ארוחת צהריים טעימה לילדים
אני ממשיכה עם פרוייקט ארוחות הצהריים אצלי בבית. יאללה מתחילים לבשל דברים טובים.
באופן קבוע אני אכניס ירקות לארוחה לא מוותרת על זה. זה חשוב שהילדים יאכלו ירקות וגם אם הם לא אוכלים או סתם לא מתחשק להם באותו רגע אני עדיין אכין כי זה טוב להרגיל את הילדים לזה שיש ירקות בכל ארוחה.
חוץ מזה נכון שזה יפה כשיש מבחר של צבעים על השולחן ? כתום, ירוק, אדום כבר עושה כיף בעיניים ומשם הדרך לפה מאוד קצרה.
הכנות:
איך מכינים וקצת הסברים:
מי שעוקב אחרי יודע מה זאת קומבינה. קומבינה זאת ארוחה משאריות, יש לי קצת מכל דבר לא משהו שיכול להחזיק מנה אבל אם אני מוסיפה לו עוד דברים בעיקר דברים שנותרו לי אפשר להכין אחלה מנה. למי שלא מאמין משאריות אפשר להכין דברים טובים.
אני קוראת לזה אוכל שהתחפש למשהו אחר בכלל לא מזכיר את מה שהיה.
הילדים מתים על הקומבינות שלי, זה הגיע למצב שהם שואלים האם נשארו שאריות לקומבינה.
עוד משהו חשוב אפשר להכין את הקומבינה יום מראש בלי לחץ. יש כאלה שנותנים את הקומבינה כארוחה שלמה כי יש בה ירקות ומנה עיקרית ואפילו תוספת.
בינינו זה הכי חיים קלים ויש ארוחת צהריים.
אני מכינה אותה בתור תוספת ומכינה ליד עוד דברים, חולת מטבח כבר אמרתי נכון ?
לפני ההגשה לכסות עם נייר כסף ולהכניס לתנור על 180 מעלות. לחוצים בזמן ? אין בעיה לשים במחבת חמה עם קצת שמן ולהקפיץ כשתי דקות.
עוף בציפוי פריך מאוד אהוב על הילדים, קריספי טעים מנה עיקרית נהדרת לילדים, אני ממליצה להכין באותו יום שמכינים. אי אפשר ? לא נורא מכינים קודם אז פחות קריספי אבל עדיין טעים מאוד.
לפני הארוחה לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש ולחמם מכוסה כ 15 דקות.
אי אפשר בלי ירקות נכון ? אז הפעם מנת הירקות שלי גזר גמדי עם עוד ירקות נוספים.
כמובן שאפשר להכין ערב קודם.
אפשר לחמם במחבת לפני ההגשה, טיגון של שתיים שלוש דקות ומשם לצלחת.
לא סיימתי עם הירקות אז הוספתי סלט ברוקולי עגבניות שרי, בצל כמובן כי יובל לא מוותרת על הבצל ותמיד דואגת להזכיר לי שאני אוסיף.
אז מה היה לנו ? מנה עיקרית + 2 תוספות + סלט, מספיק לארוחת צהריים טובה קלה ואפילו קצת בריאה.
(הבטחתי לדאוג גם לצמחוניים) בתאבון.