אורז ירוק צהוב

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

אורז ירוק צהוב

עוד דרך טעימה להגיש אורז. יש כאן יופי של טעמים שמשתלבים אחד עם השני. הצבעים משגעים, צלחת גדולה במרכז השולחן וייאלה לאכול. כיף של מתכון קל וטעים.

מרכיבים:

2 כוסות אורז
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
3/4 כוס שמיר קצוץ
שיני שום פרוסות
בצל חתוך לקוביות
3 כוסות מים
חצי כפית כורכום
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לטגן בצל ושום, להוסיף אורז, לערבב היטב שכל האורז יצופה שמן.

2. להוסיף מים עשבי תיבול ולתבל להרתיח ולכסות להנמיך את האש. לבשל מכוסה 18 דקות, לסגור את האש. לפתוח, להשאיר מכוסה עוד 10 דקות.

2949 צפיות 22 צפיות היום

תגובות

76 תגובות ב "אורז ירוק צהוב"

  הרשם  
עדכן

היי ניקי, לטגן בצל על אש גבוהה או בינונית?

אפשר להוסיף אפונה??
אם כן צריך קודם לבשל אותה קצת או לשים ישר עם האורז??

היי ניקוש

אין לי שמיר יתאים סלרי או זה בסדר בלי שמיר או לוותר?
תודה

אוי ניקי ניקי… מה אגיד לך?
אתמול הכנתי בפעם שניה את האורז הזה (כמובן שאחרי הפעם הראשונה שהכנתי- היה ביקוש) ואני מתחרטת שלא הלכתי על כמות כפולה.
הסיר פשוט חוסל עד הפירור האחרון לפני שהספיק להתקרר!!!
התגובות שקיבלתי היו: "איזה טעים…אפשר לאכול חצי סיר מבלי להרגיש", "מעכשיו תכיני את זה כל הזמן"… עושה לי טוב בלב וכל זה בזכותך ניקי יקירה.
זאת לא פעם הראשונה שאני חוזרת רק בשביל לכתוב לך תגובה שהיה פשוט מוצלח! אז תודה תודה.

והיום, בפעם הראשונה בחיי אני מעיזה להכין את הסופגניות המטוגנות, מקווה שיצא לי מוצלח:) מבטיחה לעדכן!

הי ניקי, ילך רק עם שמיר- זה מה שיש לי מהעלים. האם יהיה מוצלח?

בוקר טוב 🙂
אם אני עושה רק כוס אורז, כמה מים לשים?

הי ניקי, הכנתי בשבוע שעבר את האורז, נטרף ע׳י 10 ילדים בצהרון כולל שני מתבגרים שלי שהחליטו שזה נכנס לתפריט הקבוע… אלופה, תודה ענקית

הי ניקי, סליחה על השאלה, מה זה מל"פ?

שם המסעדה: וילה ארט, טבריה
מספר:
053-9367450

אני משלמת על נסיעות או שעם את רוצה אני השלם על בית מלון

אין עליך אני יכולה לסדר לך עבודה במסעדה שלי ותקבלי לשעה 60 שח

היי ניקי!
אפשר לוותר על השום? פחות אוהבת את הטעם..

ניקי את יכולה להסביר לי בבקשה למה בכול פעם שאני מכינה אורז לפי הוראות מביאה לרתיחה סוגרת את הסיר על אש קטנה פתאום הסיר מעלה קצץ ומחייב אותי לפתוח את המכסה? הרי אומרים שלא פותחים סיר אורז אז למה עולה הקצץ שמחייב שיפתחו אותו??

ניקי עזרה בבקשה..
פעם שנייה שאני מכינה ופעם שנייה שיוצא לי קשה האורז.אז נכון דפים קודמת פתחתי באמצע אבל הפעם הקשבתי ולא פתחתי בכלל! והאורז קשה
אפילו קניתי כפות מדידה כדי למדוד במדויק..מה יכולה להיות הבעיה?
אולי בגלל שאני מכינה הכיריים חשמליות?
🙁

היי ניקי, איזה תוספת של עוף אני יכולה להוסיף לאורז הזה? יש לי כרעיים מובשרות…

היי ניקי זה עכשיו על הגז
לשים מלח? שמתי כף מרק עוף