עוגיות טחינה פריכות וטעימות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגיות טחינה פריכות וטעימות

עוגיות טחינה מושלמות גם למי שלא חובב טחינה, לא תוכלו לעמוד בפני העוגיות האלה. אפשר לומר שעוגיות טחינה זה אחד המתכונים הכי קלים שיש לעוגיות. לערבב את כל המצרכים להכין כדורים ומשם לתנור.
תוך 10 דקות יש עוגיות נפלאות ליד הקפה ואתם אפילו לא יכולים לומר שעבדתם קשה. מתכון קליל וסופר מפנק, להנות ולהתמכר.

50 עוגיות

מרכיבים:

100 ג’ חמאה
180 ג’ סוכר (כוס פחות כף)
40 מ”ל שמן זית (4 כפות)
130 ג’ טחינה גולמית (חצי כוס)
250 ג’ קמח (2 כוסות פחות 3 כפות)
כפית ושלושת רבעי א. אפייה
קורט מלח

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. להוציא את החמאה 15 דקות קודם מהמקרר.

3. להקציף (וו גיטרה) את החמאה והסוכר כשתי דקות להוסיף את השמן זית ולהקציף עוד כדקה, להוסיף את הטחינה להקציף כמה שניות ולהוסיף את הקמח והא. אפייה.

4. להכין כדורים במשקל 12 ג’, כל כדור לשטח ולסדר בתבנית עם נייר אפייה.

5. לאפות 15 דקות נוצרים סדקים בעוגיות והתחתית מזהיבה, לקרר.

Delicious Crumbly Tahini Cookies

6267 צפיות 51 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

הטחינה היא אחד ממקורות השומן הבריאים ביותר. היא מיוצרת ע”י טחינה (ומכאן שמה) של זרעי שומשום ומוציאה מהם את כל הטוב שאגור בהם- שומן בלתי רווי, ויטמינים מינרלים וכמויות מדהימות של סידן וברזל ממקור צמחי.
אני ממליצה לכם להשתמש בטחינה משומשום מלא. בטחינה משומשום מלא נטחן גרגר השומשום בשלמותו כולל הקליפה, כך אנו מרוויחים גם תוספת של סיבים תזונתיים וגם ויטמינים ומינרלים רבים, לדוגמא פי 6 סידן!
במתכון הזה נוספו גם כמה כפות שמן זית, שמצליח לאבד מטעמו הארומטי באפיה ולהעניק לנו יתרונות כמו נוגדי חימצון וכן חומצות שומן ביחס שיגביר את ספיגת הסידן.
כל המתכון מכיל 33 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות), מתוכן מתקבלות 50 עוגיות, כלומר בכל עוגיה כ2/3 יחידת אנרגיה (כ65 קלוריות).
עוגיות נהדרות למבוגרים וכמובן כדאי להרגיל בהם גם את הילדים, כי בשבילם זו עוגיה ובשבילך סידן!:)

עוגיות טחינה פריכות וטעימותעוגיות טחינה פריכות וטעימותעוגיות טחינה פריכות וטעימות

25
תגובות

  הרשם  
עדכן
טלי

הי יצא טעים. עשיתי בול לפי המתכון. עכשיו מתקרר בתבנית אבל ממש מתפורר! עצה? איך להוציא בלי לשבור?

עדי

שלום,
אפשר עם שמן קנולה במקום שמן זית?

שרה

שלום ניקי,
אם אני רוצה להכין עוגיות טחינה למשלוח מנות, יש לך רעיון בשבילי מה אני יכולה להוסיף עם זה שישדרג ויהיה קשור? תודה, ופורים שמח:)

יונית

תודה על המתכון.
יצא לי מאוד טעים- עשיתי רק עם שמן ולא עם חמאה.
אבל העוגיות ממש מתפוררות.
למרות שהן טעימות פחד…..
זה בגלל החמאה שחסרה?
אגב, שמתי ביצה אחת

שירן

אפשר ללוש ביד?

חן צ

היי, כיצד ניתן לערבב ללא מיקסר? האם בנינג’ה אפשר? או בידיים?