עוגת קינמון שמנת ואגוזים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת קינמון שמנת ואגוזים

עוגת קינמון שמנת ואגוזים

עוגה לשבת, מכירים את העוגות האלה שמכניסים אותן לתנור ביום שישי בצהריים ? כל הבית מתארגן לשבת הסירים כבר על האש.  ריח עדין של קינמון מתחיל לצאת מהתנור, הריח הטעים הזה שעושה טוב על הלב.
אוטוטו העוגה יוצאת מהתנור ואיזה כיף של עוגה ההכנה קלה והיא רכה זהובה והיא אחת העוגות הכי טעימות שהכנתי.
אמא שלי תמיד אומרת  שאסור לאכול עוגות כשהן חמות אבל אני חייבת לטעום ככה בקטנה ולוודא שהעוגה יצאה טוב. יש לי עוגה מושלמת לשבת איזה כיף 🙂

 

תבנית 22 / קוגלהוף 20

מרכיבים:

180 ג’ חמאה
200 ג’ סוכר (כוס)
3 ביצים גדולות
כפית תמצית וניל
250 מ”ל שמנת מתוקה (קופסא)
70 ג’ אגוזי מלך גרוסים (קצת יותר מחצי כוס)
200 ג’ קמח (כוס וחצי פחות כף)
כפית וחצי א. אפייה
כפית קינמון

הכנות:

1. להוציא את החמאה 15 דקות קודם מהמקרר. לשים במיקסר את החמאה והסוכר ולהקציף (וו גיטרה) במהירות בינונית כשתי דקות זה אמור להראות קרמי ואחיד, להוסיף את הביצים אחת אחת, להמתין שהביצה תבלע ואז להוסיף עוד אחת.

2. להוסיף את השמנת והוניל תוך כדי שהמיקסר עובד, להוסיף את האגוזי מלך, קינמון קמח וא. אפייה.  לערבב במהירות נמוכה עד שהכל אחיד, העיסה סמיכה וקרמית.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

*4. לשמן תבנית לשפוך את העיסה ולשטח באופן שווה. לאפות כ 45 דקות או עד שקיסם יוצא יוצא נקי.

כדאי לדעת ש…
לפרווה אפשר להשתמש במחמאה, ריץ במקום השמנת, אפשר להקפיא.

8720 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת קינמון שמנת ואגוזים
עוגת קינמון שמנת ואגוזיםעוגת קינמון שמנת ואגוזיםעוגת קינמון שמנת ואגוזים

23
תגובות

  הרשם  
עדכן
יעלי

יצא אחלה! טעימה, רכה ומושלמת עם הקפה
בעלי מאוד אהב
תודה רבה על עוד מתכון טעים!!!

יעל

ניקי, העוגה צריכה להיות במקרר אחרי שהיא מתקררת?

דינה בשרי

האם אפשר להמיר את החמאה במחמאה כדי שתהיה פרווה?

אתי

האם אפשר לאפות בתבנית אינגליש קייק?

אפרת

האם אפשר להמיר את החמאה בשמן? וכמה…
תודה

אשרה

אין לי מיקסר מיוחד רק כזה שמקציף בדרך כלל – האם אפשר לעשות בו?

בתיה

בוקר טוב ניקי
השמנת ריץ היא שמנת צמחית?