יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים לראש השנה ניקי מבשלת

ארוחה לראש השנה

14 ספטמבר 2016
(Visited 4,661 times, 1 visits today)
קציצות כרישה אפויות

ארוחה לראש השנה

שנה שעברה אירחתי את המשפחה וכמובן שדאגתי לרשום הכל שאני לא אשכח כלום כדאי שאני אוכל לחלוק איתכם הכל. זה פשוט ארוך תעברו הכל במיוחד על החלק האחרון הסברתי שם איך אני מכינה הכל. בהצלחה.

6 מבוגרים
4 ילדים

הכנות:

איך מכינים את הארוחה בקלות ובלי להילחץ ?

4 ימים קודם :
עוגת מוס דבש הוקפאה
, כנ"ל לגבי המאפינס דבש , וניל.

3 ימים קודם :
גוש הבשר בישלתי והכנסתי למקרר

יומיים קודם :
הכנתי את תבשיל הבשר, עוף עם פירות יבשים, דג ברוטב ולשמור במקרר.

יום קודם :
הירקות המוקפצים של האורז, לשמור במקרר
תפוחי אדמה לפרוס ולשמור בתוך קערה עם מים במקרר
להכין את התה ולשמור במקרר
סלק לבשל עד שרך ולשמור במקרר
בצק עלים ממולא פטריות וגזר, לשמור במקרר
קציצות כרישה הכנתי עד שלב האפייה, לשמור במקרר

יום ההגשה : רצוי להתחיל מוקדם בבוקר
להכין את האורז ולערבב עם הירקות
להכין את הירקות האפויים
סלט ירוק
קציצות כרישה
חלת דבש כשעתיים לפני ההגשה ולעטוף בנייר כסף

הכנות וסידורים :
אני העברתי מראש את הכל לתבניות הגשה חוץ מהבשר. כ 45 דקות לפני ההגשה חיממתי את התנור כ 10 דקות על חום בינוני עטפתי עם נייר כסף וחיממתי כ 20 דקות בערך.
רצוי להוציא את כל התבשילים מהמקרר לשיש כשעתיים קודם ואז כשהם נכנסים לתנור הם כבר לא קרים ואז החימום יותר מהיר.
במידה לא חם והבית נעים או כשיש מזגן אין צורך להכניס למקרר את הירקות האפויים והאורז.
לחתוך את הסלק לקוביות קטנות ולתבל כחצי שעה לפני ההגשה. לחתוך פרוסות לימון ולחלק לכוסות.
לסדר את התמרים בקערה, לרוקן את הרימון, לחתוך תפוחים ולמלא קערה קטנה עם דבש.
לסדר יפה את השולחן.
כ 10 – 15 דקות לפני ההגשה לחמם את הבשר על הגז ולהשאיר מכוסה. לא לשכוח להכין תיבול לסלט הירוק ולהוציא מהמקרר את קנקן התה.
אם מדובר ביום מאוד חם רצוי להכניס את התה להקפאה כמה שעות קודם ומידי פעם לערבב, התה קופא חלקית וביום חם זה כיף גדול.

הגענו לחלק הטעים :
העוגת מוס דבש
להוציא למקרר כשעתיים לפני ההגשה, מאפינס להוציא לשיש כ 45 דקות לפני ההגשה, העוגת תפוחים להוציא לשיש כשעתיים לפני ההגשה. להכין קערה עם פירות.

אני לא יכולה לומר שזה היה קלי קלות כי ארבעת הילדים היו בבית ואני מניחה שאתם יודעים מה זה לבשל עם הילדים במיוחד כשהקטן מגיע כל רגע לקבל חיבוקים ונשיקות (הכי טוב!)
אם נערכים כמו שצריך ומחלקים לפי ימים זה לא קשה ואפשר להסתדר.
הבונוס אצלי שבעלי דאג לכלים בסיום הארוחה הכי שווה. שנה טובה וחג שמח.

הרשם
עדכן
3 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
WordPress PopUp Plugin
דילוג לתוכן