עוגת אינגליש קייק קלה
יצאה לי עוגה נהדרת שאני לא אחלוק איתכם ? אני אוהבת עוגות פס (אינגליש קייק) אני מכינה אותן בכל הזדמנות.
זה אחד המתכונים שמככב אצלי בתקופה האחרונה. מתכון קלאסי לעוגה טובה ליד הקפה, נתתי טיפ למטה איך להפוך את העוגה לעוגת שיש ואפילו איך להכין אותה פרווה. לפעמים בשביל לפתוח את היום בכיף כל מה שצריך זאת עוגה טובה.
מרכיבים:
2 ביצים
150 ג' סוכר (שלושת רבעי כוס)
100 ג' שמנת חמוצה
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
כפית תמצית וניל
210 ג' קמח (כוס וחצי)
כפית וחצי א. אפייה
ממרח שוקולד
הכנות:
- 1. לחמם תנור 180 מעלות.
2. להפריד את הביצים להקציף את החלבונים עם הסוכר כשתי דקות במהירות בינונית, להנמיך את המהירות ולהוסיף את החלמונים.
3. להוסיף את השמנת החמוצה והשמן להקציף במהירות נמוכה עד שיש עיסה אחידה.
4. להוסיף את הקמח והאבקת אפייה ולהקציף במהירות נמוכה עד שהבלילה אחידה.
5. להעביר חצי מהעיסה לתבנית משומנת להזליף 2 – 3 פסים של ממרח שוקולד מעל ולהוסיף את החצי השני של העיסה.
*6. לאפות כ 30 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.
כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא, אפשר לוותר על השוקולד, אפשר לערבב שליש מהעיסה עם כף אבקת שוקולית ולהפוך אותה לעוגת שיש,
לפרווה לשים חצי כוס מיץ תפוזים (קרטונים), קמח תופח אותה כמות ובלי הא. אפייה, אם אין תמצית וניל אפשר לשים כפית סוכר וניל, תבנית עגולה קוטר 18.
לתבנית בקוטר 24 / 26 להכפיל הכל, סוכר כוס ושליש סך הכל.
ממרח שוקולד הכוונה לשחר העולה.