים ולכסות במים, לבשל כחצי שעה תוך כדי עירבוב עד שהירקות רכים, לבדוק טעמים.

2925 צפיות 84 צפיות היום

גולשים מכינים וממליצים:

דניאל : הכנתי את הנזיד ויצא מעולה!!!מנה משביעה ומאוד טעימה …דניאל

אולה : "אני עדין בהלם כמה טעים זה יצא,וואו!"

איירין : "עוד מתכון למחברת המתכונים שלי – הכנתי ויצא מעדן. תודה!"

סאלי : "יצא מעולה!!"

רועי : "ואי ניקי, זה יצא מדהים.
בדיוק כשהתחלתי לבשל התחיל לרדת גשם ולכולם התחשק תבשיל חם ומשביע, אז זה בא ממש בזמן."

תגובות

היה הראשון להגיב

  הרשם  
עדכן

היי ניקי, האם יש דרך לוותר על ההשרייה? זקוקה לארוחה מהירה יחסית.. אולי ארתיח אותם בנפרד לחצי שעה ואז אבשל עם הירקות?
תודה!

היי ניקי…
אפשר עדשים כתומות במקום הירוקות..?

הי ניקי!
רציתי לדעת האם אפשר להקפיא את התבשיל.
תודה!

היי ניקי,
אם אני אגרד בפומפיה את כל הירקות חוץ מהבצל כמובן זה יהיה בסדר?

בישלתי את העדשים, באיזה שלב מוסיפים אותם לתבשיל הירקות?

היי ניקי, נשמע טעים..
שאלה קטנה- אין לי קישואים..האם אפשר להוסיף בטטה או תפוח אדמה במקום?
מה את ממליצה?
תודה 🙂

יצא משובח כרגיל! עוד מתכון מנצח שלך! אליפות!
באמת לא מעיזה להכנס למטבח בלי האפליקציה שלך!
ובזכותך מעיזה לבשל ואפילו קצת נהנית 🙂 לפחות נהנית מהתוצאות!

הא ועוד שאלה המים צריכים להתאדות נכון?

ניקי מועדים לשמחה מקווה שאת כאן:-)
פשוט לא נכנסת למטהח בלעדייך:-)
בישול עם מכסה? אש קטנה/בינונית?
ויתרתי על עגבניה חיה פשוט כי. אזלו בחג לא נראה שיהיה קריטי נכון???

הי ניקי,

אם הנבטתי את העדשים צריך עדיין לבשל אותם?

תודה…