יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

עוגות וקינוחים עוגיות עוגיות פשוטות

עוגיות טחינה פריכות וטעימות

1 מרץ 2020
(Visited 311,918 times, 124 visits today)

עוגיות טחינה פריכות וטעימות

עוגיות טחינה מושלמות גם למי שלא חובב טחינה, לא תוכלו לעמוד בפני העוגיות האלה. אפשר לומר שעוגיות טחינה זה אחד המתכונים הכי קלים שיש לעוגיות. לערבב את כל המצרכים להכין כדורים ומשם לתנור.
תוך 10 דקות יש עוגיות נפלאות ליד הקפה ואתם אפילו לא יכולים לומר שעבדתם קשה. מתכון קליל וסופר מפנק, להנות ולהתמכר.

50 עוגיות

מרכיבים:

100 ג’ חמאה
180 ג’ סוכר (כוס פחות כף)
40 מ”ל שמן זית (4 כפות)
130 ג’ טחינה גולמית (חצי כוס)
250 ג’ קמח (2 כוסות פחות 3 כפות)
כפית ושלושת רבעי א. אפייה
קורט מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • עוגת דבש ב 5 דקות הכנה

    איזה כיף ראש השנה בדרך ושוב מדברים על עוגות דבש והפעם אני מביאה את אחת מעוגות הדבש הכי קלות שיש, ללא מיקסר כל העוגה נעשית בערבוב ידני, לא צריך תחליפים כי העוגה הזאת פרווה ומצרכים שיש לכל אחד בבית.
    בכל העוגה הזאת יש ביצה אחת איך זה יכול להיות ? עוגת אינגליש קייק עם ביצה אחת ולא צריך יותר.
    חסכתי בכלים בסך הכל קערה אחת וזהו לקח לי חמש דקות להכין והעוגה נכנסה לתנור. יש יותר טוב מזה ?
    תנו לי רק עוגות כאלה שלא עובדים קשה והתוצאה נהדרת. עוגה דבש רכה משגעת מזכירה את העוגות דבש של פעם של הסבתות. תכירו את הלהיט הלהיט החדש של ראש השנה, עוגת דבש פרווה בחמש דקות הכנה.

    אינגליש קייק

  • עוגיות רולדה פרווה הכי ממכרות שיש!

    בצק מופלא! והכי טוב בבצק הזה שהוא פרווה הוא נוח לעבודה ויוצאות עוגיות מדהימות.
    אם כבר עוגיות ליד הקפה משהו מתוק בקטנה אז רק העוגיות האלה, הן נחטפות!
    אני רוצה לומר לכם שאין בהן הרבה שמן ואפילו הורדתי בכמות הסוכר העיקר שיהיה כיף לאכול בלי ריגשי אשם.
    תמיד רציתי שתיהיה לי רולדה ללא חמאה או מרגרינה ושהבצק יהיה קל לעבודה (לא דבר פשוט לבצע) והצלחתי!
    הבצק הזה מעולה והוא נותן תוצאה נהדרת.

    2 רולדות

  • עוגת מוס קפה משגעת וממכרת!

    הגיע הזמן לאחת מעוגות המוס הכי חביבות עליי.  אני מכינה את העוגה הזאת כבר שנים ורק בתקופה האחרונה הבנתי שלא העלתי את המתכון לאתר כמובן שמיהרתי לצלם וגם הכנתי סרטון לעוגה היפהפייה הזאת שיהיה הכי קל להכנה.
    אני אוהבת את המוס קפה הוא לא סתם מוס וניל יש לו טעם קפוצ’ינו נהדר בעזרת הקפה והמייפל וגם אם אתם לא אוהבים קפה תנסו השילוב ביחד עם הווניל זה קסם! אני ואביב לא מפסיקים לטעום מהקערה ואוו כמה טעים.
    בסיס שוקולדי עשיר עם מוס טעים וגם הוספתי בישקוטים שחוצים את העוגה והכל ביחד נותן עוגת רושם יפהפייה.
    חוששים מעבודה קשה ? ממש לא ההכנה קלה ופשוטה וזאת עוגה שרק רוצים לאכול ממנה שוב ושוב.
    תסתכלו על התמונות ותדמיינו את הביס 🙂

    תבנית 24

  • עוגיות מושלגות פרווה

    אני מכינה את העוגיות סוג האלה כבר מספר שנים וזה תמיד פרויקט להכין אותן אבל בסופו של דבר שוות ביותר.
    רציתי מתכון לעוגיות מושלגות או בשם השני שלהן עוגיות עם סדקים אבל מתכון פשוט יותר להכנה ורציתי עוגיות פרווה.
    תוך כדי הכנה עליתי על פטנט נהדר לציפוי העוגיות ופתאום גיליתי כמה פשוט להכין את העוגיות המושלגות האלה,
    איזה כיף כשדבר כזה קורה מומלץ לראות את הסרטון.
    הכנתי עוגיות שוקולדיות פאדג’יות יפהפיות ואיזה יפה השילוב של השוקולד הכהה עם הציפוי הלבן יצא משגע.
    מתקבלות עוגיות לבנות עם סדקים שחורים ואוו זה נראה נהדר ועל בסיס שמן. עכשיו אני מתלבטת מה להכין קפה או שוקו ? 🙂

    30 עוגיות

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. להוציא את החמאה 15 דקות קודם מהמקרר.

3. להקציף (וו גיטרה) את החמאה והסוכר כשתי דקות להוסיף את השמן זית ולהקציף עוד כדקה, להוסיף את הטחינה להקציף כמה שניות ולהוסיף את הקמח והא. אפייה.

4. להכין כדורים במשקל 12 ג’, כל כדור לשטח ולסדר בתבנית עם נייר אפייה.

5. לאפות 15 דקות נוצרים סדקים בעוגיות והתחתית מזהיבה, לקרר.

Delicious Crumbly Tahini Cookies

ניקי לוחשת לספרים

הטחינה היא אחד ממקורות השומן הבריאים ביותר. היא מיוצרת ע”י טחינה (ומכאן שמה) של זרעי שומשום ומוציאה מהם את כל הטוב שאגור בהם- שומן בלתי רווי, ויטמינים מינרלים וכמויות מדהימות של סידן וברזל ממקור צמחי.
אני ממליצה לכם להשתמש בטחינה משומשום מלא. בטחינה משומשום מלא נטחן גרגר השומשום בשלמותו כולל הקליפה, כך אנו מרוויחים גם תוספת של סיבים תזונתיים וגם ויטמינים ומינרלים רבים, לדוגמא פי 6 סידן!
במתכון הזה נוספו גם כמה כפות שמן זית, שמצליח לאבד מטעמו הארומטי באפיה ולהעניק לנו יתרונות כמו נוגדי חימצון וכן חומצות שומן ביחס שיגביר את ספיגת הסידן.
כל המתכון מכיל 33 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות), מתוכן מתקבלות 50 עוגיות, כלומר בכל עוגיה כ2/3 יחידת אנרגיה (כ65 קלוריות).
עוגיות נהדרות למבוגרים וכמובן כדאי להרגיל בהם גם את הילדים, כי בשבילם זו עוגיה ובשבילך סידן!:)

עוגיות טחינה פריכות וטעימותעוגיות טחינה פריכות וטעימותעוגיות טחינה פריכות וטעימות

הרשם
עדכן
210 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, נראה נהדר.
מה אפשר לשים במקום חמאה?

ממליצה לפזר קינמון למעלה. מוסיף המון

טעים בטרוףףף תודה על המתכוון ניזלל מהתבנית

אפשר להחליף במצרכים פרווה?

לשמור את העוגיות במקרר או מחוץ למקרר אחרי האפיה?

הי ניקי
האם אפשר להחליף את הקמח או חלק ממנו בקמח שקדים?

היי ניקי,
תודה רבה על המתכונים!
העוגיות משום מה יצאו לי חוליות ומתפוררות. מה עשיתי לא נכון?