יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

עוגות וקינוחים עוגיות עוגיות פשוטות

עוגיות טחינה פריכות וטעימות

1 מרץ 2020
(Visited 272,875 times, 380 visits today)

עוגיות טחינה פריכות וטעימות

עוגיות טחינה מושלמות גם למי שלא חובב טחינה, לא תוכלו לעמוד בפני העוגיות האלה. אפשר לומר שעוגיות טחינה זה אחד המתכונים הכי קלים שיש לעוגיות. לערבב את כל המצרכים להכין כדורים ומשם לתנור.
תוך 10 דקות יש עוגיות נפלאות ליד הקפה ואתם אפילו לא יכולים לומר שעבדתם קשה. מתכון קליל וסופר מפנק, להנות ולהתמכר.

50 עוגיות

מרכיבים:

100 ג’ חמאה
180 ג’ סוכר (כוס פחות כף)
40 מ”ל שמן זית (4 כפות)
130 ג’ טחינה גולמית (חצי כוס)
250 ג’ קמח (2 כוסות פחות 3 כפות)
כפית ושלושת רבעי א. אפייה
קורט מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • עוגת בננות בחושה פרווה

    תנו לי עוגות בחושות בלי לסבך את החיים ובלי ללכלך יותר מידי כלים.
    קערה מקסימום שתי קערות, בננות, אגוזים קינמון, שוקולד צ’יפס מתכון לעוגת בננות פשוטה שיוצאת נהדר.
    יש לכם 5 דקות ? נהדר תכינו את העוגה היא יוצאת מופלא והיא כל כך קלה.
    במקרה היו לי בננות על השיש משם הדרך אל התנור הייתה קצרה ואפילו לא הפעלתי את המיקסר אין יותר טוב מזה ויש לי עוגה טובה לשבת. מומלץ לראות את הסרטון לפני שמתחילים להכין.

    אינגליש קייק, תבנית עגולה קוטר 18

  • עוגיות שוקו וניל פרווה מדהימות!

    עוגיות פטנט! תראו את הסרטון ותראו באיזה קלות אפשר להכין עוגיות שוקו וניל בדרך קצת שונה מהרגיל ואיזה תוצאה נהדרת עוגיות שיש יפהפיות. מחפשים להעסיק את הילדים ? במיוחד בתקופה הזאת זה המתכון בשבילכם, בצק פרווה על בסיס שמן שכיף להכין איתו עוגיות והשוס זה החלק השוקולדי. יש כאן פטנט נהדר להכנת עוגיות שיש. אני רק אומרת ממכרות, ממכרות, ממכרות, להכין להתאהב ובדרך להעסיק את הילדים 🙂

    כ 40 עוגיות

  • ספינג’

    אני יודעת שאת המשפט הזה אומרים הרבה ואני בכל זאת אחזור עליו, מזל שחנוכה מגיע פעם בשנה המתכון הזה הורס! אי אפשר לעמוד בפניו.
    אני כמעט אומרת לכם תעזבו אל תכינו מרגע שמתחילים להכין אי אפשר להפסיק תמצאו את עצמכם מכינים כל השנה ולא רק בחנוכה.
    נראה אתכם מכינים ואוכלים רק אחד :), התפקיד שלי במשפחה זה להכין את הספינג’ והמחמאה הכי טובה שאומרים לי שהטעם ממש כמו של הדודה המרוקאית שהיא רמה בפני עצמה.
    אני חייבת להוסיף הבצק לא נוח לעבודה בדיוק להיפך הוא מעצבן, דביק, לא נוח תזרמו איתו בסוף יוצא ספינג’ נהדר רך מאוד, מסוכר עם טעם נהדר.
    תראו בסרטון איך אני עובדת איתו נתתי כמה טיפים ואל תתרגשו אם הראשון לא יוצא טוב.

    16 ספינג’

  • רולדה מדהימה עם קצפת כמו בקונדיטוריה

    אני אוהבת נוסטלגיה לחזור לעבר ולהכין את המתכונים שהאימהות והסבתות הכינו, כמה רגש ואהבה יש בעוגות של פעם. אני עד היום נזכרת בערגה בעוגות שסבתא שלי הכינה.
    היום אני עושה טיול בעמק הזיכרונות עם רולדת ספוג של פעם אני מכירה את העוגה הזאת מהילדות וכמה שאהבתי את הרכות של הספוג, הרי זאת אחת העוגות הכי רכות שיש והיא מלאה קרם טעים שאי אפשר לעמוד בפניו.
    זיכרונות זה דבר יפה אבל רציתי קצת לשדרג ולהפוך את העוגה ליותר יפהפייה כמו בקונדיטוריה וביתית כמובן ואיך בדיוק עשיתי את זה ? מוזמנים לראות את הסרטון אני יכולה לומר שפרסתי את העוגה קיבלתי קריאות ואוווו.
    אני מאוד ממליצה לראות את הסרטון לפני שמכינים את העוגה זה יחסוך הרבה תקלות בדרך.

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. להוציא את החמאה 15 דקות קודם מהמקרר.

3. להקציף (וו גיטרה) את החמאה והסוכר כשתי דקות להוסיף את השמן זית ולהקציף עוד כדקה, להוסיף את הטחינה להקציף כמה שניות ולהוסיף את הקמח והא. אפייה.

4. להכין כדורים במשקל 12 ג’, כל כדור לשטח ולסדר בתבנית עם נייר אפייה.

5. לאפות 15 דקות נוצרים סדקים בעוגיות והתחתית מזהיבה, לקרר.

Delicious Crumbly Tahini Cookies

ניקי לוחשת לספרים

הטחינה היא אחד ממקורות השומן הבריאים ביותר. היא מיוצרת ע”י טחינה (ומכאן שמה) של זרעי שומשום ומוציאה מהם את כל הטוב שאגור בהם- שומן בלתי רווי, ויטמינים מינרלים וכמויות מדהימות של סידן וברזל ממקור צמחי.
אני ממליצה לכם להשתמש בטחינה משומשום מלא. בטחינה משומשום מלא נטחן גרגר השומשום בשלמותו כולל הקליפה, כך אנו מרוויחים גם תוספת של סיבים תזונתיים וגם ויטמינים ומינרלים רבים, לדוגמא פי 6 סידן!
במתכון הזה נוספו גם כמה כפות שמן זית, שמצליח לאבד מטעמו הארומטי באפיה ולהעניק לנו יתרונות כמו נוגדי חימצון וכן חומצות שומן ביחס שיגביר את ספיגת הסידן.
כל המתכון מכיל 33 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות), מתוכן מתקבלות 50 עוגיות, כלומר בכל עוגיה כ2/3 יחידת אנרגיה (כ65 קלוריות).
עוגיות נהדרות למבוגרים וכמובן כדאי להרגיל בהם גם את הילדים, כי בשבילם זו עוגיה ובשבילך סידן!:)

עוגיות טחינה פריכות וטעימותעוגיות טחינה פריכות וטעימותעוגיות טחינה פריכות וטעימות

הרשם
עדכן
198 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

האם אפשר להכין את הבצק היום לשמור במקרר ולאפות מחר?

שלום רב האם אפשרי עוגיות טחינה עם קמח כוסמין?? או קמח מלא?

הכנתי בול לפי המתכון ושמתי בתנור, גם אחרי עשרים דקות הן עדין היו בצק ונשרפו…
מה לא עשיתי טוב??

אם אשתמש במיקסר ידני, זה יצא אותו הדבר? ואם כן אז על איזו מהירות? גבוהה\ נמוכה

ניקי את אלופההההה!!!!!!!!!!!
כל המתכונים שלך יוצאים סוףף.
תודה רבה

בוקר טוב ניקי 🙂
אפשר להחליף את החמאה ברכיב אחר או תוספת שמן זית והאם בכלל בלי קשר למתכון הזה אפשר להשתמש בשמן זית רגיל בעוגות כולל עוגת שוקולד?

היי ניקי

תודה רבה על הכל
רציתי לדעת אם אפשר ללוש את הבצק ביד ללא מיקסר