יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

סדנאות עוגות וקינוחים עוגות שמרים

שושני שמרים

26 אוגוסט 2018
(Visited 21,660 times, 5 visits today)
שושני שמרים

שושני שמרים

אני מאוהבת! אתם יודעים שאהבת חיי זה שמרים ועוגות שמרים זה משהו שעושה לי מצב רוח טוב כל היום.
אני חייבת לספר לכם על הקינדר בואנו הממרח הזה מדהים, התחלתי להכין את הבצק הילדים מתקרבים כל אחד עם כפית ביד וכולנו מתחילים לטעום מהקינדר בואנו. איזו התלהבות מפה ועד הודעה חדשה והם לא מפסיקים לטעום, הטעם בדיוק כמו הממתק, קרמי טעים אי אפשר לעמוד בפניו.
הכנסתי את הקינדר בואנו לעוגת שמרים, זאת אחת מעוגות השמרים הטובות שהכנתי, הקינדר נתן כאן שידרוג רציני בטעם ואיזה ריחות טובים היו במטבח כשהעוגה הייתה בתנור. יצאו לי עוגות שמרים מדהימות, רכות זהובות עם טעם משגע. הטעות היחידה שמלכתחילה לא הכנתי כפול זה נגמר מהר מידי.
הוספתי משהו בקטנה שיתאים לראש השנה, אפשר בכיף לפנק את האורחים בחג.

13 שושנים

מרכיבים:

500 ג’ קמח רגיל
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
80 ג’ סוכר (4 כפות)
כפית מלאה מלח
120 ג’ חמאה
2 ביצים
150 מ”ל מים חמימים (חצי כוס + 2 כפות נוספות)

 

אולי תאהב גם את...♥

  • עוגת דבש ב 5 דקות הכנה

    איזה כיף ראש השנה בדרך ושוב מדברים על עוגות דבש והפעם אני מביאה את אחת מעוגות הדבש הכי קלות שיש, ללא מיקסר כל העוגה נעשית בערבוב ידני, לא צריך תחליפים כי העוגה הזאת פרווה ומצרכים שיש לכל אחד בבית.
    בכל העוגה הזאת יש ביצה אחת איך זה יכול להיות ? עוגת אינגליש קייק עם ביצה אחת ולא צריך יותר.
    חסכתי בכלים בסך הכל קערה אחת וזהו לקח לי חמש דקות להכין והעוגה נכנסה לתנור. יש יותר טוב מזה ?
    תנו לי רק עוגות כאלה שלא עובדים קשה והתוצאה נהדרת. עוגה דבש רכה משגעת מזכירה את העוגות דבש של פעם של הסבתות. תכירו את הלהיט הלהיט החדש של ראש השנה, עוגת דבש פרווה בחמש דקות הכנה.

    אינגליש קייק

  • עוגיות רולדה פרווה הכי ממכרות שיש!

    בצק מופלא! והכי טוב בבצק הזה שהוא פרווה הוא נוח לעבודה ויוצאות עוגיות מדהימות.
    אם כבר עוגיות ליד הקפה משהו מתוק בקטנה אז רק העוגיות האלה, הן נחטפות!
    אני רוצה לומר לכם שאין בהן הרבה שמן ואפילו הורדתי בכמות הסוכר העיקר שיהיה כיף לאכול בלי ריגשי אשם.
    תמיד רציתי שתיהיה לי רולדה ללא חמאה או מרגרינה ושהבצק יהיה קל לעבודה (לא דבר פשוט לבצע) והצלחתי!
    הבצק הזה מעולה והוא נותן תוצאה נהדרת.

    2 רולדות

  • עוגת מוס קפה משגעת וממכרת!

    הגיע הזמן לאחת מעוגות המוס הכי חביבות עליי.  אני מכינה את העוגה הזאת כבר שנים ורק בתקופה האחרונה הבנתי שלא העלתי את המתכון לאתר כמובן שמיהרתי לצלם וגם הכנתי סרטון לעוגה היפהפייה הזאת שיהיה הכי קל להכנה.
    אני אוהבת את המוס קפה הוא לא סתם מוס וניל יש לו טעם קפוצ’ינו נהדר בעזרת הקפה והמייפל וגם אם אתם לא אוהבים קפה תנסו השילוב ביחד עם הווניל זה קסם! אני ואביב לא מפסיקים לטעום מהקערה ואוו כמה טעים.
    בסיס שוקולדי עשיר עם מוס טעים וגם הוספתי בישקוטים שחוצים את העוגה והכל ביחד נותן עוגת רושם יפהפייה.
    חוששים מעבודה קשה ? ממש לא ההכנה קלה ופשוטה וזאת עוגה שרק רוצים לאכול ממנה שוב ושוב.
    תסתכלו על התמונות ותדמיינו את הביס 🙂

    תבנית 24

  • עוגת גזר ב 5 דקות הכנה

    היה לי המון גזר במקרר והדבר הראשון שחשבתי עליו זאת עוגת גזר.
    בתכל’ס ותשאירו את זה בינינו זאת עוגה לעצלנים אני אפילו לא הוצאתי את המיקסר היא עד כדי כך קלה.
    הוספתי את מה שאני אוהבת קינמון, אגוזים והכנסתי המון גזר, מצאתי תבנית יפהפייה, 10 דקות בהגזמה והעוגה נכנסה לתנור. הריח הרג אותי 🙂 אם יש עוגה שמתאימה לשבת זאת העוגה הזאת והיא פרווה בלי להתחיל לחשוב על תחליפים
    והכי יפה אף אחד לא מנחש שזאת עוגת גזר, הם לא מבינים מה עושה את העוגה לכל כך טובה ורכה
    (לא חייבים לגלות זאת עוגת גזר) לגרד את הגזר להוסיף את שאר המצרכים להכניס לתנור.
    תודה רבה יש לי עוגה לשבת ועכשיו אפשר להכין דברים נוספים.

    תבנית 22

הכנות:

למתכון מפורט בתמונות מוזמנים ללחוץ כאן

1. לשים את הקמח במיקסר להוסיף את השמרים, סוכר והמלח, את החמאה לשים במיקרו 30 שניות קצת לחתוך ולהוסיף למיקסר יחד עם הביצים והמים החמימים, לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך ולהתפיח כשעה וחצי שעתיים, הבצק אמור להכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 13 חתיכות להתפיח 10 דקות, לקמח מעט את משטח העבודה, לרדד כל חתיכה לאליפסה באורך 20 ס”מ, לקחת כפית מהקינדר בואנו ולמרוח על הבצק, תשאירו דפנות במיוחד למטה לגלגל לגליל באורך 20 ס”מ.

3. בעזרת סכין חדה לחצות באמצע את הגליל, את הרצועות להניח אחת על השנייה בצורת פלוס וללפף את הרצועות אחת על השנייה, לגלגל לגלגל את הצ’ופצ’יק לדחוף למטה.

4. לשמן תבנית שקעים ובכל שקע להניח גלגל, להתפיח 15 דקות בינתיים לחמם את התנור ל 180 מעלות. לטרוף ביצה וכפית דבש ולהבריש את השושנים.

5. להכניס לתנור ולאפות 25 דקות, השושנים מזהיבות, בינתיים שהשושנים בתנור לבשל בסיר חצי כוס מים, תמצית וניל ושליש כוס סוכר כ 5 דקות, כשהשושנים יוצאות מהתנור להבריש אותן עם הסירופ.

6. להזליף קצת דבש על השושנים המוכנות, לתת ביס ולהתענג על הטעם הנהדר.

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא את השושנים המוכנות.
למתכון מפורט בתמונות מוזמנים ללחוץ כאן

**הפוסט נכתב בשיתוף חברת המזווה המתוק**

שושני שמריםשושני שמריםשושני שמרים

הרשם
עדכן
38 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אפשר שמן במקום חמאה?

אפשר לשים את אחד המילוים האלה?
https://nikib.co.il/cakes-dessert/yeast-cakes/5465/

אפשר לעשות את השושנים בתבנית שקעים לא סיליקון (מתכת)?

היי ניקי,
סופסוף הגיע אליי הממרח קינדר בואנו ואני מתה לנסות 🙂
הצורות מהממות, אבל אין לי כוח לעשות אותן.. חחח
אפשר פשוט לעשות את הצורה כמו במתכון הרגיל שלך לעוגת שמרים? או להשתמש במתכון של העוגת שמרים ופשוט לשים את הממרח הזה?

היי ניקי, תודה על המתכון!
הכנתי אותו עם שמרים יבשים אינסטנט ויצא מעולה!
רציתי לשאול-
1. כרגע יש לי שמרים יבשים אקטיביים. זה אותו יחס בינם לבין האינסטנט?
2. הבנתי שצריך “לאקטב” את השמרים האקטיביים לפני ההוספה. אני למעשה מאקטבת ב-150 מ”ל מים ומוסיפה אותם לקמח במקום המים שרשומים במתכון?

תודה רבה,
מעיין

היי ניקי….מאיפה מזמינים את הממרח? האם הוא הכשרות מהודרת או שחלב נוכרי? תודה מראש יום מקסים

שתי שאלות..
1. האם אפשר להחליף את החמאה בשמן וכמה?
2. הבצק יכול להתאים לעוגת שמרים?