שום אפוי במלח גס וטימין

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
שום אפוי במלח גס וטימין

שום אפוי במלח גס וטימין

שום אפוי במלח גס וטימין, הדברים הקטנים שבחיים אלו שנותנים את הטאצ' הסופי לארוחה ועושים אותה מושלמת.
למי אין שום בבית ? לי תמיד יש ובעלי מאוד אוהב שום אני משתמשת בו המון בתבשילים שונים.
הפעם החלטתי לתת לו את הכבוד שיהיה החלק המרכזי ולא חלק ממשהו אז הכנתי אותו אפוי עם מלח גס וקצת טימין נשמע די פשוט נכון ? אבל איזה שידרוג נהדר לארוחה
השום יוצא רך רך ומלא בטעמים ואני מגישה אותו ליד בשר טוב והמנה כבר נראית הרבה יותר טוב ולא עשיתי כלום באמת, השקעתי עוד שתי דקות הכנה והתנור עשה את השאר.
איזה כיף לאכול את הקטנים האלה, טעים! לא נורא שיחשבו שהשקעתי ועבדתי קשה מאוד (נכון!)
מה שהכי משעשע זה שההקדמה הזאת יותר ארוכה מהמתכון עצמו שהוא קצר מאוד.

מרכיבים:

2 ראשי שום מפורקים וקלופים
מלח גס
1/3 כפית טימין מיובש
פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן זית

ריבועי נייר כסף – לקחת דף גדול של נייר כסף ולחתוך לריבועים קטנים

הכנות:

1. לערבב את כל המצרכים, להניח מספר שיני שום בערך 10 בכל נייר הכסף ולסגור, חום בינוני גבוה 200 מעלות כ30 דקות או עד שהשום רך ויש ריח טוב באוויר.

להגיש ריבוע נייר כסף לסועד (הפתעה) .

484 צפיות 8 צפיות היום

תגובות

44 תגובות ב "שום אפוי במלח גס וטימין"

  הרשם  
עדכן

אחרי שהכנתי את הפלפלים הקלויים המעולים והממכרים שלך נשאר לי המון שום בבית ומתחשק לי להכין גם את המתכון המופלא הזה, רק לא ברור לי – האם את השומים מגישים חם או בטמפרטורת החדר / מהמקרר?…
והאם הם הופכים רכים וניתן למרוח אותם גם סתם על חלה לדוגמה?… או משהו אחר במקום תוספת לבשר?
תודה על המתכונים הנהדרים!!!

היי ניקי,

האם ניתן להשתמש בטימין טרי?
האם להוריד את העלים מהגבעול?

תודה

ניקי שלום וברכה
יש לי שום טרי מקסים נראה לך שכדאי לי לעשות מתכון זה או שיש לך רעיון אחר? גם הגיבעולים שלו ריחניים, שבת שלום יקירה

היי ניקי,אין לי כרגע נייר כסף .אפשר לעשות בתבנית חד"פ קטנה מכוסה?

'גאוני' זה מה שהאורחים שלי אמרו כשהגשתם להם את ההפתעה הזו. לא נשארה אפילו שן אחת לרפואה. מכיון שהיו לי הרבה אורחים הסתפקתי בכחמש שיני שום בריבוע כסף (נשברתי אחרי ראש השום הרביעי), אבל נראה לי שגם חמישים למנה לא היו מספיקות…!

שלום
האם מלח רגיל יתאים?

איזה טעים!!!!!

זה ככ טעים!
אפילו בת הכמעט שנתיים שלי אוכלת את זה בכיף…

אפשר להחליף את הטימין במשהו אחר?
לא מוצאת אצל שום שכנה…. 🙂

ניקי, אחרי תקופה ארוכה שהייתי בחו"ל בטיול ולא יצא לי כמעט לבשל נורמלי אני שמחה לחזור לארץ וכמובן לאתר שלך שמככב אצלי קבוע כל שבת!
שאלה לגבי הכמות של המלח הגס. יש לי נסיון מר (או אולי מלוח) כשעשיתי תבשיל בטטות ושמתי יותר מדי מלח גס אז אני אשמח לתשובה ממש מפורטת לכמה מלח גס לשים לכמות השום שרשמת.
אם תוכלי לכתוב לפי כף או יותר וכו'
אין לי אומדן נכון לפי העין ואני בדרך כלל עושה דיוק לפי המתכון שלך..
תודה ושנה טובה

ניקי יקרה אין עלייך !
נשמע מצוין , תודה .

היי ניקי, לא הבנתי משהו במתכון.
רשמת שמניחים כ-10 שיני שום בכל ריבוע כסף
ולהגיש לכל סועד ריבוע אחד.
שני ראשי שום יספיקו בממוצע ל-2 סועדים (כ-20 שיניים)?
הבנתי נכון?
תודה

הי, ניקי.
2 שאלות: האם אפשר להכין את השומים יום מראש בתוך נייר הכסף ואז לאפות? והאם אפשר לשים אותם על האש במקום בתנור? אנחנו מתכננים טיול ובישול בטבע, וזו נשמעת כמו תוספת נהדרת לארוחה.

יש תחליף לטימין? תודה

שלום ניקי.
מהו הרוטב שנראה אדום בו השום נמצא ?
שנית, יש לקלף כל שן לתנור ?
מהי הכמות של מלח גס המתאימה לשני ראשי שום ?
תודה על תשובותייך (העתידיות)

הי ניקי,
את יכולה לפרט מעט בקשר לנייר הכסף? האם בכל קובית נייר עוטפים מס' שיני שום? או כל ראש שום בקוביה? כל שן בנפרד? אנא פרטי.
תודה

לא הבנתי משהו- האם קולפים את כל השיניים או שאופים בקליפתם? ולמה קוביות קטנות של נייר כסף? להכניס כל ראש בנפרד או את כל השיניים בתפזורת?
תודה

לקלף את השיניים או רק לפרק את הראש?

המתכונים נראים פצצה.
יש לי שאלה האם צריך לקלף את השום לפני שמכניסים לתנור?