שושני שמרים
אני מאוהבת! אתם יודעים שאהבת חיי זה שמרים ועוגות שמרים זה משהו שעושה לי מצב רוח טוב כל היום.
אני חייבת לספר לכם על הקינדר בואנו הממרח הזה מדהים, התחלתי להכין את הבצק הילדים מתקרבים כל אחד עם כפית ביד וכולנו מתחילים לטעום מהקינדר בואנו. איזו התלהבות מפה ועד הודעה חדשה והם לא מפסיקים לטעום, הטעם בדיוק כמו הממתק, קרמי טעים אי אפשר לעמוד בפניו.
הכנסתי את הקינדר בואנו לעוגת שמרים, זאת אחת מעוגות השמרים הטובות שהכנתי, הקינדר נתן כאן שידרוג רציני בטעם ואיזה ריחות טובים היו במטבח כשהעוגה הייתה בתנור. יצאו לי עוגות שמרים מדהימות, רכות זהובות עם טעם משגע. הטעות היחידה שמלכתחילה לא הכנתי כפול זה נגמר מהר מידי.
הוספתי משהו בקטנה שיתאים לראש השנה, אפשר בכיף לפנק את האורחים בחג.
13 שושנים
מרכיבים:
500 ג' קמח רגיל
11 ג' שמרים יבשים (כף)
או 25 ג' שמרים טריים (חצי שקית)
80 ג' סוכר (4 כפות)
כפית מלאה מלח
120 ג' חמאה
2 ביצים
150 מ"ל מים חמימים (חצי כוס + 2 כפות נוספות)
הכנות:
למתכון מפורט בתמונות מוזמנים ללחוץ כאן
1. לשים את הקמח במיקסר להוסיף את השמרים, סוכר והמלח, את החמאה לשים במיקרו 30 שניות קצת לחתוך ולהוסיף למיקסר יחד עם הביצים והמים החמימים, לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך ולהתפיח כשעה וחצי שעתיים, הבצק אמור להכפיל את הנפח.
2. לחלק את הבצק ל 13 חתיכות להתפיח 10 דקות, לקמח מעט את משטח העבודה, לרדד כל חתיכה לאליפסה באורך 20 ס"מ, לקחת כפית מהקינדר בואנו ולמרוח על הבצק, תשאירו דפנות במיוחד למטה לגלגל לגליל באורך 20 ס"מ.
3. בעזרת סכין חדה לחצות באמצע את הגליל, את הרצועות להניח אחת על השנייה בצורת פלוס וללפף את הרצועות אחת על השנייה, לגלגל לגלגל את הצ'ופצ'יק לדחוף למטה.
4. לשמן תבנית שקעים ובכל שקע להניח גלגל, להתפיח 15 דקות בינתיים לחמם את התנור ל 180 מעלות. לטרוף ביצה וכפית דבש ולהבריש את השושנים.
5. להכניס לתנור ולאפות 25 דקות, השושנים מזהיבות, בינתיים שהשושנים בתנור לבשל בסיר חצי כוס מים, תמצית וניל ושליש כוס סוכר כ 5 דקות, כשהשושנים יוצאות מהתנור להבריש אותן עם הסירופ.
6. להזליף קצת דבש על השושנים המוכנות, לתת ביס ולהתענג על הטעם הנהדר.
כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא את השושנים המוכנות.
למתכון מפורט בתמונות מוזמנים ללחוץ כאן
**הפוסט נכתב בשיתוף חברת המזווה המתוק**