ארטישוק ירושלמי בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

ארטישוק ירושלמי בתנור

אני לא מכירה ירק יותר מכוער ממנו, לא נראה טוב, המון עבודה לקלף אותו ואחרי שכתבתי את כל הדברים האלה: רוצו לקנות אותו חבל לבזבז אפילו רגע העונה שלו מאוד קצרה הוא מופיע ונעלם. טעים בטירוף משדרג כל תבשיל ברמות. כמה קשה לחזור לתפוחי אדמה רגילים אחרי שטועמים ממנו.
נכון הוא מצריך קצת עבודה אבל הוא נהדר ותנצלו אותו כי הוא בא לביקור קצר ועוד מעט הוא יעלם.

מרכיבים:

קילו ארטישוק ירושלמי
1/3 כוס שמן זית
כפית שטוחה פפריקה
פלפל שחור גרוס
מלח

לציפוי:
כפית גדושה פירורי לחם
חצי כפית פטרוזיליה יבשה

הכנות:

1. לקלף את הארטישוק  לשטוף טוב ולחתוך למקלות עבים.

2. להרתיח סיר עם מים לבשל את הארטישוק 5 דקות ולסנן.

3. לחמם תנור ל 200 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. לשים את הארטישוק בקערה יחד עם השמן והתיבול לערבב ולהעביר לתבנית.

5. להכניס לתנור ולאפות כ 25 דקות, לערבב פירורי לחם ופטרוזיליה, להזליף קצת שמן קנולה על הארטישוק ולפזר את הפירורים, להחזיר לתנור ולאפות עד שהכל רך בערך עוד 20 דקות.

3710 צפיות 25 צפיות היום

ארטישוק ירושלמי מעדן - בטטה קסבייה

תגובות

37 תגובות ב "ארטישוק ירושלמי בתנור"

  הרשם  
עדכן

ניקי, האם אפשרי עם ארטישוק ירושלמי קפוא של סנפרוסט?

האם ארטישוק רגיל גם מתאים?

האם לארטישוק ירושלמי קוראים גם תפוח אדמה ירושלמי או שזה שני דברים שונים?

היי.לא הבנתי למה צריך להרתיח את התפוח אדמה במים אי אפשר לקלף לתבלן והלכניס לתנור?
אני רוצה לשלב את זה עם תפוח אדמה רגיל,האם צריך גם אותו להרתיח במים ואותו תיבלון?

המון תודה על התגובה המהירה גם במתכון זה וגם בגולש…זה לא ברור מאליו…

היי ניקי חג שמח, החג שלי מבוסס כולו על מתכונים שלך.. שאלה קטנה, האם ניתן לערבב פירורי קמח מצה עם פטרוזיליה טריה קצוצה דק?שיהיה חג שמח ומהנה

אפשר קמח מצה במקום פירורי לחם?

היי ניקי
מה אפשר במקום פיטרוזיליה

ניקי שלום
הייתי קצת מבולבל ולא ידעתי מה עושים ארטישוק ירושלמי ניזכרתי באותו מתכון תפוחי אדמה שלך יצה מדהים

איני מברך אותכם בחג שמח ושנה טובה בריאות

התכוונתי לטריה

הי. יצא טוב עם פטרוזיליה אריה? תודה

אחד המאכלים הטעימים שיש. אבל מכיל כמות אדירה של אינולין. והמבין יבין.

היי ניקי,
יש לי תחתיות ארטישוק במקפיא,
לא בא לי להכין שוב, ארטישוק ממולא..
אפשר עם תחתיות קפואות? להפשיר קודם?
תודה

במילה אחת – טעים
בשתי מילים- טעים ברמות
במשפט שלם- זה נגמר עוד לפני שזה יוצא מהתנור!!

היי ניקי,

זכרתי את העצה שלך לגבי הירק הכה מכוער הזה וזינקתי עליו כאילו חיי היו תלויים בזה. לצערי, בטעות קניתי רק חצי קילו. (מזל שחיי אינם תלויים בזה..)
שתי שאלות:
1. איזה ירק את ממליצה לשים יחד איתו כדי להשלים לקילו?
2. איך מקלפים את החייזר הזה? עם סכין? (היו שלום אצבעות)

תודה 🙂

היי ניקי,בשלתי במים את הארטישוק אבל אני רוצה לבשל אותו בתנור יותר מאוחר,מה עושים בכדי שלא ישחיר?תודה

אני אישית מבשלת אותו מתחת לדגים.
מומלץ מאוד.

תודה ניקי, אני מקלפת את הארטישוק עם קולפן רגיל. כשאני בוחרת אני מעדיפה את אלו עם הכי פחות פיצולים, והקילוף נעשה בקלי קלות

לירז תנעמי (לא רשום) | 18.01.2012 – 18:05
תקשיבי ניקי,זה באמת מעדן,האמת שעד עכשיו לא טעמתי מעולם את הארטישוק הירושלמי,הוא נראה לי סתם מכוער,אבל כמה שהוא מכוער ככה הוא טעים,הטיבול פשוט מצוין,אני ובעלי ליקקנו את האצבעות,ממש תודה לך על המתכונים,אני עקרת בית וכל יום כמעט מנסה תבשיל אחר,השבת בע"ה כל השולחן עומד להיות עם המתכונים שלך!!