חיתוכיות גבינה ותפוחים
העוגה הזאת זה פינוק, אני מאוד אוהבת את השילוב של בצק פריך עם גבינה אלו שני דברים שנועדו ללכת יחד.
פירורים זהובים ופריכים שכבת גבינה מתוקה כבר נשמע טוב נכון ?
אני רציתי לעשות את זה עוד יותר טוב אני תמיד רוצה שזה יהיה הכי טעים 🙂 הוספתי תפוחים קוביות קטנות ומתוקות שנאפו יחד עם הגבינה. מה לומר לכם ?
זה קסם! יצא משגע טעים ברמות.
יש מתכונים שאני מכינה ואני מצטערת שמראש לא הכנתי כפול זה אחד מהם. ישר לשמור במחברת המתכונים.
20X30
מרכיבים:
150 ג' חמאה
80 ג' סוכר (4 כפות)
240 ג' קמח (2 כוסות פחות 4 כפות)
כפית תמצית וניל
שכבת הגבינה:
250 ג' גבינה לבנה 9%
100 ג' סוכר (חצי כוס)
ביצה
30 ג' קמח (2 כפות)
2 כפיות תמצית וניל
שכבת התפוחים:
3 תפוחים
מיץ מחצי לימון
כף סוכר
שכבת הפירורים:
הפירורים שנותרו
כף קמח
הכנות:
1. לקלף את התפוחים ולחתוך לקוביות קטנות, לשים בקערה ולערבב עם הלימון והסוכר.
2. הכנת הבצק:
לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולשים במיקסר, להוסיף את הקמח, סוכר והתמצית וניל, לעבד את המצרכים עם וו המגל לגושי בצק גסים לעצור לאסוף את המיקסר ולאסוף לכדור.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות.
4. לחתוך רבע מהבצק ולשמור בצד, לרדד את הבצק למלבן על נייר אפייה להעביר את הנייר לתבנית לוודא שהבצק מתאים לגודל התבנית.
5. להכניס לתנור ולאפות כ 25 דקות הבצק מזהיב.
6. שכבת הגבינה והתפוחים: לערבב את מצרכי הגבינה, לתת לבצק דקה שתיים על השיש ולשפוך את הגבינה מעליו באופן שווה, לפזר את התפוחים על הגבינה באופן שווה ולהחזיר לתנור ל 20 דקות, שכבת הגבינה מתייצבת.
7. לשים במיקסר את הבצק שנותר להוסיף את הקמח ולערבב (וו גיטרה) במהירות נמוכה עד שיש פירורים, אפשר להעזר באצבעות ולפורר את הבצק לפירורים.
*8. להחזיר לתנור ולאפות 20 דקות הפירורים מזהיבים, מומלץ לקרר את הבצק כמה שעות לפני שחותכים.