מאפינס קפה ושוקולד צ'יפס
נכון שלפעמים מתחשק משהו מתוק ? רק המחשבה להפעיל את המיקסר ערימת הכלים בכיור מורידה לי את כל החשק לא בא לי לעבוד קשה. אז מה לוותר ? ברור שלא במקרה הזה מתכון עם מינימום כלים בלי מיקסר רק לחלק לשקעים ויאללה לתנור. איזה כיף של מאפינס טעימים וקלים.
25 מאפינס קטנים
מרכיבים:
3 ביצים
200 ג' סוכר (כוס)
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
120 מ"ל מיץ תפוזים (חצי כוס)
כפית אבקת נס קפה
כפית תמצית וניל
280 ג' קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפייה
חצי כוס שוקולד צ'יפס
הכנות:
1. לשים בקערה את הביצים והסוכר ולטרוף עם מזלג כדקה, להוסיף את השמן מיץ תפוזים והווניל להמשיך לטרוף, להוסיף את הקמח והאבקת אפייה ולערבב לעיסה אחידה.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
3. למלא תבנית שקעים עד שלושת רבעי גובה, לפזר קצת שוקולד צ'יפס מעל וקצת לערבב עם כפית.
4. לאפות כ 20 דקות או עד שהמאפינס זהובים ויציבים.
גולשים מכינים וממליצים:
ירדן : ניקי היקרה,
החיסרון היחיד של המאפינס האלה הוא שהם מתחסלים תוך שניות ואז לא נשאר כלום… אבל הם כל כך פשוטים וקלים להכנה שממש כייף להכין עוד! יצאו מעולים!! הכנתי פעם ראשונה לפני שבוע ומאז בעלי הכריח אותי להכין אותם כמה פעמים.. 🙂 תודה לך!