יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

סדנאות עוגות וקינוחים עוגות שמרים

שושני שמרים

26 אוגוסט 2018
(Visited 23,028 times, 5 visits today)
שושני שמרים

שושני שמרים

אני מאוהבת! אתם יודעים שאהבת חיי זה שמרים ועוגות שמרים זה משהו שעושה לי מצב רוח טוב כל היום.
אני חייבת לספר לכם על הקינדר בואנו הממרח הזה מדהים, התחלתי להכין את הבצק הילדים מתקרבים כל אחד עם כפית ביד וכולנו מתחילים לטעום מהקינדר בואנו. איזו התלהבות מפה ועד הודעה חדשה והם לא מפסיקים לטעום, הטעם בדיוק כמו הממתק, קרמי טעים אי אפשר לעמוד בפניו.
הכנסתי את הקינדר בואנו לעוגת שמרים, זאת אחת מעוגות השמרים הטובות שהכנתי, הקינדר נתן כאן שידרוג רציני בטעם ואיזה ריחות טובים היו במטבח כשהעוגה הייתה בתנור. יצאו לי עוגות שמרים מדהימות, רכות זהובות עם טעם משגע. הטעות היחידה שמלכתחילה לא הכנתי כפול זה נגמר מהר מידי.
הוספתי משהו בקטנה שיתאים לראש השנה, אפשר בכיף לפנק את האורחים בחג.

13 שושנים

מרכיבים:

500 ג' קמח רגיל
11 ג' שמרים יבשים (כף)
או 25 ג' שמרים טריים (חצי שקית)
80 ג' סוכר (4 כפות)
כפית מלאה מלח
120 ג' חמאה
2 ביצים
150 מ"ל מים חמימים (חצי כוס + 2 כפות נוספות)

 

אולי תאהב גם את...♥

  • עוגת שיש בחושה ורכה ב 10 דקות עבודה

    עוגה יפהפייה! בפירוש אחת העוגות היפות שהכנתי. עוגת שיש מפנקת וטעימה בטירוף.
    החלטתי לשחק עם הבלילות לא סתם לקשקש עם סכין בשביל ליצור צורות אלא ממש להשקיע.
    הכנתי עוגה בחושה וביתית שום דבר מסובך מה שיפה בעוגה הזאת שהיא יוצאת אחרי שחותכים ממש כמו זברה בצורת פסים. רק אחרי שחותכים את העוגה מבינים כמה שהיא יפה. היא על בסיס שמן בלי טיפת חמאה או מרגרינה, כל מה שאתם צריכים זה 10 דקות והעוגה נכנסת לתנור. מסוג העוגות הבחושות שאי אפשר להפסיק ליישר וליישר עוד קצת, תהנו מהמחמאות 🙂

    תבנית 24

  • שבלולי קינמון וסוכר מהירים

    הקטנים האלה טעימים! קבלו סינרול לעצלנים בלי להשקיע אני מבטיחה. אתם מכירים את הרגע שמתחשק משהו מתוק בלי להשקיע יותר מידי ? אני בעד קיצורי דרך בלי להכין בצק לחכות להתפחה אין לי זמן רציתי משהו יותר פשוט.
    לרגעים כאלה בדיוק אני מחזיקה בבית בצק שמרים עלים. אחת ל… יוצא לי להשתמש בו והוא נהדר.
    בלי להפעיל את המיקסר או ללכלך כלים כל מה שצריך לפתוח את הבצק ולהכין שבלולי סוכר וקינמון מעולים!
    זה הכי קל שיש לפזר לגלגל לחתוך ולתנור. אין משהו יותר קל מזה.

    40 שבלולים

  • פאי עוגיות שוקולד בשני מצרכים

    קסם של מתכון! שני מצרכים צריך בשביל להכין את העוגיות היפהפיות האלה ולא תאמינו כמה קל להכין אותן.
    לא מאמינים ? תמשיכו לקרוא ואחר כך תלכו להכין.
    לקחתי את זה צעד קדימה והשתמשתי בבצק פריך מוכן כי במקרה לי היה בהקפאה, לקח לי 10 – 15 דקות להכין וזה נכנס לתנור.
    ממבט ראשון זה נראה מסובך תסמכו עליי בחיים שלכם לא פגשתם כזה מתכון קל, עד שמכינים לא מבינים כמה זה קל להכנה.
    בצק פריך עם המון שוקולד ללא התפחה ובלי הכנה של הבצק תפנו לכם כמה דקות אפילו תשתפו את הילדים זה ממש כמו משחק יפה.

    32 עוגיות

    תבנית קוטר 24

  • מוס קפה מעולה ב 10 דקות הכנה

    אתם אוהבים קפה ? בעצם אני אחדד את השאלה אתם אוהבים מתכונים עם קפה ? ואוו כמה שאני אוהבת את זה.
    הפעם הלכתי על מתוק קינוח מופלא שכולו קפה, לא שוקולד אלא נטו קפה, אוהבי הקפה עומדים להתאהב.
    שימו לב כמה פשוט להכין קינוחי קפה כאלה טעימים 10 דקות וקינוחי קפה משגעים עמדו על השולחן במטבח
    ואני רוצה לגלות לכם סוד, בדרך כלל כשמכינים קינוחים צריך לקרר על מנת שיתייצב לפחות שעה ואפילו יותר כאן לא צריך.
    אז כשכתבתי 10 דקות הכנה אחרי 10 דקות הכפית הראשונה של מוס קפה מעולה כבר הייתה בפה שלי. יש יותר טוב מזה ?

    6 כוסיות

הכנות:

למתכון מפורט בתמונות מוזמנים ללחוץ כאן

1. לשים את הקמח במיקסר להוסיף את השמרים, סוכר והמלח, את החמאה לשים במיקרו 30 שניות קצת לחתוך ולהוסיף למיקסר יחד עם הביצים והמים החמימים, לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך ולהתפיח כשעה וחצי שעתיים, הבצק אמור להכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 13 חתיכות להתפיח 10 דקות, לקמח מעט את משטח העבודה, לרדד כל חתיכה לאליפסה באורך 20 ס"מ, לקחת כפית מהקינדר בואנו ולמרוח על הבצק, תשאירו דפנות במיוחד למטה לגלגל לגליל באורך 20 ס"מ.

3. בעזרת סכין חדה לחצות באמצע את הגליל, את הרצועות להניח אחת על השנייה בצורת פלוס וללפף את הרצועות אחת על השנייה, לגלגל לגלגל את הצ'ופצ'יק לדחוף למטה.

4. לשמן תבנית שקעים ובכל שקע להניח גלגל, להתפיח 15 דקות בינתיים לחמם את התנור ל 180 מעלות. לטרוף ביצה וכפית דבש ולהבריש את השושנים.

5. להכניס לתנור ולאפות 25 דקות, השושנים מזהיבות, בינתיים שהשושנים בתנור לבשל בסיר חצי כוס מים, תמצית וניל ושליש כוס סוכר כ 5 דקות, כשהשושנים יוצאות מהתנור להבריש אותן עם הסירופ.

6. להזליף קצת דבש על השושנים המוכנות, לתת ביס ולהתענג על הטעם הנהדר.

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא את השושנים המוכנות.
למתכון מפורט בתמונות מוזמנים ללחוץ כאן

**הפוסט נכתב בשיתוף חברת המזווה המתוק**

שושני שמריםשושני שמריםשושני שמרים

הרשם
עדכן
38 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אפשר שמן במקום חמאה?

אפשר לשים את אחד המילוים האלה?
https://nikib.co.il/cakes-dessert/yeast-cakes/5465/

אפשר לעשות את השושנים בתבנית שקעים לא סיליקון (מתכת)?

היי ניקי,
סופסוף הגיע אליי הממרח קינדר בואנו ואני מתה לנסות 🙂
הצורות מהממות, אבל אין לי כוח לעשות אותן.. חחח
אפשר פשוט לעשות את הצורה כמו במתכון הרגיל שלך לעוגת שמרים? או להשתמש במתכון של העוגת שמרים ופשוט לשים את הממרח הזה?

היי ניקי, תודה על המתכון!
הכנתי אותו עם שמרים יבשים אינסטנט ויצא מעולה!
רציתי לשאול-
1. כרגע יש לי שמרים יבשים אקטיביים. זה אותו יחס בינם לבין האינסטנט?
2. הבנתי שצריך "לאקטב" את השמרים האקטיביים לפני ההוספה. אני למעשה מאקטבת ב-150 מ"ל מים ומוסיפה אותם לקמח במקום המים שרשומים במתכון?

תודה רבה,
מעיין

היי ניקי….מאיפה מזמינים את הממרח? האם הוא הכשרות מהודרת או שחלב נוכרי? תודה מראש יום מקסים

שתי שאלות..
1. האם אפשר להחליף את החמאה בשמן וכמה?
2. הבצק יכול להתאים לעוגת שמרים?