עוגת נקטרינות בחושה
כמה שאני אוהבת עוגות קלות זה העוגות שהכי כיף להכין.
יש נקטרינות כאלה יפות עכשיו שהייתי חייבת להכין מהן עוגה. 2 דקות והעוגה נכנסה לתנור ואפילו לא קילפתי את הנקטרינות עד כדי כך העוגה הזאת קלה. הכל בקערה אחת לערבב ולתנור יצאה עוגה מושלמת רכה לחה ועסיסית.
עוגה נהדרת לשבת כמה שהיא קלה והטעם שלה פשוט נפלא. דרך אגב העוגה פרווה.
תבנית 20 / אינגליש קייק 30X12
מרכיבים:
3 ביצים XL
180 ג' סוכר (שלושת רבעי כוס )
כפית תמצית וניל / סוכר וניל
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
5 נקטרינות
250 ג' קמח (2 כוסות פחות 3 כפות)
2 כפיות א. אפייה פחות טיפונת
הכנות:
1. לחתוך את הנקטרינות לקוביות קטנות, אין צורך להוריד את הקליפה.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות.
3. לשים בקערה את הביצים והסוכר לטרוף כמה שניות להוסיף את הנקטרינות והשמן, לסיים עם הקמח והא. אפייה, לערבב לבלילה אחידה.
4. לשמן את התבנית להעביר את הבלילה קצת לישר אותה. להכניס לתנור לאפות 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.
כדאי לדעת ש…
אפשר להחליף את הנקטרינות בשלושה תפוחים גדולים אין צורך לקלף, אפשר להשתמש בנקטרינות שנראות לא מי יודע מה, לחתוך את החלקים שנראים פחות טוב, לשמור במקרר, ניתן להקפיא.
אם רוצים חיים קלים שימו את כל המצרכים במיקסר ועם וו הגיטרה לערבב לבלילה אחידה.