ירקות אפויים בדבש וקינמון

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
ירקות אפויים בדבש וקינמון

ירקות אפויים בדבש וקינמון

זאת מנה יפה לראש השנה אבל אני מכינה אותה כל השנה, צבעונית, יפה וטעימה בשבילי זה אחלה ויותר

מספר מנות: 5

זמן הכנה: כשעה

מרכיבים:

3 תפוחי אדמה
2 בטטות
20 עגבניות שרי
2 בצלים
1/3 כוס שמן זית
2 – 3 כפות דבש
כפית שום כתוש
1/3 כפית קינמון
כפית גדושה פפריקה
פלפל שחור טחון
מלח

הכנות:

1. לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות ולחלוט כ 5 דקות במים רותחים ולסנן.

2. לחתוך את הירקות לקוביות חוץ מהעגבניות. בקערה קטנה לשים שמן, פפריקה, קינמון מל"פ, שום כתוש ובסוף תוך כדי עירבוב את הדבש.

3. לתבל את הירקות היטב. להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה להעביר את הירקות, חום בינוני כ 50 דקות או עד שהירקות רכים.

726 צפיות 14 צפיות היום

תגובות

היה הראשון להגיב

  הרשם  
עדכן

שלום ניקי, לחלוט את מיתכוונת לשים את תפוחי האדמה בסיר של המים הרותחים ללא האש לריכוך בילבד. כן?
תודה רבה ושבת שלום

הי ניקי, תודה על כל הרעיונות הנפלאים!!!! מה ניתן לשים אם אין קינמון?

שבוע טוב 🙂
האם אפשר להחליף את הבטטה בדלורית? ואם כן לחלוט גם אותה?
שאלה אחרונה, איך לחמם בחג- בתנור או על הפלטה?
תודה רבה!
כתיבה וחתימה טובה לשנה טובה ומתוקה♥

שבוע טוב 🙂
האם אפשר להחליף את הבטטה בדלורית? והאם גם אותה צריך לחלוט?
שאלה אחרונה- איך לחמם בחג? בתנור או על הפלטה?
תודה רבה!
כתיבה וחתימה טובה לשנה טובה ומתוקה ♥

היי ניקי..מכינה עכשיו, אבל שמה עגבניות רגילות כי אין שרי בבית.. איך לחתוך אותן?
תודה!

ניקי יקרה, שפע של מתכונים נהדרים מאמצת בכל לב ומודה לך ומברכת אותך בכל הברכות הטובות, מאחלת לך בריאות אושר שמחה ושביעות רצון מכל מה שאת עושה, שתמשיכי להיות מפרגנת ומקסימה כמוך ושנה טובה לכל האוהדים הרבים מאוד תודה רבה! תמר

ניקי שבת שלום
האם צריך להוסיף מרק עוף
וכמה מלח להוסיף
תודה מראש

אפשר להוסיף גזר או קישוא?

אפשר להשתמש בסילאן במקום בדבש? תודה

יצא כל כך טעים, שאכלתי ישר מהתבנית (כולל את הרוטב המעולה, עם כף).
בפעם הבאה נראה לי שאוסיף גם שיני שום שלמות וזה ישתלב יופי.
תודה רבה

הי ניקי, יהיה טעים גם יום אחרי? אין לי ברירה אלא לבשל את ארוחת החג יום קודם. תודה