יום כיפור ארוחה מפסקת
מרכיבים:
מנות ראשונות:
דג מוקפץ עם ירקות – קצת שינוי מהמתכון הרגיל של הדג ברוטב, איזו מנה כיפית וצבעונית.
מרק ירקות שורש – 10 דקות התעסקות כל השאר זה על הכיריים, מרק נהדר.
הכנות:
מנות עיקריות:
עוף עם פטריות וזיתים – יום כיפור חייב להיות עוף על השולחן והפעם עוף עם תוספות.
חצילים ממולאים – טעים טעים ושוב פעם טעים!
תוספות:
מג'דרה – עוד מתכון קל, הכל מתבשל ביחד.
ספגטי של פעם – יש ילדים בשולחן ? בעצם גם הגדולים אוהבים את הספגטי הזה.
סלטים:
סלט ירקות – סלט גדול כמה שיותר ירקות יותר טוב
סלט ירוק – טעים!
שונות:
מקלות לחם – לא מוותרים לי על הלחמניות האלה בשום ארוחה.
קינוחים:
בראוניז פרווה – זה הכי טעים שיכול להיות וזה כל כך קל…
לפתן פירות – 10 דקות הכנה זה כל הסיפור הטעים
איך מתארגנים ?
כרגיל אני מתחילה עם הקינוחים, שבוע מראש הכנתי את הבראוניז והכנסתי להקפאה והחזקתי אצבעות שהילדים לא יגלו שיש שם בראוניז.
שלושה ימים קודם, קליתי את החצילים והכנסתי למקרר, הזיתים של העוף חלטתי והכנסתי למקרר.
יומיים קודם, הכנתי את העוף, החצילים הממולאים, לפתן פירות והמרק. הכל נכנס למקרר.
ביום ההגשה: בסביבות הצהריים פלוס הכנתי את המג'דרה והשארתי סגור עד ההגשה, את המקלות הכנתי בסביבות 15:00, הכנתי את הבצק עד הארוחה המקלות היו מוכנים. שעתיים לפני ההגשה הוצאתי הכל מהמקרר לשיש, כשעה לפני הכנסתי את החצילים, דגים לתנור מכוסה. להכין את הסלטים ולתבל.
כ 40 דקות קודם חיממתי את העוף והמרק על הגז כ 15 דקות והשארתי מכוסה.
כשישבנו לאכול הוצאתי את הבראוניז לשיש, סיימנו עם הבראוניז והליפתן.
כלים השארתי לאמא.
צום קל ומועיל