עוגיות טחינה פריכות וטעימות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגיות טחינה פריכות וטעימות

עוגיות טחינה מושלמות גם למי שלא חובב טחינה, לא תוכלו לעמוד בפני העוגיות האלה. אפשר לומר שעוגיות טחינה זה אחד המתכונים הכי קלים שיש לעוגיות. לערבב את כל המצרכים להכין כדורים ומשם לתנור.
תוך 10 דקות יש עוגיות נפלאות ליד הקפה ואתם אפילו לא יכולים לומר שעבדתם קשה. מתכון קליל וסופר מפנק, להנות ולהתמכר.

50 עוגיות

מרכיבים:

100 ג’ חמאה
180 ג’ סוכר (כוס פחות כף)
40 מ”ל שמן זית (4 כפות)
130 ג’ טחינה גולמית (חצי כוס)
250 ג’ קמח (2 כוסות פחות 3 כפות)
כפית ושלושת רבעי א. אפייה
קורט מלח

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. להוציא את החמאה 15 דקות קודם מהמקרר.

3. להקציף (וו גיטרה) את החמאה והסוכר כשתי דקות להוסיף את השמן זית ולהקציף עוד כדקה, להוסיף את הטחינה להקציף כמה שניות ולהוסיף את הקמח והא. אפייה.

4. להכין כדורים במשקל 12 ג’, כל כדור לשטח ולסדר בתבנית עם נייר אפייה.

5. לאפות 15 דקות נוצרים סדקים בעוגיות והתחתית מזהיבה, לקרר.

Delicious Crumbly Tahini Cookies

ניקי לוחשת לספרים

75127 צפיות 189 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

הטחינה היא אחד ממקורות השומן הבריאים ביותר. היא מיוצרת ע”י טחינה (ומכאן שמה) של זרעי שומשום ומוציאה מהם את כל הטוב שאגור בהם- שומן בלתי רווי, ויטמינים מינרלים וכמויות מדהימות של סידן וברזל ממקור צמחי.
אני ממליצה לכם להשתמש בטחינה משומשום מלא. בטחינה משומשום מלא נטחן גרגר השומשום בשלמותו כולל הקליפה, כך אנו מרוויחים גם תוספת של סיבים תזונתיים וגם ויטמינים ומינרלים רבים, לדוגמא פי 6 סידן!
במתכון הזה נוספו גם כמה כפות שמן זית, שמצליח לאבד מטעמו הארומטי באפיה ולהעניק לנו יתרונות כמו נוגדי חימצון וכן חומצות שומן ביחס שיגביר את ספיגת הסידן.
כל המתכון מכיל 33 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות), מתוכן מתקבלות 50 עוגיות, כלומר בכל עוגיה כ2/3 יחידת אנרגיה (כ65 קלוריות).
עוגיות נהדרות למבוגרים וכמובן כדאי להרגיל בהם גם את הילדים, כי בשבילם זו עוגיה ובשבילך סידן!:)

עוגיות טחינה פריכות וטעימותעוגיות טחינה פריכות וטעימותעוגיות טחינה פריכות וטעימות

177
תגובות

  הרשם  
עדכן
עדי

היי ניקי הבצק רך מידי. מה לעשות?

המושבניקית

הי ניקי, אפשר במקום סוכר רגיל להשתמש באבקת סוכר? ואם כן, באותה כמות?

יונתן

ערב טוב ניקי ותודה.
נשאר לי רק קמח שיפון, יש לך עוגיות שניתן להשתמש בו?
תודה

קלייר

יצא ט ע י ם ! ! !
הוספתי מעל כל עוגיה שוקולד ציפס קטן כדי להעסיק את הילדים, הוסיף בעיקר ליופי….

רבקה

היי ,
דבר ראשון את מדהימה , אוהבת מאוד מאוד את המתכונים שלך , מוצלחים אחד אחד!
תודה!
רציתי לשאול אם אפשר לעשות את הבצק בבלנדר במקום עם מיקסר?
תודה אהובה, על הכל…

1 9 10 11